top of page

De ware oorzaak van klachten rondom de menstruatie


Blaasontstekingen, vaginale schimmel-infecties, acne en of andere ontstekingen. Allemaal kunnen deze zich vaker rondom de menstruatie voordoen. Heel vervelend kunnen deze klachten zijn, helemaal omdat ze ook weer vaak terug komen. Sommige dames, zowel jong en oud, hebben hier soms maandelijks mee te kampen. De ene antibioticakuur na de andere wordt gegeven, met alle gevolgen van dien. Want ja, antibiotica is niet de oplossing en maakt deze klachten eigenlijk alleen maar erger. De oorzaak is de Streptokokken bacterie, die snel resistent kan worden voor antibiotica en deze veroorzaakt ofwel voor de eerste keer een acute infectie of verbergt zich langdurig in de lever, waardoor een of meer van deze problemen chronisch kunnen worden. Strep veroorzaakt vaak symptomen rondom de menstruatie, omdat de algehele immuunsysteem met ongeveer 80 procent wordt verlaagd tijdens de menstruatie. Dit met de reden dat die 80 procent naar de bescherming van de baarmoeder en eierstokken gaat, wat een natuurlijk proces is die ingebouwd is, omdat het verdikte slijmvlies van de baarmoeder wordt afgebroken en hiermee ziekteverwekkers en afvalstoffen probeert te elimineren. Hiervoor is het immuunsysteem hard nodig om het lichaam te beschermen.


Bij de eisprong ontstaat er een soortgelijk proces en wordt het reproductieve immuunsysteem sterker ter bescherming van de eierstokken, dit gaat wel ten koste van het algehele immuunsysteem en wordt deze met ongeveer 40 procent verlaagd. Hierdoor wordt de rest van het lichaam kwetsbaarder voor aandoeningen en infecties. Dus in de buurt van menstruatie en ovulatie, wanneer het algehele immuunsysteem van het lichaam lager is, heeft streptokokken de neiging zich te openbaren als een blaasontsteking of een andere infectie. Hoewel gist aanwezig kan zijn bij schimmelinfecties, wordt het ongemak veroorzaakt door streptokokken en dit wordt meestal over het hoofd gezien bij de dokter.

Bij acne rondom de menstruatie krijgen de hormonen vaak de schuld, maar deze zijn niet de oorzaak van acne. In plaats daarvan is het de verlaging van het algehele immuunsysteem waardoor de streptokokkenbacteriën die acne veroorzaken kunnen profiteren. Noodzaak is om het immuunsysteem te versterken en de voeding die streptokokken fijn vindt te weren uit de voeding. Probeer onrustwekkende voedingsmiddelen zoals eieren te vermijden. Houd er ook rekening mee dat een vet- en eiwitrijk dieet elk van deze aandoeningen kan verergeren.


Mocht je ook vastlopen met deze klachten, neem dan contact met op. Met een goed voedingspatroon, eventueel aangevuld met suppletie, kun je de streptokokkenbacterie op non-actief zetten en op langere termijn zelfs elimineren!


Groet Aschwin

Orthomoleculair therapeut

Lymehersteltherapeut

0651249421115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page