Afvallen gaat niet meer alleen om meer bewegen en minder eten!

Struikelblokken zijn er in een afvaltraject genoeg. Het begint al met je gedachte: “Ik wil afvallen en morgen ga ik beginnen”. Vaak start je dan ook wel, maar na een paar dagen of zelfs na een dag ben je alweer gestopt! Ook een obstakel is, dat je juist nog meer zin krijgt in eten, terwijl je er juist op zou moeten opletten. Het is net of het woord afvallen iets bij je los maakt, wat het eigenlijk alleen maar erger maakt en je je dan voelt alsof je gestraft wordt. Hoe komt dit nou, wat zijn dat toch voor blokkades? Eigenlijk zegt jouw gedachte: "ik mag niet meer eten”…je gevoel zet je in een gevangenis en je lichaam komt als het ware in opstand. Je lichaam vraagt juist naar meer, als een klein kind dat continue vraagt naar een snoepje.

Wist je dat bepaalde soorten voeding hormonale signalen kunnen blokkeren waardoor het lichaam “denkt” dat het verhongert en je daardoor meer wilt eten en minder wilt bewegen. Of dat het verzadigingssysteem niet goed werkt, waardoor je onbewust te veel eet! Het kunnen herkennen van deze struikelblokken is daarom een belangrijke eerste stap bij het onder controle krijgen van je gewicht. Want als het simpele “minder eten en meer bewegen” de oplossing zou zijn, was de helft van de Nederlandse bevolking niet te zwaar!

Als je deze struikelblokken die succesvol afvallen in de weg staan, kunt herkennen en inzichtelijk kunt maken welke bij jou spelen, kun je ze ook behandelen.

 

Een goede behandeling begint bij een juiste diagnose!

Tijdens het begeleidingstraject leert u waar uw overgewicht de basis heeft en waarom afvallen niet lukt. U krijgt inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van gewichtsmanagement en hoe u deze direct kunt toepassen. De adviezen zijn voor een groot gedeelte wetenschappelijk onderbouwd en wordt met 900+ wetenschappelijke studies onderbouwd.

Oorzaken bij afvallen.png

Via een vragenlijst ontdekken we de oorzaken waarom afvallen niet lukt.

Welk programma

Wil je afvallen en een echt en langdurige verandering teweeg brengen, dan is heb belangrijk om eerst de struikelblokken in kaart te brengen zoals in bovenstaande plaatje. Afvallen heeft namelijk niet alleen meer te maken met meer sporten en gezonder eten. Je ziet tegenwoordig steeds meer pathogenen (o.a. virussen en bacteriën) lichaamsprocessen verstoren, waardoor er bijvoorbeeld een verlaagde verbranding is of dat de schildklier toch niet zo werkt als dat zou moeten. 

Behandeling 

Voor aanvang van het consult ontvangt u een vragenlijst per email die u kunt invullen en terug kunt sturen. Tijdens het consult doen we nog een aantal metingen en samen met u bepalen we dan welke behandeling het beste zou passen. 

Wil je meer weten over hoe wij u kunnen helpen, bel dan voor een afspraak of plan eerst een gratis belafspraak in via onderstaande knop.