Huidklachten oplossing behandeling Eczeem Acne Psoriasis | Innerfresh

Behandeling en de oplossing voor huidklachten, zoals Eczeem, psoriasis en acne!

De reguliere therapie bij huidklachten, zoals eczeem, psoriasis en of acne, bestaat

vooral uit het smeren en vet houden van de huid of behandelingen met agressieve 

middelen, zoals corticosteroïden. Hierdoor bestaat de behandeling uitsluitend uit 

symptoombestrijding. Er wordt niet naar de oorzaak gekeken, wat voor volledig

herstel wel noodzakelijk is.

 

Om voor volledig herstel te gaan, is het belangrijk om je lichaam te detoxen van

zware metalen, zoals kwik, lood, koper e.d. en het opruimen van sluimerende

virussen. Virussen voeden zich met deze zware metalen en scheiden toxines af

die zich opstapelen in de huid en er hierdoor verschillende soorten huidklachten 

kunnen ontstaan. Dit zie je bij alle huidklachten, zoals acné, rosacea, eczeem, psoriasis, galbulten en meer. Hiernaast is het noodzakelijk om de lekkende darm te herstellen (Intestinal Mucus Disorder ( IMD) en de darmflora weer terug op te bouwen.

 

Het hele programma wordt besproken tijdens het eerste consult. Indien de huid erg onrustig is kan een huidspecialist direct verlichting geven. Wij werken samen werken we samen met Kelly Gulikers van KG Skincare. Zij behandelt de huid juist met niet-agressieve middelen, zodat de huid rustig wordt. Haar salon zit één deur verder, waardoor de samenwerking vlekkeloos verloopt. 

De consulten worden gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ook de behandeling van de huidspecialiste wordt vergoedt.

Wilt u meer info of wilt u een afspraak maken, bel dan op nummer 0651249421 of laat een bericht achter op onze contactpagina.

Verschillende huidklachten

Er zijn verschillende huidklachten op te noemen, zoals acne, eczeem of psoriasis. Vaak worden deze huidklachten alleen oppervlakkig behandeld, het is probleem is echter, als de oorzaak niet wordt behandeld, de klacht eigenlijk altijd weer terug komt.

 

Eczeem
Zo is eczeem in feite een chronische ontsteking van de opperhuid. Op de huid die meestal erg jeukt, zijn rode plekjes zichtbaar die in vesiculae (blaasjes gevuld met vocht) en pustulae (holte in de huid gevuld met pus) over kunnen gaan met blaasjes, korsten en/of schilfers. De reguliere therapie bestaat vooral uit smeren (vet houden of corticosteroïden) en is uitsluitend symptomatisch. Bij vrijwel alle kinderen zie je een energetische zwakte (traagheid) van de nieren, die ontstaan is door een toxische belasting of een periode van uitdroging. Ook bij oudere kinderen en volwassenen met constitutioneel eczeem is er sprake van een toxische belasting, die de klachten opwekt en in stand houdt. Een andere belangrijke oorzaak van veel vormen van eczeem is een dysbiose in de darmen, veel al met een pathogene gist of schimmelbelasting. In de meeste gevallen is er ook sprake van een “Leaky gut” met niet-allergische voedselovergevoeligheden. Onverwerkte emoties, zoals angst, kunnen veel vormen van eczeem activeren. 

Acne 

Ook bij acne is er sprake van een ontsteking die je vindt op de huid rondom de talgklieruitgangen. Ook acne kan verschillende oorzaken hebben, kan hormonaal zijn of een over overmatige talgproductie. Je ziet het voornamelijk bij tieners, maar ook volwassenen kunnen er veel last van hebben. Bij acne is er altijd sprake van een verstoring in de darmflora, die niet altijd op te lossen met een probiotica. Het is een combinatie van het herstellen van de darmflora, ondersteunen en het reinigen van de huid en vooral voedingsaanpassingen zijn zeer zinvol. 

De behandeling gebeurt vaak bij een schoonheidsspecialist die verschillende behandelingen uitvoert, maar eigenlijk nooit kijkt wat er binnenin het lichaam gebeurt. Door de plaats van acne in het gezicht kun je vaak al direct zien waar de oorzaak van het probleem zit. 

Psoriasis

Psoriasis is ook een huidaandoening die veel voorkomt. Het wordt gekarakteriseerd als een chronische aandoening van de huid en hierbij wordt eigenlijk direct gezegd dat het lichaam het niet voor elkaar krijgt om het 'probleem' de baas te worden. De ziekte uit zich door zijn scherp begrensde rode en zilverwitte schilferige verdikkingen van de huid, soms gepaard met jeuk en/of pijn. Psoriasis kan over het gehele lichaam voorkomen, afhankelijk van de vorm en ernst. De ernst van psoriasis varieert sterk van persoon tot persoon en de symptomen kunnen in de tijd ook variëren van mild tot ernstig. Psoriasis gaat gepaard met een disbalans in het lichaam en dan vooral bij de lever, gal en darm, vaak ontstaan deze door schimmels. 

De relatie tussen de darmen en de huid is al vaker aangetoond. Misschien is het minder bekend dat de darmflora een enorm grote invloed heeft op de huid. Onderzoekers stellen vast dat na het gebruik van antibiotica de huiduitslag bij psoriasispatiënten verergerde. Uit een onderzoek bij 100 psoriasispatiënten is gebleken dat 92% van de patiënten schimmels in hun darmen hadden. De meeste van deze mensen klaagden over een opgezette buik met darmgassen en de meeste waren geconstipeerd. Kortom, ze hadden allen darmproblemen. Verbetering bij alle patiënten trad pas op nadat de darmflora zich wel degelijk hersteld had.

Maak nu een afspraak door te bellen met Aschwin via 0651249421 of laat een bericht achter op onze contactpagina.

Innerfresh
www.innerfresh.nl 
Locatie in Maastricht en in midden Nederland in Bunschoten Spakenburg
MBOG licentienummer: 635 TL - AGB-code is: 90-034938 - Praktijk AGB-code is: 900-13889
IBAN code: NL10ABNA0608896152 - KVK nummer: 14084394
Algemene voorwaarden MBOG