top of page

Bladgroenten


Als we het advies 'Eet je groenten' horen, denken we vaak aan klassieke bijgerechten voor het avondeten, zoals wortelen, broccoli, erwten en sperziebonen. Bladgroenten daarentegen worden vaak afgeschreven als saai en minder - de basis van een salade waarin alle andere ingrediënten veel interessanter zijn. Echter bladgroenten zoals sla, spinazie, snijbiet, veldsla en waterkers verdienen lof voor de kracht die ze hebben om je gezondheid te ondersteunen, maar zeker ook te herstellen!

Denk bij bladgroenten ook aan:

  • boerenkool

  • rucola

  • kruisbloemige groenten, zoals broccoli, spruitjes en bloemkool

  • het blad en steel van de paardenbloem

  • Kruiden zoals: peterselie en koriander

Een veelvoorkomend misverstand is dat deze groenten, die rauw gegeten moeten worden, moeilijk verteerbaar zijn. Integendeel, bladgroenten zijn praktisch voor verteerd en vereisen daarom heel weinig werk van uw spijsverteringsstelsel. Wat er wel gebeurt, is dat deze bladeren de bekleding van je maag, dunne darm en dikke darm scrubben en masseren, waardoor oude, ingesloten gist, schimmels, ziekmakende bacteriën en virussen loskomen, samen met alle afvalstoffen en ze naar 'buiten' vervoert worden en de eliminatie van deze schadelijke stoffen zeer effectief verwijdert worden.

Ongemak bij het eten van rauwe salades is meestal te wijten aan gevoelige zenuwen of een ontsteking in het darmkanaal, of het simpele gevoel van vezels die zijn werk doen om "de schoorsteen uit te vegen". Als dit jou beschrijft, voeg dan in kleine hoeveelheden boterbladsla, rode bladsla en/of spinazie toe aan je dagelijkse voeding. Na verloop van tijd zijn bladgroenten geweldige genezers van darmaandoeningen. Ze helpen bij het creëren van een meer alkalische maagsamenstelling door het gunstige zoutzuurgehalte te verhogen, wat op zijn beurt de onproductieve bacteriën doodt die de slechte zuren creëren die verantwoordelijk zijn voor Gastritis en andere vormen van zure reflux. Een van de specifieke soorten bacteriën die bladgroenten verminderen, is Helicobacter. pylori, dat vaak verantwoordelijk is voor maagzweren.


Bladgroenten creëren echte alkaliteit in de lichaamssystemen, vooral de lymfevaten, die kunnen het meest zure systeem worden als gevolg van een spervuur ​​​​van chemicaliën, zuren, kunststoffen, pesticiden, zware metalen en ziekteverwekkers die constant de lymfekanalen binnendringen. Medische gemeenschappen zijn zich er niet van bewust dat de alkaliteit van het bloed, de organen, het endocriene systeem, het voortplantingssysteem en het centrale zenuwstelsel volledig afhangt van het feit dat het lymfestelsel alkalisch is. Bladgroenten helpen het lymfestelsel van deze gifstoffen te verdrijven, te zuiveren en af ​​te voeren, zodat het alkalisch kan blijven. Dit is waar deze groenten echt een cruciale rol spelen in ons genezingsproces. Bladgroenten bevatten ook kostbare en vitale minerale zouten, gedeeltelijk samengesteld uit een groep cofactoren die geassocieerd zijn met natrium, zoals biologisch beschikbaar jodium, chroom, zwavel, magnesium, calcium, kalium, silica, mangaan en molybdeen, die essentieel zijn voor neurotransmitter en neuron ondersteunen, en zijn ook de fundamentele basis voor het opbouwen van elektrolyten. Bovendien bevatten bladgroenten veel enzymen, vitamine A, B-vitamines zoals foliumzuur, genezende alkaloïden (plantaardige stoffen die ziekten bestrijden), micronutriënten voor het herstel van het endocriene systeem en vormen van chlorofyl en caroteen die specifiek zijn voor deze groenten. Deze unieke groep voedingsstoffen werkt samen om alle organen en lichaamssystemen te voeden, waardoor bladgroenten de basis van onze gezondheid vormen. Bladgroenten zijn antiviraal, antibacterieel en schimmelwerend - en geweldig om elk van de 'Unforgiving Four' (virale explosies, DDT, straling en schadelijke zware metalen) af te weren. Hoewel ze geen koolhydraten bevatten om onze energie te behouden, dekken ze de andere kant van de vergelijking die nodig is om ons in leven te houden en om ziekten en chronische ziekten te voorkomen. Als je je zorgen maakt over het krijgen van voldoende eiwitten, maak je dan geen zorgen meer. Bladgroenten hebben de meest biologisch beschikbare en assimileerbare eiwitten die je kunt vinden, direct beschikbaar voor je lichaam om op te nemen. Bladgroenten helpen bij het omkeren van alle eiwitgerelateerde ziekten, zoals jicht, nieraandoeningen, nierstenen en galstenen, galblaasaandoeningen, hepatitis C, lymfoedeem, bindweefselbeschadiging, osteopenie, osteoporose, osteoartritis en hartaandoeningen, die allemaal voortkomen uit eiwitbronnen die niet afbreken of assimileren, en in plaats daarvan achteruitgang van het lichaam veroorzaken. De volgende keer dat je iemand naar een salade hoort verwijzen als 'konijnenvoer', onthoud dan wat je zojuist hebt gelezen. Bladgroenten zijn allesbehalve een grap!


Mijn advies is om elke dag rauwe bladgroenten te eten, maak er een salade van en of doe het in je smoothies.


Groet Aschwin


69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page