Oorzaak behandeling Depressie | Maastricht | Limburg | Innerfresh

Behandeling depressie / depressieve gevoelens

Innerfresh behandelt depressieve klachten al jaren met succes. Het behandelprotocol is een algemeen effectief behandelplan dat individueel aangepast kan worden afhankelijk van de aanwezige klachten en oorzaken. De behandeling bestaat uit 4 tot 5 consulten met een tussenpozen van 4 tot 6 weken, aangevuld met voedingssupplementen. Bij elk consult zal de voeding ter sprake komen en gekeken worden naar verbeterpunten. 

Wilt u meer info of wilt u een afspraak maken, bel dan met Aschwin via 0651249421 of laat een bericht achter via onze contactpagina.

Sociale klasse, ras en cultuur lijken geen invloed te hebben op de kans om een depressie te krijgen. Hormonen zijn een belangrijke factor, vooral bij vrouwen. Veranderingen in de hormoonspiegel kunnen kort voor de menstruatie en na de bevalling stemmingswisselingen veroorzaken. Ook het slikken van hormonen kan bijdragen aan het ontstaan van depressies. Een verstoorde schildklierwerking kan van invloed zijn en komt bij vrouwen veel voor. Ook een winterdepressie komt bij vrouwen vaker voor dan bij mannen. Dit gaat gepaard met zoetbehoefte en veel slaap. Lichttherapie kan hier een goede verbetering geven. Vitamine D3 kan een zeer gunstige invloed hebben op een depressie en een tekort hieraan openbaart zich vaak in de winter. Alcohol, voeding, stress, medicatie (bèta-blokkers), bepaalde ziekten (hormonen) en de seizoenen kunnen een depressie in de hand werken.

 

Serotonine

Depressies gaan meestal gepaard met een laag serotonine gehalte. Een tekort aan serotonine kunnen we herkennen aan de

volgende verschijnselen: 

 • Drang naar suiker, chocolade en zetmeel.

 • Eetstoornissen, boulimia of anorexia.

 • Verslaving, vooral van tabak en alcohol.

 • Prikkelbaarheid, impulsiviteit en ongeduld.

 • Niet verdragen van frustraties en verplichtingen.

 • Vijandelijke houding, gewelddadig, paniek.

 • Stemmingswisselingen en behoefte aan genegenheid.

 • Perfectionisme, dwang en obsessie.

 • Moeite om in te slapen en om wakker te worden, winterdepressie.

 

Oorzaken

Er is zelden iemand depressief geworden die de drie basisregels voor gezond functioneren en gelukkig zijn in acht genomen heeft. Het gaat om de volgende richtlijnen voor cliënten, die als de 3 G’s bekend staan:
 

 1. Geen verstoorde relaties. Zorg voor gezonde en volwassen relaties in je directe omgeving met familie en vrienden.

 2. Gewenste situatie. Doe die dingen in het leven die je werkelijk graag doet. Maak naast verplichtingen tijd vrij om leuke dingen te doen, hobby’s en sporten. Sporten verhoogt het serotonine gehalte.

 3. Geniet van het moment. Verzeker je ervan dat als je iets doet op een bepaald moment, dat je er dan ook volledig mee bezig bent en ervan geniet. 

 

Er zal actie ondernomen moeten worden om iets te veranderen. Bij een depressie ten gevolge van bestaande ziekten (zoals reuma en HIV) of ten gevolge van een zeer sterke aanleg, kan dit natuurlijk problematisch zijn. Er zijn verschillende vormen van depressies, zoals ten gevolge van stress of hevige emoties, een orgaanstoring, intoxicatie (alcohol), endocriene ziekten en ten gevolge van medicatie. Door het gebruik van de pil kan er bijvoorbeeld een groot tekort van B6, B12 en foliumzuur ontstaan. Dit geeft problemen bij de omzetting van l-tryptofaan in 5-htp, serotonine en melatonine. Daarnaast komen er soms ernstige tekorten van vitamine D3 voor bij depressiviteit. Daar vrijwel al het serotonine in ons lichaam door de darmen geproduceerd wordt is het belangrijk dat de darmen en de darmwand in balans zijn en gezond functioneren. Onverwerkte emoties en gebrek aan basisbehoeften hebben een ongunstige invloed op de aanmaak van serotonine in de darmen.


Lees ook dit artikel: Darmbehandeling gunstig bij PDS en depressie

Maak nu een afspraak door te bellen met Aschwin via 0651249421 of laat een bericht achter op onze contactpagina.

Wat is een depressie

Een depressie wordt gekenmerkt door een gevoel van intense droefheid, stemming van het niet meer zien zitten, gewichtsverlies- of toename, slaapstoornissen, gevoelens van schuld of waardeloosheid, concentratiezwakte of besluiteloosheid en suïcide gedachten. Een depressie kan zich na en recent verlies of een andere nare gebeurtenis voordoen, maar staat niet in verhouding tot die gebeurtenis en houdt langer aan dan normaal het geval is voor een dergelijke situatie. Na angst is depressie de meest voorkomende psychische stoornis. Vrouwen hebben tweemaal zo vaak een depressie als mannen.

_____________________
Innerfresh
www.innerfresh.nl 
Locatie in Maastricht en in midden Nederland in Bunschoten Spakenburg
MBOG licentienummer: 635 TL - AGB-code is: 90-034938 - Praktijk AGB-code is: 900-13889
IBAN code: NL10ABNA0608896152 - KVK nummer: 14084394
Algemene voorwaarden MBOG