top of page

Brandend maagzuur en of maagzuuroprispingen


Veel mensen ervaren hun hele leven zure oprispingen of brandend maagzuur en begrijpen niet waarom ze het brandende gevoel door hun borst en in hun keel voelen reiken. De reguliere zorg wijt deze maagklachten aan maagzuur dat in de slokdarm terechtkomt. Deze theorie van de oorzaak is echter ongegrond en beperkt in zijn begrip, zoals ik in dit artikel zal uitleggen. Het spijsverteringsstelsel is zo'n mysterie dat, wanneer artsen patiënten behandelen voor ziekten, hun praktijken meestal uitsluitend op theorie zijn gebaseerd.


Wat is brandend maagzuur?

Brandend maagzuur wordt niet veroorzaakt door maagzuur of zoutzuur uit de maag, maar het zuur komt ofwel van een bacterie of van toxines in de lever en zelfs vanuit het dunne darmkanaal, hoewel de meest voorkomende oorzaak bacterieel is. De medische wetenschap heeft geen idee dat dit de werkelijke oorzaak is van deze onaangename toestand. Er zijn gevallen van brandend maagzuur waarbij er een echte knik zit in de darmen of het is een hernia. Als de oorzaak echter niet zichtbaar is, is deze direct gerelateerd aan een verzwakte lever en bacteriegroei. Deze bacterie produceert een zuur dat maagzuur nabootst en de arts voor de gek houdt door te denken dat het komt door de balans van je eigen maagzuur.


Als er bacteriën en op toxine gebaseerd zuur opkomen en zure terugvloeiing of brandend maagzuur veroorzaken, betekent dit dat er een tekort aan zoutzuur in de maag is. Zoutzuur is het goede soort zuur dat bacteriën vernietigt, wat op zijn beurt zure terugvloeiing voorkomt. Met andere woorden, als je de slechte zuren hebt, betekent dit dat je niet genoeg van de goede zuren hebt.

Brandend maagzuur is ook verbonden aan een verzwakte lever. Typisch een zwakke spijsvertering is te wijten aan een overbelaste lever die niet sterk genoeg gal kan produceren, die vervolgens de maag dwingt om te veel zoutzuur te produceren om te compenseren. Dit is extreem belastend voor beide organen en kan dan resulteren in brandend maagzuur. Als je of iemand van wie je houdt brandend maagzuur heeft, is het erg belangrijk om te begrijpen hoe de lever echt werkt en hoe je deze kunt ondersteunen. Bacteriën stapelen zich op, soms in de twaalfvingerige darm of soms op de bodem van de maag, en er is niet genoeg maagzuur om het te bestrijden.


Drie zaken die je dient aan te pakken voor het genezen van brandend maagzuur

Het genezen van brandend maagzuur gaat niet over het nemen van een magische pil. Net als bij de andere aandoeningen die ik behandel, heeft het echt een verandering van levensstijl nodig om het probleem bij de wortel aan te pakken. Bij het genezen van brandend maagzuur zijn er drie doelen: zoutzuur opbouwen, het aanpakken van de onproductieve bacteriën zoals streptokokken of e. Coli, en het versterken van de lever. Zoals ik hieronder zal bespreken, kunnen alle drie deze punten worden bereikt met enkele veranderingen in het dieet. Er zijn ook enkele echt nuttige supplementen die krachtige bacteriebestrijders zijn. De belangrijkste verschuiving zal echter komen met een dieet.


Eten om te vermijden

De drie belangrijkste voedingsmiddelen die je moet vermijden bij het genezen van maagzuurklachten zijn gluten, zuivel en eieren, en daarbij is het ook zeer zinvol om dierlijke eiwitten te verlagen of te elimineren terwijl je aan het herstellen bent. Gluten, zuivel (melk, boter, kaas, room, yoghurt, melkkefir) en eieren zijn de favoriete voedselbron voor bacteriën en het zal een hele uitdaging zijn om brandend maagzuur te genezen als je ze nog steeds eet. Als je gelooft dat yoghurt of melkkefir het spijsverteringskanaal geneest vanwege hun probiotische aard, is het belangrijk om te begrijpen dat de rest waarvan yoghurt en melkkefir zijn gemaakt, nog steeds alle nutteloze soorten bacteriën voedt. Ziekteverwekkers voeden zichzelf door te eten, en als je gluten, zuivel en eieren uit je eigen dieet verwijdert, verwijder je het voedsel van de bacteriën en voorkom je dat een zuur achter laten. Zelfs als je de hoogste kwaliteit biologische voeding krijgt, zoals van scharrelei van een kip in de achtertuin, dat ei zal nog steeds de bacteriën voeden die je probeert te bestrijden. Het is jammer dat zoveel mensen en goedwillende beoefenaars eieren nog steeds beschouwen als het perfecte voedsel van de natuur. Ze voeden in werkelijkheid de ziekteverwekker (ook virussen, parasieten en schimmels) en is het van belang deze te schrappen.

Het is nuttig om dierlijke eiwitten te verlagen of te verwijderen tijdens het genezen vanwege het inherent hoge vetgehalte. Alle dierlijk vlees bevat veel vet, zelfs als het geen vel heeft en niet gefrituurd is. Dit kan verrassend zijn, omdat je misschien al zo lang te horen krijgt dat het eten van kipfilet zonder vel of "magere" stukken vlees je zal helpen gewicht te verliezen omdat het voornamelijk uit eiwitten bestaat. Dat is echter gewoon niet waar. Vet zit overal in de kipfilet en ander "mager" vlees, zelfs als je het op de schoonst mogelijke manier maakt. Door het vetgehalte te verlagen door de dierlijke eiwitten te verminderen, geef je de lever de pauze die het verdient. De hele dag een vetrijk en eiwitrijk dieet moeten verwerken is ongelooflijk vermoeiend voor de lever en dwingt de maag om te veel zoutzuur te produceren om te compenseren. Dit is geen bevooroordeelde aanval op het eten van dierlijke eiwitten. Als je bijvoorbeeld vegetarisch of plantaardig eet en last heeft van zure oprispingen, zorg er dan voor dat je de vetinname verlaagt door de hoeveelheid noten, oliën en ander vetrijk voedsel te verminderen. Het verlagen van het vetgehalte, ongeacht welk dieet volgt, is een essentiële stap wanneer je wilt genezen.


Wat te eten

Bij het genezen van brandend maagzuur, focus je op het eten van veel gezonde koolhydraten uit fruit, aardappelen, zoete aardappelen en pompoenen. Misschien is je door specialisten, familieleden of vrienden verteld om deze voedingsmiddelen te vermijden, maar fruit en aardappelen zijn geweldige ziektebestrijders. Fruit is vooral krachtig in het neerhalen van bacteriën. Als je bang bent dat fruit te veel suiker bevat of als je bang bent om het te eten omdat je is verteld dat het niet goed voor je is, kan ik niet genoeg benadrukken hoe onjuist deze mythe is. Vruchtensuiker is niet hetzelfde als bewerkte suikers. Het is van cruciaal belang voor je gezondheid en de gezondheid van je dierbaren dat je dit begrijpt. Ik weet dat het moeilijk kan zijn om los te laten wat je misschien eerder is verteld, maar fruit heeft jou en je gezondheid meer te bieden dan je je ooit kunt voorstellen.

Het is ook nuttig om veel salades met komkommers en tomaten te consumeren. Tomaten hebben hun eigen speciale soort vitamine C die iemands immuunsysteem kan redden en extra ondersteuning kan geven bij het bestrijden van ziekteverwekkers. Voeg spinazie, veldsla, botersla of een andere bladgroente naar keuze toe. Spruiten zijn een bijzonder geweldige toevoeging. Gooi wat rauwe ui en rauwe knoflook in je salades voor een krachtig bacteriedodend effect en breng zoveel mogelijk verse tijm, oregano, rozemarijn en salie in je dieet voor hun ongelooflijke hulp bij het genezen van bacteriële problemen. Als je van avocado houdt, kun je daar ook wat plakjes van toevoegen. Let echter wel op, dat je vettige voedingsmiddelen, zoals avocado of noten niet voor 12 uur eet!

Het meest wonderbaarlijke voedsel om op te nemen bij het bestrijden van zure terugvloeiing is bleedselderijsap. Elke ochtend op een lege maag bleekselderijsap drinken (voeg er niets anders aan toe voor het beste resultaat) herstelt de klieren in de maag die het maagzuur produceren. De minerale zouten in bleedselderijsap die bijdragen aan dit proces zorgen ervoor dat het zoutzuur wordt geproduceerd. Zelfs het drinken van 150 ml tot 250 ml bleekselderijsap elke ochtend kan wonderen doen bij het genezen van zure oprispingen en brandend maagzuur. Als je last heeft van ernstig brandende maagzuur, kun je beter 500ml puur bleekselderijsap 15 tot 30 min voor je ontbijt drinken en eventueel nog eens 500ml een uur na de lunch of 30 min voor het avondeten.


Antibacteriële middelen

Het eten van een dieet vol fruit en groenten zal je natuurlijk ondersteunen in je strijd tegen de bacteriën die zure reflux veroorzaken. In werkelijkheid is fruit het meest verbazingwekkende antibacteriële en lever genezende voedsel dat voor ons beschikbaar is. Er zijn echter aanvullende dingen die we kunnen doen om de ziekteverwekker te bestrijden, zoals het gebruik van supplementen, echter vind ik het belangrijk om hier niet zelf mee te experimenteren. Ik zie maar te veel mensen die aangeven dat ze al van alles geprobeerd hebben en vervolgens aangeven dat niets heeft gewerkt. Dit kost te veel geld en levert enorm veel frustratie en teleurstelling op. Vaak is het de combinatie van supplementen met de juiste voeding die het hem doet. Maar de combinatie en de dosering van de supplementen verschillen echt per persoon, dit heeft mede te maken dat er vaak ook nog andere klachten aanwezig zijn. Maatadvies is dan belangrijk en daarbij zijn er veel supplementenbedrijven die hun consumenten niet de hoogwaardige producten bieden die ze beloven. Begin eens met wat kruidenthee zoals verse tijmthee, pepermunt, vlierbloesem, citroenmelisse toe te voegen aan uw dagelijkse regime. Deze kruidentheeën zijn krachtige antibacteriële middelen en mogen niet worden onderschat. En ga eens bananen eten en stop je in je ontbijt en eet er gerust 4 tot 6 per dag! En nee, je komt niet aan van bananen.


Vooruit gaan

Nu je de waarheid weet over wat er achter zure oprispingen en brandend maagzuur zit, kun je de nodige stappen nemen om deze aandoeningen te verminderen en te genezen. Als je vandaag één ding kunt doen om je gezondheid te verbeteren, vier dat succes dan en kijk uit naar morgen, wanneer je weer een stap naar genezing kunt zetten. Concentreer je op het verlagen van de vetinname en drink elke ochtend bleekselderijsap als het lukt. Geniet van veel levendig, geneeskrachtig fruit en heerlijke salades. Ik heb in de loop der jaren zoveel mensen geholpen te genezen van zure oprispingen en brandend maagzuur door deze eenvoudige veranderingen in levensstijl, en ook jij kunt genezing en verlichting ervaren van deze aandoening.


Groet Aschwin


Orthomoleculair therapeut Lymehersteltherapeut #brandendmaagzuur #zureoprispingen #lever #zwaremetalen #streptococcen #ecoli #pathogenen #virus #bacteriën #bleekselderijsap #medicalmedium #aschwin #innerfresh

130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page