top of page

Ontdek de echte oorzaak van constipatie

Bijgewerkt op: 1 jun. 2022


Constipatie ontstaat als gevolg van een chronisch trage, stagnerende lever die minder gal produceert en vet is geworden door een reeks factoren zoals giftige zware metalen, verschillende andere toxines en een laaggradige virale of bacteriële infectie in zowel de lever als het darmkanaal. Indien aanwezig in de darm, kan pathogene infectie vernauwing en/of expansie veroorzaken in zowel de dunne darm als de dikke darm. Virale neurotoxinen kunnen ook een ontsteking van de zenuwuiteinden rond het darmkanaal veroorzaken, wat resulteert in peristaltische vertraging en zelfs gastroparese.


Het deel van het lymfestelsel dat de darmen omringt, kan ook overbelast raken, waardoor lymfevocht wordt opgebouwd dat druk op de darmen uitoefent die voldoende is om de peristaltische werking te vertragen en smallere gebieden te creëren die het moeilijker maken voor voedsel om er doorheen te gaan. Ziekteverwekkers, samen met hun giftige afval en slib, evenals zware metalen, kunnen hun weg naar het ileum vinden samen met voedsel dat niet goed is verteerd en afgebroken, waardoor dit laatste deel van de dunne darm ontstoken raakt en bijdraagt ​​aan constipatie. In werkelijkheid is het het meest voorkomende deel van de darm dat ontstoken is. Ook hier kan littekenweefsel ontstaan.


Een andere oorzaak van chronische constipatie is voedsel dat virussen en onproductieve bacteriën in het dunne darmkanaal en de dikke darm voedt, en daar ontstekingen veroorzaakt - meestal melk, kaas, boter, eieren en gluten. De aandoening kan verergeren door een vetrijk / eiwitrijk dieet.


Wanneer de dikke darm om welke reden dan ook ontstoken is, kan deze lichtjes knikken rond de verschillende bochten.


Oorzaken van acute constipatie zijn onder meer emotionele stress of nervositeit, waardoor de buikspieren rond de dunne darm en de dikke darm te strak of krampachtig worden aangespannen. Lange autoritten en lange vliegtuigvluchten in combinatie met de verkeerder voedingsmiddelen, kunnen ook leiden tot constipatie op korte termijn.


Krijg je energie en gezondheid weer terug!

Je zult wellicht begrijpen dat meer water drinken, extra vezels eten en meer lichaamsbeweging hier niet volledig bij gaan helpen. Een simpele darmspoeling kan enorm helpen bij het herstellen van deze klachten en je gezondheid en energie weer terug te krijgen. Ook de juiste voeding is van belang icm met de juiste supplementen. Vooral de combinatie van een darmspoeling met de juiste voeding kan op korte termijn al heel veel verlichting geven.


Wil je meer weten, neem dan gerust contact op. Dit kan via de telefoon, Whatsapp, email. Je kunt ook een telefonische afspraak inplannen om jou klacht te bespreken. Klik aub dan hier.


Groet Aschwin

Orthomoleculair therapeut

Lyme hersteltherapeut

Medical Mediumtherapeut77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page