top of page

De oplossing voor Fibromyalgie!

Bijgewerkt op: 29 dec. 2023


Wat is Fibromyalgie

Fibromyalgie wil zeggen: pijn in bindweefsel en spieren. Bij fibromyalgie komen verschillende klachten tegelijkertijd voor, zoals pijn in de spieren of gewrichten, vermoeidheid, stijfheid, veelal stemmingswisselingen en soms een slechte nachtrust. De pijn komt vooral voor op de specifieke tender points in de spieren, het bindweefsel en in en rondom de gewrichten.

Dit is net als spierpijn na flink sporten, overbelasting of tijdens griep, alleen gaat het niet meer over. Zo kan iemand met fibromyalgie net zoveel spierpijn hebben van een paar keer een keukentrapje opstappen, als iemand zonder fibromyalgie die flink zijn benen heeft getraind in de sportschool.


De oorzaak van fibromyalgie heeft nog niet veel opgeleverd, wat er te zien is, zijn veranderingen in de spierspanning, echter vindt men die ook bij mensen zonder fibromyalgie. Mogelijk is er een storing in de hersenen, die invloed heeft op de doorbloeding of de spierspanning en heeft de manier van verwerken van prikkels uit de omgeving invloed op de klachten. Het is in ieder geval een ontstekingsziekte en het is hoogstwaarschijnlijk niet erfelijk. De diagnostische criteria zijn redelijk subjectief, wel zijn de specifieke “tender points” op meerdere plaatsen zeer pijnlijk. Opvallend is dat fibromyalgie niet tot beschadigingen van spieren of gewrichten leidt.


Bij Innerfresh hebben wij al heel veel mensen behandeld met fibromyalgie en hebben gezien dat wanneer we de mitochondriën (energiefabiekjes in cel) herstellen, mensen met fibromyalgie zich stukken beter voelen. Uit onderzoek blijkt ook dat de patiënt veel minder mitochondriën heeft, dan een 'gezond' persoon.


Hierdoor is het duidelijk dat er bij fibromyalgie een verandering is in het spiermetabolisme, dat pijn en vermoeidheid kan veroorzaken. Het is opvallend dat het bij vrouwen vaker voorkomt dan bij mannen. Verder lijkt er een verwantschap te bestaan met CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom).

Wat wij verder nog hebben gezien en dat ook bevestigd wordt door mijn collegae therapeuten, is dat er sprake is van een virusbelasting. Als je aan een fibromyalgie-patiënt vraagt of hij of zij wel eens ziekte van Pfeiffer (Klierkoorts) heeft gehad, dan zullen de meeste hier ja op beantwoorden.


Sluimerende virussen Als je een virus hebt, dan kun je hier een flinke griep van hebben. En hier herstellen we ook van. Echter kan het zo zijn, dat wanneer we de griep niet goed uitzieken, het virus kan blijven sluimeren. Hier hoef je geen klachten van te ervaren, maar het virus blijft sluimeren en wacht zijn moment af. Dit moment is bijvoorbeeld een stressmoment of opnieuw een griep. Je ziet het vaak bij mensen met een koortslip. Het kan heel lang goed gaan, maar hebben ze even veel aan hun hoofd, dan pats, direct is hun koortslip weer terug! Een koortslip is ook een virus en die gaat ook weer sluimeren, trekt zich terug en wacht opnieuw zijn moment af.

Bij fibromyalgie moeten we het virus aanpakken en hier heb ik het al vaker over gehad in mijn blogs. Bij heel veel Chronische ziekte, zien we sluimerende virussen als oorzaak van de klachten en worden de klachten minder, als je het virus behandeld.


Meerdere oorzaken die genoemd worden bij fibromyalgie, zijn een storing van het zenuwstelsel, onverwerkte emoties, en o.a. een lever die uit balans is. Vanuit de Chinese geneeskunde weten we dat de lever in verbinding staat met het bindweefsel van spieren en gewrichten. Ga je dit energetische meten, dan zie je eigenlijk altijd een virusbelasting op de lever. Maar ook op andere gebieden zie je een virusbelasting en dit verklaart dan direct ook dat veel patiënten helemaal uit balans zijn.

Deze patiënten zijn vaak helemaal uit balans. Pijn, vermoeidheid, stijfheid, stemmingswisselingen, slechte nachtrust, overgewicht, slechte stoelgang en meer. ​Je kunt daarom ook niet focussen op één klacht en dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat via de reguliere weg fibromyalgie eigenlijk niet te behandelen is. Er zijn teveel verschillende klachten, los je er één op, dan komt de andere sterker naar voren en een tijdje later komt de eerste klacht weer terug.


Hoe behandelt Innerfresh Fibromyalgie Ook zie je een verstoring in de mitochondriën, dit zijn energiefabriekjes in onze lichaamscellen. Deze zijn vrij snel te herstellen en herstel je deze, dan zie je direct een toename in de energie en direct een flinke pijnverlichting.

De pijn komt overigens door de verzuring, omdat het lichaam geen goed werkende mitochondriën heeft kan het niet optimaal vet verbranden. Hierdoor is het lichaam afhankelijk van alleen de suikerverbranding (glucose) en bij het verbranden van glucose, komt er melkzuur vrij en geeft bij teveel verzuring de pijnklachten, zoals je die ziet bij fibromyalgie! Normaliter wordt een teveel aan melkzuur afgevoerd door de mitochondriën, maar die werken niet naar behoren en blijf je te lang last hebben van de verzuring.


Even terug naar het herstel. Wat wij in eerste instantie doen is het verwijderen van overtollige melkzuren, hierdoor neemt de energie toe en de pijn neemt af. Dit doen we met de detoxkuur zoals deze op onze website vermeld staat. Door 2 weken alleen veganistisch te eten icm specifieke supplementen, ga je het lichaam ontzuren. Indien het kan, gaan we ook een paar dagen vasten in deze 2 weken, want met vasten kun je de mitochondriën vrij snel herstellen. Wat ik vroeger niet besefte, is dat je het ook voor virussen direct moeilijk maakt. Dit komt, omdat je de virussen uithongert! Door te detoxen, ontdoe je het lichaam van overtollig melkzuur, maar ook van andere gifstoffen en zware metalen, zoals kwik. Het zijn deze stoffen die virussen sterk houden, ze voeden zich hiermee. Bij fibromyalgie zijn de virussen namelijk niet aan het sluimeren, maar ze zijn juist erg actief! Door hun voedingsbron weg te nemen, honger je de virussen uit en gaan ze terug sluimeren. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat de virussen in zijn geheel verdwijnen, anders kunnen ze op een later moment weer terug komen en zijn er weer klachten.

Virussen maken zelf ook gifstoffen, die vooral ontstekingen geven op het centrale zenuwstelsel en ontsteken de zenuwen door het gehele lichaam heen. Dit resulteert in scheurtjes en andere beschadigingen en creëren gevoelige plekken van en op de zenuwbanen. Je zult nu begrijpen dat fysiotherapie en een gesprek bij de psycholoog alleen, je niet gaan redden! En heb je zelf fibromyalgie, dan zul je dit zeker ervaren hebben en loop je waarschijnlijk al jaren met klachten.


Resultaten Op de manier zoals wij het detoxprogramma doen, zien we binnen twee weken een super mooi resultaat, minder pijn, meer energie, minder stijfheid, een kilo of 3 / 4 lichter, eigenlijk geen stemmingswisselingen meer en een betere nachtrust. En dit allemaal met een week of twee! Echter virussen helemaal weg krijgen duurt echter een stuk langer dan twee weken en kan wel 3 tot 12 maanden duren. Vanwege deze reden begeleiden wij fibromyalgie-patiënten minimaal 3 maanden. In deze periode is er genoeg geleerd en zijn er voldoende handvatten om na deze 3 maanden het virus weg te krijgen en ook weg te houden.


Als ik na een jaar contact heb met deze mensen, zeggen ze nog dat ze zich nog steeds stukken beter voelen en vaak zelfs zonder klachten! Ook al houden ze zich niet meer helemaal aan mijn adviezen die ik geef voor na het programma.

Wil je eens vrijblijvend jou gezondheidsklacht(en) bespreken met Aschwin, maak dan nu een telefonische afspraak op een tijdstip dat bij jou past!Aarzel niet en kom achter de oorzaak van jou klachten.

Groet Aschwin


#eczeem #psoriasis #dermatoxins #medicalmedium #obstipatie #buikkramp #buikpijn #virussen #gifstoffen #toxinen #zwaremetalen #huidklachten #menstruatieproblemen #moe #pijn #vermoeid #spierpijn #verzuring #innerfresh #darmspoeling #detox #ontgiften #darmreiniging #detoxen #pathogenen #Maagendarmklachten #opgeblazengevoelindebuik #behandelingbuikkramp #behandeling #opgeblazenbuik #pds #buikpijn #spastischedarm #konijnenkeutels #wattedoenbij #obstipatie #oplossingobstipatie #ziekteenverzuim #afslankenmaastricht #behandeling #virussen #vitality #reizigersdiarree #afvallenmaastricht #duurzameinzetbaarheid #trekinzoet #wellnessretraite #vetteontlasting #oplossingacne #behandelingreuma #behandelingschimmels #pijnlijkegewrichten#depressie #huidklachten #hardeontlasting #psoriasis #bacteriën #oplossing #eczeem #parasieten #orthomoleculair #schimmels #fungus

606 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page