top of page

Bloedproppen


Wanneer je bloed een verhoogd vetgehalte bevat door een voedingspatroon te hoog in vet en eiwitten, wordt je bloed te dik. Dik bloed bemoeilijkt het transport van zuurstof, water, afvalstoffen en voedingsstoffen.

Een manier waardoor bloedproppen kunnen ontstaan is wanneer ziekteverwekkers, zoals virussen en bacteriën zich ophopen in het lichaam. Je witte bloedcellen, je verdedigingsstoffen, vallen deze ziekteverwekkers aan en springen er bovenop om ze te stoppen en jou hier tegen te beschermen. Allemaal een natuurlijk proces, maar als er te veel verstoppingen zijn in de bloedvaten, wordt de doorgang steeds nauwer. De witte bloedcellen die op de virussen springen vormen een nog grotere ophoping, hierbij plakken ook onverteerde vetten hieraan vast en zo wordt het één grote prop! En wordt groter en groter en groter. Als deze grote prop van ziekteverwekkers, vetten en immuuncellen door de bloedvaten reizen, komen ze in bloedvaten terecht die steeds nauwer worden totdat ze uiteindelijk helemaal in het hart of in het brein terecht komen. Daar zijn de bloedvaten echt heel klein, totdat het op een punt komt dat het er niet meer door heen kan en afgesloten wordt met alle gevolgen van dien! Het bloedvat wordt hierdoor volledig afgesloten en ontstaat er een hartinfarct of een herseninfarct.

Nou is het mooie dat we hier veel aan kunnen doen om dit te voorkomen. De lever moeten we schoonhouden, minder vet eten en meer fruit en groenten eten. Veel meer! Vooral in de ochtend geen vet meer. Helemaal 0!! Daarbij hebben we te maken met afvalstoffen. Allemaal afvalstoffen die de lever probeert te ontgiften. Denk aan afvalstoffen van bestrijdingsmiddelen, geurkaarsen, luchtverfrissers, parfums, eau de toilette, wat in de lucht hangt, verkeerde voeding, wat het lichaam zelf produceert aan afvalstoffen, etc. Bij elkaar is het allemaal te veel! Bij een overmaat aan afvalstoffen, krijgt de lever het zwaar, heel zwaar. En ik hoor je nu denken, dat valt allemaal wel mee. Nou niet dus! Echt niet. We hebben te maken een hele berg afvalstoffen, elke dag opnieuw. Elke dag gaat jouw lever weer voor je aan de slag. Maar hij kan niet alles, we moeten hem echt helpen. Kinderen hebben nog enorm veel vermogen om dit probleem aan te pakken, tieners en twintigers gaat heel vaak ook nog heel goed. Vanaf 30 wordt het al lastiger en vanaf je 40e wordt het echt lastig, omdat de lever te veel afstofstoffen heeft opgestapeld. Dat is ook de periode dat mensen klachten gaan krijgen, vage klachten. Niet allemaal direct te aan te wijzen wat het nou precies is. In je veertiger jaren beginnen veel mensen ook met medicatie voor cholesterol, bloeddruk, maagzuurremmers en meer. Je kunt de cijfers hiervoor opzoeken bij het CBS. In 1985 werden we allemaal ziek rond onze 56e jaar, nu is dat al bij 46 en bij vrouwen zelfs 40! Na Covid verwacht ik zelfs dat de grens nog veel lager ligt. Dus kom op met zijn allen, ga beter voor jezelf zorgen, want we hebben echt een groot probleem. Een groot deel van de oplossing heb ik een paar weken nog gepost, zie deze video terug via Instagram. Ook zijn er echt hele goede supplementen op de markt die hier enorm bij kunnen helpen. Kom je er niet uit en wil je een alternatief voor medicijnen neem dan contact met me op.


Lieve groet Aschwin


Orthomoleculair therapeut

Lyme hersteltherapeut


49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page