Levensverwachting.png

Innerfresh Vitality 

In de middelste kolom uit bovenstaand overzicht kun je aflezen dat we met zijn allen steeds ouder worden, super goed denk je dan! Helaas is het niet zo rooskleurig als je wellicht zult denken, in de twee rechterkolommen lees je namelijk af dat de leeftijd wanneer we Chronisch ziek worden steeds lager wordt! In de afgelopen 15 jaar is dan ongeveer 10 jaar gezakt! Mannen worden gemiddeld ziek rond hun 47e en vrouwen zelfs al rond hun 40e! In het plaatje rechts was 58% van de Nederlandse bevolking Chronisch ziek! Dat is meer dan de helft!!

Dit zijn zeer verontrustende cijfers en houden in dat de helft van uw personeel de laatste 25 tot 30 jaar van hun carrière een blijvend ziek worden, wat direct gepaard zal gaan met hoge medische kosten door langdurig ziek zijn. 

Aantal Chronisch zieken.png

Dit is en zal nog een grotere kostenpost gaan worden voor jou bedrijf. Actie is direct nodig met de juiste voedingsinterventies.

 

De vitaliteit van de werknemer wordt daarmee steeds belangrijker en bedrijven en organisaties zijn steeds meer op zoek om de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers te stimuleren. Een vitale werkvloer zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Echter worden we met zijn allen steeds zieker en wordt het steeds belangrijker om de medewerker die al vitaal is, vitaal te houden. Innerfresh heeft al sinds 2005 ervaring met het fit krijgen en houden van mensen. Hierop hebben we een programma ontwikkeld die gericht is op het mentale- en lichamelijke gezondheid van de medewerker, zowel preventief, maar ook zeker curatief!

Innerfresh kan op veel gezondheidsvlakken advies geven, doordat we een team hebben opgebouwd van: fysiotherapeuten, osteopaten, bewegingsdeskundigen, mindfulnesstrainers en psychologen.

Innerfresh kijkt naar:
 

* De gezondheid van uw organisatie

* De gezondheid en eetgedrag van ieder individu 

* Balans werkdruk en privé

* Preventief medisch onderzoek

* Motivatie onder uw medewerkers

* Hoe kunnen we ziekte en verzuim terugbrengen binnen uw bedrijf

* Wij geven HR de tools die nodig zijn om ons programma voort te zetten, maar bieden ook de mogelijkheid voor nazorg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Welke gezondheidspakketten kunnen wij bieden:

Pakket 1: FoodFit

Wat doet voeding met de fitheid en gezondheid van uw medewerkers. Dit door afdelingen / teams bewust te maken over het effect van voeding op de werkvloer, zoals de gezondheid, eetgedrag en uithoudingsvermogen. De lezingen zitten vol met tips en trucs die de medewerkers direct kunnen gebruiken en voorzien van genoeg documentatie, zodat men thuis direct aan de slag kunnen.

 

 


Pakket 2: Op locatie en of via Zoom

Duur: bespreekbaar

Hier kom ik een dag bij u op locatie en kunnen medewerkers bij mij binnen lopen of maken een afspraak. Op deze manier kan ik direct adviezen geven als de medewerker zich of haar niet helemaal 'ok' voelt. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, opkomende verkoudheid of griep, bij stress of buikpijn, maar ook de Chronische zieke weer energieker maken. Op deze manier wordt voorkomen dat iemand zich een paar dagen (of zelfs langer) zich ziek moet melden. 

Afhankelijk van de grote van de organisatie kunnen het aantal werkdagen afgesproken worden. 

Pakket 3: Health Commitment

Duur 3 maanden.

Stap 1:  Algemene lezing voor uw medewerkers : "Wat doet voeding met uw werkprestatie".

Voor zowel kleine of grote groepen.

 

Stap 2: Preventief Medische onderzoek (PMO).

Wij meten hierbij facetten, zoals de fysieke- als mentale gezondheid, tevredenheid binnen het bedrijf en het effect op de thuisbasis en andersom, eetgedrag van uw medewerkers. Hierbij houden we rekening met de privacy van de medewerker.

 

Stap 3: In overleg met HR worden de uitkomsten van het PMO besproken en zal hierop een advies worden gegeven met behandelplan. 

Stap 4: In samenwerking met HR kijken we welke veranderingen er door gevoerd kan worden voor een blijvend effect. 


Pakket 4: Health weekend/week

Wij organiseren speciale gezondheidsweken en weekenden op maat voor uw bedrijf. In overleg met HR kiezen we tot 20 medewerkers uit die bijvoorbeeld Chronische klachten hebben of gewoon iemand die het even nodig heeft. In het weekend of week gaat de medewerker aan het werk met zichzelf op mentaal- en lichamelijk vlak. Een team van therapeuten en docenten begeleiden uw werknemers. Dit programma wordt geheel aangepast op uw medewerkers die meegaan.

 

 

Pakket 5: Eindejaars Gezondheids cadeaubon

Bedrijven geven veel uit aan eindejaars- cadeaupakketten en hoe leuk is het om uw medewerkers een kortingsbon aan te bieden voor een gezondheidscheck bij ons in bij Innerfresh. Iedereen wil wel weten hoe het hij/zij hun gezondheid gesteld is.

Praktische informatie

 

In overleg komen we graag bij u langs om uw wensen en onze werkwijze te bespreken. 

Samen komen we tot de oplossing om uw bedrijf gezonder en productiever te maken.

 

Neem contact op via onderstaande gegevens.​

info@innerfresh.nl of 0651249421  t.a.v. Aschwin en Hedwig van Diermen

170912-better-work-stress-office-se-153p
PHOTO_MALLORCAPAGE_SLIDESHOW_MIDDLE_11.p
Zakelijke groei
aglaonema_and_palm_mix_in_tambour.jpg
bottless-water-cooler-long-island-ny-4.j
Untitled
398_1440x960_edited.jpg
IMAG0265.jpg
IMAG0837.jpg