top of page

Cliënt met neurologische klacht met 2 maanden er vanaf!


Veel mensen denken dat wij ook dicht zijn, maar wij mogen doorwerken. Hier was onderstaande persoon erg blij mee!


7 december komt man op consult. 47 jaar.

5 jr geleden B12 tekort ontdekt, hierdoor veel spierklachten en krachtverlies. Neurologische klachten, zoals tintelingen, branderig en doof gevoel. Ook problemen met zijn geheugen, kan lastig concentreren en onthouden. Daarbij maagzuurklachten.

Huisarts ontdekt B12 tekort en moet B12 spuiten om klachten weg te houden. Hij moet echter om de twee weken een B12 spuit zetten, dan zijn klachten minder, maar zijn niet helemaal weg. Eigenlijk is twee weken nog te lang, omdat hij tegen die tijd merkt dat klachten weer verergeren.

2019 kreeg hij burn-out en in juni 2020 genezen verklaard.

Sinds kort keelklachten en toen het begon, had hij ook hoofdpijnklachten. Hoofdpijn is inmiddels weer weg.

In het verliepen darmpoliepen gehad en 3 weken geleden controle op darmpoliepen. Gelukkig niet meer terug gekomen. Echter sinds het darmonderzoek klachten darmen weer terug. Had hier in het verleden ook nog last van.

Oververmoeid en om 20.30 uur al naar bed, in het weekend kan hij wel 12 tot 13 uur slapen.

Vaak maagzuurklachten, na het drinken van een biertje en krijgt dan ook pijn in de darm rechts.


Een hele rits aan toch wel serieuze klachten. Lijkt erop dat burn-out toch helemaal niet genezen is, echter zie je tegenwoordig ook vaak neurologische moeheid, door een sterk opvlammende virusbelasting. Dit wordt vaak gediagnostiseerd als een burn-out. Ik zie vaker mensen die binnenkomen met een burn-out, waar achteraf blijkt dat dit geen burn-out is. Mogelijk heeft deze persoon geen burn-out gehad, maar waren het de symptomen van een flinke B12 tekort. B12 is een voedingsstof voor de zenuwen en remt sterk virussen door het hele lichaam. Daarbij is B12 (samen met foliumzuur) erg belangrijk voor de omzetting van het voedsel dat we eten. Zonder B12 kun je zeggen dat er voedingstekorten ontstaan, wat ook weer veel klachten geeft, waaronder moeheid. Mijn beeld van B12 injecties, is dat het niet werkt. Het verhoogt vooral de bloedwaarde van B12, maar het komt heel moeilijk de lichaamscel in en gebeurt er niet veel. Daarbij heb je de juiste B12 nodig en dat is adenosylcobalamine en methylcobalamine. Het ene lichaamsdeel heeft adenosylcobalamine nodig en het ander methylcobalamine, echter hebben ze elkaar nodig om opgenomen te worden. De één kan niet zonder de ander! Bij injecties wordt hydroxocobalamine gebruikt, en dit is niet de vorm die ons lichaam nodig heeft.


Prognosmeting laat zien dat het lichaam stress ervaart, virusbelasting en moeilijk afvalstoffen kan verwijderen.

Advies: dierlijke producten verlagen en alleen eten bij het avondeten. Overdag minimaal vet en tot de lunch helemaal geen vet. Dit zorgt ervoor dat de lever flink ontlast wordt, zich beter kan focussen op het verwijderen van afvalstoffen en beter voedingsstoffen kan opnemen en opnieuw energievoorraden kan ontwikkelen.

Veel fruit en vooral ook veel bladgroenten en bleekselderij(sap). Groene groenten bevatten veel sodium, vooral bleekselderij, wat enorm helpt bij maagzuurklachten. Maagzuurklachten kunnen ook voor een B12 tekort zorgen.

Gluten, zuivel en eieren komende 3 maanden eruit. Deze kunnen virussen stimuleren, we willen deze juist uithongeren en niet voeden. Alleen dit advies geeft vaak al een flinke verbetering van de energie!


Supplementen

- B12 De juiste B12 met adenosyl en methylcobalamine en vooral zonder smaakstoffen en aroma's!!

- Nervo balance Bevat mineralen die de zenuwen ondersteunen en het stress kalmeert.

- Spirulina Biedt ondersteuning bij de ontgifting.

- Barley grass Biedt ondersteuning bij de ontgifting.

- Zink Ondersteuning immuunsysteem en is betrokken bij alle leverprocessen.

- Lemon Balm Ondersteuning zenuwstelsel en bestrijdt virussen.

- Ester C Versterkt bindweefsel, ondersteunt ontgifting, bestrijdt virussen.


4 januari terug op consult

Branderige spieren schouders/armen zijn weg

Spierzwakte is er nog wel in handen en polsen

Geheugen is beter

Over het algemeen zijn alle klachten stukken minder.

B12 spuit nu pas na 3,5 week, voorheen om de 2 weken

Keelklachten zijn weg, merkt dat dit wel stress afhankelijk is.

Maagzuurklachten zijn weg

Energie is beter

Heeft minder slaap nodig in het weekend

Dat zijn goede resultaten!

De resultaten van de prognosmeting zien er ook goed uit, alleen blijft ontgifting nog wat achter. Door met hetzelfde advies en meer vochtrijke voeding en Grote Klis thee.


1 februari terug op consult

Voelt zich eigenlijk helemaal goed!

Conditie omhoog

Geen rare trillingen meer

Geen B12 injecties meer.

Sommige supplementen afbouwen, hier over 1 maand contact via telefoon en evaluatie welke supplementen er nog nodig zijn en over 2 maanden opnieuw consult!


Is toch super mooi dat dit kan! Iemand heeft al 5 jaar serieuze klachten en met 2 maanden hiervan afkomen! Dit is de kracht van de juiste voeding erin, verkeerde voeding eruit en het inzetten van de vooral de juiste voedingssupplementen!


Zit je ook met (Chronische) vage klachten, neem dan contact met op voor een gratis telefonisch gesprek. Hier kunnen samen kijken wat de mogelijke oorzaken zijn en hoe ik dit zou behandelen.


Groet Aschwin

149 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page