Wil je nu echt af van je eczeem, psoriasis of acne!

De reguliere therapie bij huidklachten, zoals eczeem, psoriasis en of acne, bestaat vooral

uit het smeren en vet houden van de huid of behandelingen met agressieve middelen, 

zoals corticosteroïden. Hierdoor bestaat de behandeling uitsluitend uit symptoom-

bestrijding. Er wordt niet naar de oorzaak gekeken, wat voor volledig  herstel wel 

noodzakelijk is.

Volledig herstel
Om voor volledig herstel te gaan, is het belangrijk om je lichaam te detoxen van
zware

metalen, zoals kwik, lood, koper e.d. en het opruimen van sluimerende virussen. 

Virussen voeden zich met deze zware metalen en scheiden toxines (gifstoffen)af die zich opstapelen in de huid en er hierdoor verschillende soorten huidklachten kunnen ontstaan. Deze gifstoffen noemt men tegenwoordig Dermatoxines, gifstoffen in van de huid. Deze Dermatoxines zie je bij alle huidklachten, zoals acné, rosacea, eczeem, psoriasis, galbulten en meer. Hiernaast is het noodzakelijk om de lekkende darm te herstellen (Intestinal Mucus Disorder ( IMD) en de darmflora weer terug op te bouwen.


De behandeling wordt besproken tijdens het eerste consult. Indien de huid erg onrustig is kan een huidspecialist direct verlichting geven. Wij werken samen werken we samen met Kelly Gulikers van KG Skincare. Zij behandelt de huid juist met niet-agressieve middelen, zodat de huid rustig wordt. Haar salon zit één deur verder, waardoor de samenwerking vlekkeloos verloopt. 
Heeft u liever uw eigen schoonheidsspecialist is dat uiteraard ook goed. 

Een reactie na 1 maand behandelen van een cliënt met eczeem in het gezicht met daarbij flinke buikpijnen.
Het gaat best wel goed met me. Met het eczeem en met mijn buikpijn gaat het veel beter. Eczeem is al voor een deel weg en mijn buikpijn is zo goed als weg. Daarnaast voel ik me ook veel fitter en zit ik lekkerder in mijn vel. Wat ook fijn is is dat ik al zo’n 5 kg kwijt ben, dus dit zorgt er ook voor dat ik me fijner voel. Met het gebruik van de supplementen gaat het ook goed.

Jonge Vrouw met Beanie

Verschillende huidklachten

Er zijn verschillende huidklachten op te noemen, zoals acne, eczeem of psoriasis. Vaak worden deze huidklachten alleen oppervlakkig behandeld, het is probleem is echter, als de oorzaak niet wordt behandeld, de klacht eigenlijk altijd weer terug komt.

 

Eczeem
Zo is eczeem in feite een chronische ontsteking van de opperhuid. Op de huid die meestal erg jeukt, zijn rode plekjes zichtbaar die in vesiculae (blaasjes gevuld met vocht) en pustulae (holte in de huid gevuld met pus) over kunnen gaan met blaasjes, korsten en/of schilfers. De reguliere therapie bestaat vooral uit smeren (vet houden of corticosteroïden) en is uitsluitend symptomatisch. Bij vrijwel alle kinderen zie je een energetische zwakte (traagheid) van de nieren, die ontstaan is door een toxische belasting of een periode van uitdroging. Ook bij oudere kinderen en volwassenen met constitutioneel eczeem is er sprake van een toxische belasting, die de klachten opwekt en in stand houdt. Een andere belangrijke oorzaak van veel vormen van eczeem is een dysbiose in de darmen, veel al met een pathogene gist of schimmelbelasting. In de meeste gevallen is er ook sprake van een “Leaky gut” met niet-allergische voedselovergevoeligheden. Onverwerkte emoties, zoals angst, kunnen veel vormen van eczeem activeren. 

Acne 

Ook bij acne is er sprake van een ontsteking die je vindt op de huid rondom de talgklieruitgangen. Ook acne kan verschillende oorzaken hebben, kan hormonaal zijn of een over overmatige talgproductie. Je ziet het voornamelijk bij tieners, maar ook volwassenen kunnen er veel last van hebben. Bij acne is er altijd sprake van een verstoring in de darmflora, die niet altijd op te lossen met een probiotica. Het is een combinatie van het herstellen van de darmflora, ondersteunen en het reinigen van de huid en vooral voedingsaanpassingen zijn zeer zinvol. 

De behandeling gebeurt vaak bij een schoonheidsspecialist die verschillende behandelingen uitvoert, maar eigenlijk nooit kijkt wat er binnenin het lichaam gebeurt. Door de plaats van acne in het gezicht kun je vaak al direct zien waar de oorzaak van het probleem zit. 

Psoriasis

Psoriasis is ook een huidaandoening die veel voorkomt. Het wordt gekarakteriseerd als een chronische aandoening van de huid en hierbij wordt eigenlijk direct gezegd dat het lichaam het niet voor elkaar krijgt om het 'probleem' de baas te worden. De ziekte uit zich door zijn scherp begrensde rode en zilverwitte schilferige verdikkingen van de huid, soms gepaard met jeuk en/of pijn. Psoriasis kan over het gehele lichaam voorkomen, afhankelijk van de vorm en ernst. De ernst van psoriasis varieert sterk van persoon tot persoon en de symptomen kunnen in de tijd ook variëren van mild tot ernstig. Psoriasis gaat gepaard met een disbalans in het lichaam en dan vooral bij de lever, gal en darm, vaak ontstaan deze door schimmels. 

De relatie tussen de darmen en de huid is al vaker aangetoond. Misschien is het minder bekend dat de darmflora een enorm grote invloed heeft op de huid. Onderzoekers stellen vast dat na het gebruik van antibiotica de huiduitslag bij psoriasispatiënten verergerde. Uit een onderzoek bij 100 psoriasispatiënten is gebleken dat 92% van de patiënten schimmels in hun darmen hadden. De meeste van deze mensen klaagden over een opgezette buik met darmgassen en de meeste waren geconstipeerd. Kortom, ze hadden allen darmproblemen. Verbetering bij alle patiënten trad pas op nadat de darmflora zich wel degelijk hersteld had.

 

Wil jij ook van jou klachten af?

Heb jij ook last van deze klachten, dan wil ik je echt vertellen dat dit echt niet hoeft. Ook jij kunt een mooie gave en stralend huid hebben zonder pijn! Wil je dit ook neem dan contact met ons op. Plan een gratis gesprek met Aschwin door op onderstaande blauwe knop te drukken of stuur een email, bel (0651249421) of stuur een bericht via Whatsapp (0651249421​).