top of page

Brandend maagzuur

Bijgewerkt op: 24 jan. 2021


Brandend maagzuur, oprispingen, branderig gevoel in maag, een drukkend, soms pijnlijk gevoel achter het borstbeen, soms een uitstralende pijn naar de hals, rug en schouderbladen en of een opgeblazen buikgevoel.

Echt heel veel mensen hebben hier last van! Deze klachten zijn echter niet te wijten aan maagzuur of het zuur uit de maag. Als u iemand kent die regelmatig last van oprispingen heeft, dan komt dit door een bacterie en of van gifstoffen in de lever en zelfs in de dunne darm. In de meeste gevallen is het bacterieel.

Er zijn gevallen van brandend maagzuur waarbij er een echte knik in de darmen zit of er sprake is van een hernia. Als de oorzaak echter niet zichtbaar is, dan kun je ervan uit gaan dat de oorzaak een verzwakte lever met gifstoffen en of bacteriële infectie is. Het betekent juist dat er te weinig maagzuur is en niet een teveel, zoals er vaak gedacht wordt. De aanwezigheid van bacteriën en afvalstoffen zijn de oorzaak van deze klachten. Je kunt dan maagzuurremmers nemen, maar als er juist een tekort is, los je dit niet op door de maagzuurproductie nog meer te remmen! Het is een verzwakte lever die vaak aan de basis van deze klachten staat, een verzwakte lever resulteert in te weinig galproductie, waardoor er een slechte spijsvertering ontstaat. Hierdoor wordt de maag gedwongen om te veel maagzuur te produceren om dit te compenseren. Dit is zeer belastend voor beide organen en verzwakt de maagklieren die na verloop van tijd minder maagzuur produceren. Nu, met zowel een lage gal- als een lage maagzuurproductie, kunnen slechte bacteriën gedijen in de twaalfvingerige darm en andere delen van de maag, wat kan resulteren in brandend maagzuur.

Er zijn verschillende manieren om dit op te lossen, maar het betekend echt dat we gezonder moeten gaan eten en het lichaam moeten helpen bij het ontgiften.

Wil je eens vrijblijvend jou gezondheidsklacht(en) bespreken met Aschwin, maak dan nu een telefonische afspraak op een tijdstip dat bij jou past!Aarzel niet en kom achter de oorzaak van jou klachten.

Groet Aschwin


#eczeem #psoriasis #dermatoxins #brandend #maagzuur#medicalmedium #obstipatie #buikkramp #buikpijn #virussen #gifstoffen #toxinen #zwaremetalen #huidklachten #menstruatieproblemen #moe #pijn #vermoeid #spierpijn #verzuring #innerfresh #darmspoeling #detox #ontgiften #darmreiniging #detoxen #pathogenen #Maagendarmklachten #opgeblazengevoelindebuik #behandelingbuikkramp #behandeling #opgeblazenbuik #pds #buikpijn #spastischedarm #konijnenkeutels #wattedoenbij #obstipatie #oplossingobstipatie #ziekteenverzuim #afslankenmaastricht #behandeling #virussen #vitality #reizigersdiarree #afvallenmaastricht #duurzameinzetbaarheid #trekinzoet #wellnessretraite #vetteontlasting #oplossingacne #behandelingreuma #behandelingschimmels #pijnlijkegewrichten #depressie #huidklachten #hardeontlasting #psoriasis #bacteriën #oplossing #eczeem #parasieten #orthomoleculair #schimmels #fungus

105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page