Wat is fibromyalgie?

- Heb je altijd pijn in je spieren?

- Voelt je lichaam altijd verzuurt? 

-  Heb je nauwelijks energie? 

- Je slaapt waarschijnlijk slecht. 

- Heb je stemmingswisselingen?

- Je hebt geen dagelijkse stoelgang en of hij gaat moeizaam. 

- Je hebt moeite met afvallen.

- Als jij een paar keer op een krukje gaat staan heb je waarschijnlijk net zoveel spierpijn,

dan iemand die een uur in de sportschool heeft getraind! 

- Hoogstwaarschijnlijk heb je nog meer vage klachten. 

- en vraag je je af of het ooit over gaat?

 

Je herkent je je hier waarschijnlijk snel in als je fibromyalgie hebt of wellicht herken je je hier ook in en heb je nog helemaal geen diagnose. Het maakt verder ook helemaal niet uit, want je wilt immers van je klachten af. En ja, dit is mogelijk!

Je hoeft deze klachten niet te ervaren, ook jij kunt pijnloos door het leven en met veel meer energie! Echter moet je de echte oorzaak weten.  

Testimonie

Sinds ik in 2016 bij jou ben begonnen slik ik geen medicijnen meer, kan ik weer fietsen en licht sporten en voel ik me beter. Heel dankbaar🙏🏻 S. Koster 59 jaar

Wat is Fibromyalgie

Fibromyalgie wil zeggen: pijn in bindweefsel en spieren. Bij fibromyalgie komen verschillende klachten tegelijkertijd voor, zoals pijn in de spieren of gewrichten, vermoeidheid, stijfheid, veelal stemmingswisselingen en soms een slechte nachtrust. De pijn komt vooral voor op de specifieke tender points in de spieren, het bindweefsel en in en rondom de gewrichten. Dit is net als spierpijn na flink sporten, overbelasting of tijdens griep, alleen gaat het niet meer over. Regulier heeft de oorzaak van fibromyalgie nog niet veel opgeleverd. Wat er te zien is, zijn veranderingen in de spierspanning, echter vindt men die ook bij mensen zonder fibromyalgie. Men vermoedt dat er een mogelijke storing is in de hersenen, die invloed heeft op de doorbloeding of de spierspanning. Mogelijk heeft de manier van verwerken van prikkels uit de omgeving invloed op de klachten. Het is in ieder geval een ontstekingsziekte en het is hoogstwaarschijnlijk niet erfelijk. De diagnostische criteria zijn redelijk subjectief, wel zijn de specifieke “tender points” op meerdere plaatsen zeer pijnlijk. Opvallend is dat fibromyalgie niet tot beschadigingen van spieren of gewrichten leidt.

 

Ga je naar de praktijk kijken, zie je dat er een storing is in de mitochondriën (energiefabriekjes in  cel) en herstel je dit dan gaan mensen met Fibromyalgie zich echt stukken beter voelen. Uit onderzoek blijkt ook dat de fibromyalgie-patiënt veel minder (werkende) mitochondriën heeft, dan een 'gezond' persoon.

Testemonie

---

---

---

---

 

Oorzaken

Het is duidelijk dat er bij fibromyalgie een verandering is in het spiermetabolisme, dat pijn en vermoeidheid kan veroorzaken. Het is opvallend dat het bij vrouwen vaker voorkomt dan bij mannen. Verder lijkt er een verwantschap te bestaan met CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom).

 

De meeste voorkomende oorzaken van fibromyalgie zijn:

1. Sluimerende virussen. Zeker de helft van de patiënten heeft ziekte van Pfeifer (klierkoorts) gehad.

2. Leverstoring met een storende invloed op het bindweefsel van de spieren en gewrichten;

3. Hypothalamusstoring met een verstoring van het autonome zenuwstelsel;

4. Belasting van zware metalen;

5. Verstoring in de biochemie van de energiehuishouding;

6. Onverwerkte emoties.

Virussen voeden zich met zware metalen en scheiden op hun beurt toxinen uit. Deze toxinen leggen een belasting op de werking van je spieren, wat dan vervolgens pijnklachten geeft. Versterk je de lever, dan help je bij het ontgiften van zware metalen en honger je de virussen uit. Worden de virussen zwakker dan scheiden ze minder toxinen uit en nemen de klachten af. 

We hebben een programma ontwikkeld wat werkt en dit al jaren toepassen in de praktijk. 

Wil je ook van je klachten af, maak dan een afspraak met Aschwin. Geheel vrijblijvend! Hij zal eerst samen met jou je klachten doorlopen en jou uitleggen waar deze klachten vandaan komen. Vervolgens zal hij bespreken wat je kunt doen om dit op te lossen.

 

Testemonie

---

---

---

---

Vraag nu een GRATIS gesprek via onderstaande knop!