top of page

De kracht van bananen

Bijgewerkt op: 24 jan. 2021


Bananen hebben een slecht imago gekregen. We worden er dik van en het stopt de ontlasting. Kortom niet eten wordt er gezegd. Beetje raar dit, want obstipatie los ik juist op met bananen. Bananen doden bacteriën, schimmels en virussen! Als je diarree hebt, moet je bananen eten, want bananen bestrijden de ongewenste binnendringers. Heb je obstipatie, dan heb je een virus in darm, bananen zijn dan zeer welkom! Ze zijn heerlijk van smaak en bevatten een zeer goede vezel die je darmen juist fit houden en je stoelgang alleen maar blijven verbeteren.

Hebben we het over de suiker in een banaan, dan is dit een totaal andere suiker dan de suiker die je vind in snoep, koek en gebak. De suiker in bananen is gebonden aan essentiële mineralen, zoals mangaan, selenium, koper, molybdeen en kalium! Kalium is super belangrijk voor de functie van je neurotransmitters.

Verder zit het vol met tryptofaan, waardoor het erg goed kan helpen bij slaapproblemen. Ze verminderen angsten en helpt bij depressies.

In mijn studies werd altijd gezegd, dat ze erg slecht zijn als je last hebt van Candida, maar niets is minder waar. Ze bestrijden juist Candida, omdat ze bacteriën in de darmen bestrijden die aan de basis liggen van Candida. Daardoor versterken ze ook nog eens de opname van B12.

Bananen zijn zeer hulpvol bij de behandeling van PDS, colitis, Crohn en helpt je gewicht te balanceren of je nu 5 kilo of 50 kilo moet afvallen!

Heb je veel last van stress, eet dan een banaan en een stuk komkommer tussen je maaltijden in. Je krijgt dan glucose, kalium en sodium binnen. Het perfecte trio voor je bijnieren!

Start je dag met een banaan in je smoothie, icm allerlei bessen, zoals wilde bosbessen, bramen en of frambrozen. Voeg geen vetten toe aan je smoothie, want dan belemmer je de opname van de suikers. Ik eet er zo een stuk of 4 tot 5 per dag en dat zouden er meer moeten doen!

Succes en eet smakelijk!


Wil je eens vrijblijvend jou gezondheidsklacht(en) bespreken met Aschwin, maak dan nu een telefonische afspraak op een tijdstip dat bij jou past!Aarzel niet en kom achter de oorzaak van jou klachten.

Groet Aschwin

110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page