top of page

Een schaaltje druiven tijdens meetings zijn geen overbodige luxe!

Bijgewerkt op: 24 jan. 2021


Ook druiven hebben een slechte naam als zijnde dat ze te veel suiker bevatten en daardoor slecht zouden zijn voor onze gezondheid, maar het tegendeel is juist waar! Ze zijn minder zoet dan we denken en ze worden meer bepaald door zuurheid, wat direct het genezende effect is. Die zuurheid duidt op de aanwezigheid van fytonutriënten die cruciaal zijn voor de nierfunctie. Bij mensen met een verhoogd creatininegehalte, zijn de nieren aangetast in hun vermogen om afvalproducten uit de bloedbaan te verwijderen en uit te scheiden. Druiven zijn daarmee het ultieme medicijn voor de nieren; hun fytonutriënten binden zich aan afval dat de nieren moeilijk kunnen filteren. Dit doen ze ook in de lever en voorkomen daarmee dat de lever verstopt raakt. De schil van druiven bevat krachtige micronutriënten voor de spijsvertering om parasieten, schimmels en andere niet-productieve schimmels uit het darmkanaal verdrijven. Verder bevatten ze antioxidanten zoals malvidine en andere anthocyanen (die de blauwe, zwarte, donkerrode en paarse tinten van druiven verklaren) die kanker kunnen bestrijden en wellicht zelfs kunnen voorkomen.

Druiven zijn een geweldig voedsel om je lichaam te detoxen, de aanwezige aminozuren zoals histidine, methionine en cysteïne werken samen met hun anthocyanen om als een ​​magneet te dienen die DDT (oude bestrijdingsmiddelen) en giftige zware metalen uit de lever, nieren, milt en andere organen trekt. Bovendien zijn ze een krachtig antiviraal middel voor auto-immuunziekten, die worden veroorzaakt door de virale explosie. Ten slotte zijn druiven een uitstekend energievoedsel. Ze bieden een cruciale boost, of je nu een atleet bent, constant onderweg bent of een denker bent - dat wil zeggen, je hersenen de hele dag bezig houden met cognitieve taken (en multitasking), proberen uit te blinken in een bepaald project, of brandstof nodig hebben om met uw volgende grote idee te komen.


Een schaaltje druiven tijdens meetings zijn daarmee geen overbodige luxe!

Net als elk ander fruit promoten ze de gezondheid op de best mogelijke manier. Wissel daarom regelmatig met het eten van verschillende soorten fruit om zo de meest krachtige voedingsstoffen binnen te krijgen via je voeding. Supplementen werken ook beter als je ze inneemt met fruit. De suikers in fruit fungeren als drager en nemen zo de ziekteherstellende voedingsstoffen mee het lichaam in. Dit is de werking van fruit en door het innemen van supplementen kun je nog meer voedingsstoffen de cellen in krijgen!

Mocht je nu ook willen weten wat gezonde voeding voor jou kan betekenen en of het kan helpen bij jou klachten, bel of app dan voor een afspraak op de praktijk of via een online consult.


Wil je eens vrijblijvend jou gezondheidsklacht(en) bespreken met Aschwin, maak dan nu een telefonische afspraak op een tijdstip dat bij jou past!Aarzel niet en kom achter de oorzaak van jou klachten.

Groet Aschwin

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page