top of page

Ashwagandha


Ashwagandha is ook weer zo'n fijn voedingsstofje. Zelf gebruik ik het ook en geef het zelfs aan mijn hond! Ik denk zelfs dat iedereen er baat bij zou hebben.

Ashwagandha is ook bekend als winterkers, het is een krachtig medicinaal kruid met ongelooflijke adaptogene eigenschappen die stressgerelateerde aandoeningen zoals bijniervermoeidheid, bijnieruitputting en hart- en nierproblemen aanzienlijk kunnen verminderen.


Ashwagandha is een rijke bron van mineralen, waaronder zink, ijzer, calcium, magnesium, vanadium en kobalt.

Het is een effectief immuun versterkend kruid dat het vermogen heeft om het aantal witte bloedcellen te verhogen en het lichaam voor te bereiden om antigenen te produceren om verschillende infecties en allergieën te bestrijden.


Ashwagandha is ook uitstekend voor het verbeteren van de functie van de hersenen en neurotransmitters die bij neurologische aandoeningen, zoals brainfog, migraine, tremoren, tics en spasmen, rusteloze benen, chronische zenuwpijn en gordelroos kunnen helpen.


Ashwagandha is ook gunstig voor de schildklier, omdat het het lichaam helpt schildklierhormonen te produceren die de energie en het metabolisme kunnen verhogen en een evenwichtige slaapcyclus kunnen bevorderen. Van Ashwagandha is aangetoond dat het de zuurstofstroom en het gebruik op cellulair niveau verbetert, wat zeer gunstig is voor mensen die lijden aan ademhalingsproblemen zoals COPD en astma, evenals voor atleten die hun uithoudingsvermogen en kracht willen vergroten tijdens het trainen.


Het is ook zeer gunstig voor depressie, angst, slapeloosheid, bloedarmoede, candida, diabetes type 2 en auto-immuunziekten zoals fibromyalgie, de ziekte van Lyme, chronisch vermoeidheidssyndroom en het syndroom van Guillain-barre. Ashwagandha is van oudsher ook gebruikt als een natuurlijke onvruchtbaarheidsbehandeling.


Koop Ashwagandha via mijn favoriete supplementenpagina. Deze Ashwagandha is van het merk Vimergy en is echt de beste die er is.

Neem als onderhoud 1 tot 2 keer daags 1 pipet, bij klachten neem dan 2 x dgs 2 pipets. Bij sommige klachten ga ik soms nog hoger.


Groet,

Aschwin van Diermen

Orthomoleculair therapeut

Lyme hersteltherapeut


166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page