top of page

De wonderen van rauwe honing


Als je niets hebt met wonderen, maak dan opnieuw kennis met honing. Onbewerkte honing in zijn rauwe, levende vorm is niets minder dan een wonder van God en de aarde. Honing heeft mensenlevens gered tijdens drastische tijden van hongersnood, en het zal in de toekomst weer van cruciaal belang worden als voedsel voor onze overleving. U hoeft echter niet in erbarmelijke omstandigheden te verkeren om baat te hebben bij honing. Neem even de tijd om na te denken over wat dit wilde voedsel werkelijk is: nectar. Het is vloeibaar goud dat je leven kan veranderen.


Voor degenen die bang zijn dat honing gewoon pure suiker is en daarom vermeden moet worden, zet je zorgen opzij. Als je honing de rug toekeert, loop je de geweldige gezondheidsvoordelen mis. De suiker in honing lijkt in geen enkel opzicht op verwerkte suiker - verwar het niet met tafelsuiker of fructose-glucosestroop. Integendeel, omdat bijen plantensoorten van heinde en verre verzamelen, zijn de fructose en glucose in honing verzadigd met meer dan 200.000 onontdekte fytochemische verbindingen en middelen, fytonutriënten die je beschermen tegen alle ziekteverwekkers en tegen stralingsschade en bevat kankerbestrijdende fytonutriënten. Wanneer ze worden aangetrokken door kankertumoren en cysten, stopt deze laatste klasse van fytonutriënten het groeiproces van kanker, wat betekent dat rauwe honing kanker op zijn weg kan stoppen.

Honings goed opneembare suiker en B12-co-enzymen maken het tot een van de krachtigste voedingsmiddelen voor de hersenen van onze tijd. Bovendien herstelt rauwe honing DNA en bevat het extreem veel mineralen zoals calcium, kalium, zink, selenium, fosfor, chroom, molybdeen en mangaan. Ons immuunsysteem past zich voortdurend aan aan de micro-organismen die we tegenkomen. Daarom is rauwe honing, een van de meest adaptogene voedingsmiddelen op aarde, geproduceerd door bijen, een van de meest adaptogene wezens op aarde, zo belangrijk voor het ondersteunen van de immuniteit. Honing in zijn ruwe vorm is een geheim wapen tegen infectieziekten.

Als je te maken hebt met een verzwakte immuniteit en het gevoel hebt dat je extra vatbaar bent voor verkoudheid, griep, maagvirussen zoals het norovirus en voedselvergiftiging, helpt rauwe honing je lichaam om een sterke eerste verdedigingslinie te behouden door neutrofielen en macrofagen te versterken zodat ze ziekteverwekkers kunnen bestrijden. (Het is nog niet gedocumenteerd door de medische wetenschap dat deze en andere witte bloedcellen zich voeden met immuunstimulerende fytonutriënten.) Deze eigenschappen maken rauwe honing ook ontstekingsremmend, omdat het verhindert dat ziekteverwekkers zich voortplanten en zo gifstoffen vrijgeven die ontstekingen verhogen. Honing is echt een medicijn voor onze planeet.


TIPS

* Voeg rauwe honing toe aan citroenwater om de bioflavonoïden van de honing te versterken en de drank een extra immuunboost te geven.

* Als je het gevoel hebt dat je ergens mee zit, neem dan een theelepel rauwe honing voor het slapengaan. Dit is ook een goede remedie om de nachtrust te verbeteren.

* Gebruik rauwe honing in plaats van alle verwerkte suiker en andere zoetstoffen die je normaal gebruikt.

* Uitwendig aangebracht, is honing geweldig voor het genezen van kleine wondjes en het revitaliseren van de huid. Probeer het op littekens waar je het genezingsproces wilt versnellen.


* Het consumeren van honing voorafgaand aan meditatie versterkt de geest en veroorzaakt gelukkige sensaties door het hele lichaam.


Nou, doe er weer je voordeel mee!


Groet,


Aschwin van Diermen

Orthomoleculair therapeut

Lyme hersteltherapeut


71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page