top of page

Echte oorzaak van ADHD, ADD, Autisme en Dyslexie!

Bijgewerkt op: 30 okt. 2023
Dit artikel ben ik gaan schrijven door een artikel over ADHD in de volkskrant. Lees het artikel hier. De medicatie die gegeven wordt blijkt nu voor veel gezondheidsproblemen te zorgen.


ADHD medicatie is niet goed, dat was al bekend en dit artikel bevestigd het nog eens. Maar wat dan? Het werkt wel om onze kids rustiger te krijgen en kunnen daardoor beter concentreren. Om te weten wat je er aan kunt doen, moet je weten wat de oorzaak is. En de oorzaak zoals ik die zo zal omschrijven, wordt niet ondersteund door de reguliere zorg en wellicht ook niet eens door veel van mijn collegae. Wat veel mensen niet weten, is dat de medicatie die gebruikt wordt voor ADHD de bijnieren onder druk zet. De bijnieren gaan adrenaline afgeven en dit geeft meer focus en concentratie, maar ondertussen ontstaan er allemaal andere gezondheidsklachten die ook niet erg fijn zijn.

Het probleem zit hem in een zware metalen belasting en dit is niet alleen geval bij ADHD, maar ook bij ADD, Autisme en bij dyslexie. Deze kinderen zijn super intelligent en waar wij met zijn allen nog veel van gaan leren in de toekomst. Dit zijn de kinderen die verandering gaan maken. We moeten ze daarom helpen bij deze klachten, want door alle prikkels komt hun intelligentie er niet uit! AD(H)D en autisme ontstaan (voornamelijk) door kwik, plus aluminium, dat zich vestigt in de middellijn van de hersenen, die de linker hersenhelft scheidt van de rechter. Wanneer giftige zware metalen dit middellijnkanaal binnenkomen - dat open en vrij moet zijn - blokkeren ze de communicatie tussen de hersenhelften. Dit daagt de hersenen van het kind uit om alternatieve manieren te ontwikkelen om die uitwisseling te laten plaatsvinden. Kwik is echter een neurotoxine die langs de neus van de dokter en therapeuten glijdt. Medische gemeenschappen worden massaal wakker geschud over duidelijke kwikvervuiling. Kwik is een grote aanstichter van ADHD en autisme bij kinderen in de 21e eeuw. (Kwik is ook verantwoordelijk voor de meeste epileptische stoornissen). Totdat kwik wordt aangepakt, zullen de aandoeningen miljoenen nieuwe kinderen per jaar blijven treffen. De middellijn begint zich te sluiten van het 18e levensjaar en het wordt dan lastiger om bijv. kwik eruit te krijgen. Werk aan de winkel dus en snel! Zware metalen krijg je eruit met spirulina, barley grass, wilde blauwe bosbessen, zeewier en verse kruiden zoals koriander en peterselie. Je kunt hier een heerlijke smoothie van maken als je dit blend met bananen en verse sinaasappelsap! Lees hier meer over via deze link.

Koek, snoep en gebak zijn een no-go, vanwege de vele toevoegingen, vetten en suikers. De meeste blikjes frisdrank zijn gemaakt van aluminium, aluminiumfolie is een populair item in de keuken, en in huizen wordt ook veel aluminium gebruikt. Aluminium en kwik komen ook voor in pesticiden, fungiciden en herbiciden. Het is daarom nog al wat om dit te behandelen. De meeste autisten hebben moeite met gezond eten en de ADHD'ers zullen niet luisteren. Ik heb zelf een zoon met autisme en kan je er alles over vertellen. Maar toch moeten we ons best doen om langzaam aan te gaan veranderen. Want als het eenmaal lukt, komt er verbetering. Kinderen worden liever, luisteren beter, worden rustiger, concentratie wordt beter en gaan ook nog eens gezonder eten!

Het is dus zeker de moeite waard!


Metal and essential element concentrations during pregnancy and associations with autism spectrum disorder and attention-deficit/hyperactivity disorder in children


Comparison of concentrations of some trace, bulk, and toxic metals in the hair of normal and dyslexic children


Autism spectrum disorder: Trace elements imbalances and the pathogenesis and severity of autistic symptoms


Fetal toxicology

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34339708/


Wil je eens vrijblijvend jou gezondheidsklacht(en) bespreken met Aschwin, maak dan nu een telefonische afspraak op een tijdstip dat bij jou past! Klik dan hier!


Aarzel niet en kom achter de oorzaak van jou klachten.


Groet Aschwin


Orthomoleculair therapeut

Lyme hersteltherapeut

Colonhydrotherapeut

0651249421


558 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page