top of page

De kracht van de Cranberry

Bijgewerkt op: 24 jan. 2021


De Cranberry is alom bekend vanwege de eigenschap te helpen bij blaasontstekingen en dit komt doordat ze zo goed zijn in het bestrijden van de Streptococcus bacterie. Het is vaak deze bacterie die aan de basis ligt van alle blaas gerelateerde ontstekingen.

De Cranberry is één van de krachtigste voeding die ook galblaasklachten kunnen omdraaien. Heb je last van galstenen, dan is niets zo krachtig als de Cranberry. Bovendien helpen ze ook nog eens erg goed als je nierstenen moet afvoeren. Ze zijn erg hulpvol bij het schoonmaken van de lever en de meeste mensen hebben een overbelaste lever. Zinvol dus!

Cranberry's zitten vol met anti-oxidanten zoals anthocyanen, die goed helpen bij hart- en vaatziekten en arteriosclerose.

Daarbij bevatten ze phyto-oestrogendeeltjes die Xeno-oestrogenen van plastic, mileuvervuiling, pesticides en andere synthetische chemicalen onschadelijk kunnen maken. Hierdoor zinvol bij vrouwelijke klachten, zoals de overgang of het krijgen/houden van grote borsten tijdens of na een zwangerschap.

Verder kunnen ze straling uit je lichaam halen en bevatten ze aminozuren die bindweefsel beschermen, enzymen die je organen kunnen schoonhouden en bevatten ze meer dan 50 mineralen die tekorten kunnen opheffen. Ook bevatten ze stoffen die helpen bij het stoppen van virussen en bacteriën en kunnen ze helpen bij stressgerelateerde aandoeningen.

En wil je afvallen, dan is een schaaltje cranberry’s ook erg welkom, ze onderdrukken de honger en helpen bij het verbranden van vet!

Kortom een mooi besje weer die we vaker op ons menu zouden moeten zetten.

Koop ze bevroren voor in je smoothie of maak er sap van of koop sap waar je van weet dat het 100% Cranberry’s bevat zonder toevoegingen.


Mocht je de zure smaak van de Cranberry niet lekker vinden, eet ze dan met een handje walnoten. Een supplement kan ook en dan is het beter om het werkzame stofje te nemen D-mannose. Dit werkt erg goed bij bijv blaasontstekingen. Heb je vaak last van blaasontstekingen eet dan dagelijks Cranberry’s en/of drink de sap icm D-mannose of overweeg een afspraak met mij. Een verkeerd voedingspatroon houdt de strep in stand zonder dat je het weet!


Wil je eens vrijblijvend jou gezondheidsklacht(en) bespreken met Aschwin, maak dan nu een telefonische afspraak op een tijdstip dat bij jou past!Aarzel niet en kom achter de oorzaak van jou klachten.

Groet Aschwin

104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page