Behandeling Hart- en vaatziekten

Wetenschappers van het Dr. Rath Research Instituut in Californië hebben een baanbrekende studie (maart 2015) gepubliceerd in het American Journal of Cardiovascular Disease. In deze studie staan bewijzen dat hart- en vaatziekten een vroege vorm is van de ziekte scheurbuik. Het onderzoek laat zien dat de stof lipoproteïne(a) (1) aan de basis ligt van hart- en vaatziekten. Het lichaam is altijd bezig met het herstellen van schade in het lichaam. Bij de bloedvaten doet het lichaam dat door de stof lipoproteïne(a) aan te maken. Deze gaat op de plaatsen van de beschadigingen zitten, zodat het bloedvat niet meer kan 'lekken'. Dit zorgt voor een verdikking van de bloedvatwand en uiteindelijk naar het dichtslibben van het bloedvat zelf. Onderzoek heeft laten zien dat de aanmaak van lipoproteïne(a) ontstaat door voedingstekorten en dan vooral een tekort van vitamine C. Zolang er niet voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn, blijft het lichaam lipoproteïne(a) aanmaken.

Vitamine C is al jaren geleden geopperd als een mogelijke oplossing bij hart- en vaatziekten, echter is dit nooit opgepakt door de reguliere zorg. Nieuw onderzoek laat zien dat dit toch de oplossing blijkt te zijn. 

Wij als mensen kunnen zelf geen vitamine C aanmaken, dieren kunnen dit wel. Bij dieren zie je eigenlijk geen hart- en vaatziekten. 

Uit onderzoek blijkt ook als we het lichaam voorzien van optimale voedingsstoffen gericht op het herstel van bindweefsel (collageen) en dan als hoofdstof vitamine C, zien we dat het lichaam stopt met de aanmaak van lipoproteïne(a) en zelfs het bloedvat gerepareerd wordt en terug komt in zijn oorspronkelijke staat.

De schoonheidsspecialist verteld ons al jaren, dat we collageen nodig hebben voor het voorkomen van rimpels en andere beschadigingen van de huid. Onze huid is ook gemaakt van bindweefsel (collageen), net zoals de bloedvaten!

De behandeling

Het behandelprotocol is erop gestuurd om het collageen te versterken. Dit doen we met de juiste supplementen en ook die supplementen die zich als supplement bewezen hebben collageen te kunnen herstellen en de aanmaak van lipoproteïne(a) te kunnen stoppen.

Verder is ook de juiste voeding van belang, daar gaan we zeker mee aan de slag. Onze voeding blijft toch de basis.

Medicatie
Gebruikt u medicatie dan is dit geen probleem, de geadviseerde supplementen kunnen icm medicatie. Indien gewenst gaan we in overleg met uw huisarts en of cardioloog. 

 

Maak nu een afspraak door te bellen met Aschwin via 0651249421 of laat een bericht achter op onze contactpagina.

Wetenschappelijk bewijs"http://www.drrathresearch.org/publications/heart-disease