top of page

Belangrijk voor iedereen!-> Zink!

Bijgewerkt op: 14 dec. 2022


In de wereld van vandaag is het normaal dat mensen zich zorgen maken dat ze niet genoeg vitamine D of Probiotica krijgen, maar de voedingsstoffen die de meeste aandacht zouden moeten krijgen zijn de juiste soorten zink en B12. Het zijn deze twee voedingsstoffen waar mensen meestal een tekort aan hebben en die de grootste bedreiging vormen voor onze gezondheid wanneer we een tekort hebben.

In dit artikel zal ik uitleggen waarom bijna iedereen een tekort aan zink heeft en waarom het zo belangrijk is om dit als supplementen te gebruiken - niet alleen voor chronische ziekten, maar ook voor het behoud van de gezondheid en toekomstige ziektepreventie.


Essentieel voor iedereen

Bij een ernstig zinktekort kun je ernstig ziek worden. Zink is van cruciaal belang voor de gezondheid van de lever, auto-immuunziekten, acne, bijnierproblemen, artritis, kanker, eczeem, psoriasis, brainfog, diabetes, vermoeidheid, stemmingswisselingen, jicht, hartkloppingen, hepatitis, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, opvliegers, ontstekingen, migraine, SIBO, sinusitis, gewichtsproblemen, duizeligheid, tinnitus, multiple sclerose, lupus, de ziekte van Lyme, schildklierproblemen, Epstein-Barr-virus, gordelroos, UTI's, candida en elk ander symptoom en elke andere aandoening die bestaat (Lees meer over de lever in het boek Cleanse To Heal). Als u een symptoom van welke aard dan ook heeft of als u symptomen in de toekomst wilt helpen voorkomen, is het tijd om van zink uw beste vriend te maken.


Virus killer

Virussen zijn de meest voorkomende oorzaak van allerlei chronische ziekten en aandoeningen. Helaas heeft de medische wetenschap dit nog niet helemaal door, noch het bestaan ​​van tientallen gemuteerde virusstammen die gezondheidsproblemen veroorzaken. Tragisch genoeg betekent dit, dat genezing uitblijft! Tenzij mensen de waarheid ontdekken in de informatie van de Medical Medium boeken, of ze de waarheid horen van een vriend, familielid of arts die het uit de Medical Medium informatie heeft vernomen, ze de antwoorden niet zullen krijgen. Veel meer over deze virussen en hoe ze honderden verschillende gezondheidsproblemen en symptomen veroorzaken zijn te lezen in de boeken, Medical Medium, Life-Changing Foods, Thyroid Healing en Liver Rescue.


Zink is een van de belangrijkste middelen om virussen zoals Epstein-Barr (EBV), gordelroos, herpes simplex, cytomegalovirus (CMV) en meer te bestrijden. Het lichaam verbruikt in hoog tempo voorraden en zelfs diepe reserves zink als je kampt met virussen. Heb je een virus te pakken, dan is het heel gewoon om een ​​tekort aan zink te krijgen, als er al niet een tekort was. Zink doodt virale cellen en vermindert ontstekingsreacties door neurotoxinen die worden geproduceerd door virussen in de herpesfamilie, waaronder EBV, gordelroos en meer.


De bondgenoot van je lever

In Liver Rescue kun je lezen hoe belangrijk zink is voor de gezondheid en voor het goed functioneren van uw lever. “Zink (als vloeibaar zinksulfaat ) is verantwoordelijk voor alle meer dan 2.000 chemische functies van de lever, inclusief de aanmaak van uw lever in de baarmoeder en de ontwikkeling van uw lever naarmate u groeide en volwassen werd.

De lever slaat een overvloed aan zink op omdat hij weet dat mensen een zinktekort hebben, deels door een gebrek eraan in het voedsel dat we eten. Zonder zink kan uw lever zijn functies die uw hele lichaam beschermen niet uitvoeren, dus ondanks de zinkopslag heeft uw lever altijd meer nodig, omdat de zinkproductie die nodig is om te reageren op de mentale en fysieke eisen die aan ons worden gesteld hoog is. Vooral de aanval van virussen, bacteriën en andere ziekteverwekkers put onze zinkreserves uit.

Een specifiek doel van zinkreserves is het elimineren van giftige vormen van koper die altijd hoog in de lever aanwezig zijn en die het orgaan kunnen beschadigen. Als iemand zo'n zinktekort heeft dat zelfs de zinkreserves van de lever tot een gevaarlijk niveau zijn gezakt, kan die persoon een groot aantal virusgerelateerde auto-immuunziekten en ziektes ontwikkelen, waarover je in de hele Medical Medium-boekenreeks kunt lezen. Zink helpt het immuunsysteem van de lever om elk onvriendelijk micro-organisme dat de lever binnendringt af te weren."


Cruciaal voor de gezondheid van de schildklier

Heeft u of kent u iemand met een schildklieraandoening zoals de ziekte van Hashimoto, de ziekte van Graves, hypothyreoïdie, schildklierkanker, knobbeltjes, cysten of tumoren? Zink is cruciaal voor alle schildklieraandoeningen omdat het het virus doodt waarvan de medische wetenschap en onderzoek nog niet weten dat het verantwoordelijk is voor schildklierproblemen: het Epstein-Barr-virus. Zink, als vloeibaar zinksulfaat, helpt de schildklier te beschermen tegen ontsteking veroorzaakt door het virus, samen met het verminderen van de groei van knobbeltjes, tumoren en cysten (zowel kankerachtige als goedaardige). Bovendien wordt ontluikend jodium, dat van cruciaal belang is voor iedereen met schildklierproblemen omdat het een antisepticum is voor virussen en andere ziekteverwekkers, tot leven gebracht door zink, zodat het zo goed mogelijk kan werken.


Ondersteuning bij verkoudheid en griep - Zinkschoktherapie

Als je het gevoel hebt dat je verkouden wordt of griep krijgt, kun je de 'zinkshocktherapie' toepassen. Het is belangrijk om ermee te beginnen zodra u de eerste tekenen van griep krijgt, dus het is belangrijk om altijd een fles hoogwaardig vloeibaar zinksulfaat bij de hand te hebben. Knijp twee pipets zink in je keel, laat het een minuutje zitten en slik het zink dan door. Drie uur later knijp je nog eens twee pipets in je keel en laat je het daar nog een minuut zitten voordat je het doorslikt. Herhaal dit elke drie uur gedurende twee dagen (je hoeft 's nachts niet de wekker hiervoor te zetten).


Zinktekort is een trigger voor ziekte

Als je jezelf toestaat een zinktekort te krijgen of als je in deze wereld wordt geboren met een zinktekort, wat heel goed mogelijk is omdat we tekorten erven van onze familielijn, geeft dat virussen een perfecte gelegenheid om te profiteren van een verzwakt immuunsysteem en te gedijen. Symptomen en aandoeningen kunnen na verloop van tijd optreden of verergeren, waaronder vermoeidheid, huiduitslag, duizeligheid, ontstoken oogleden, hartkloppingen, migraine, droge huid, broos haar, tinnitus, slaapproblemen, pijnlijke menstruatie en schildklierproblemen. Zinktekort is ook direct verantwoordelijk voor nagelproblemen zoals zwakke en broze nagels, ribbels en ontbrekende manen op de nagels.


Veel helende voordelen

Enkele andere redenen waarom zink zo belangrijk is, zijn:

  • Vloeibaar zinksulfaat geeft een belangrijke impuls aan het immuunsysteem door witte bloedcellen zoals lymfocyten, basofielen, neutrofielen, eosinofielen, macrofagen en monocyten te versterken.

  • Ondersteunt de alvleesklier en de bijnieren en helpt de glucosespiegel in het bloed te stabiliseren.

  • Versterkt het endocriene systeem, inclusief de bijnieren, schildklier en thalamus, dat op zijn beurt neurotransmitters ondersteunt.

  • Cruciaal voor de vruchtbaarheid, ook voor de gezondheid van het sperma van een man.

  • En meer.


Voedingsmiddelen rijk aan zink

Er zijn enkele voedingsmiddelen die bijzonder veel zink bevatten en die zeer nuttig zijn om regelmatig in uw dieet te hebben, waaronder spruiten, microgreens, boerenkool, pompoenpitten, radijs, artisjokken, brandnetelblad, peterselie, uien en rauwe honing. Het is echter ook belangrijk om suppletie met de juiste soort zink te overwegen: vloeibaar zinksulfaat.

Het voedsel dat op deze aarde voor ons beschikbaar is, bevat niet meer genoeg zink om al het zink te leveren dat we nodig hebben. Zelfs de beste biologische boerderijen hebben de neiging om dit mineraal uit hun bodem te missen, deels vanwege de verhoogde niveaus van giftige zware metalen die uit de lucht vallen, die de pH-balans van de bodem veranderen, bodemmicro-organismen uitputten en negatief reageren met de sporenmineralen van de bodem, zoals zink. Als je te maken hebt met een symptoom of aandoening, betekend dat bijvoorbeeld pompoenpitten, die bekend staan ​​om hun zinkgehalte, ondersteunend kunnen zijn; dit samen met andere voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze veel zink bevatten, je het nog steeds dient aan te vullen met hoogwaardige, vloeibare zinksulfaat om u een belangrijke immuunboost te geven.


Meer over zinksulfaat

Zink is er in verschillende vormen en welke vorm je aanvult doet er toe. Ze bieden u niet allemaal dezelfde voordelen. Zinksulfaat is speciaal in de manier waarop het de gezondheid ondersteunt. Zoals bij alle supplementen bevatten veel producten ook toegevoegde ingrediënten die de gezondheid niet ondersteunen, dus het is belangrijk om er een te kiezen die zo schoon mogelijk is. Vermijd de vele vloeibare zinksupplementen die boordevol citroenzuur, natuurlijke smaakstoffen, alcohol en andere giftige ingrediënten zitten. Zoek in plaats daarvan naar een schoon, hoogwaardig vloeibaar ionisch zink zoals dat op de pagina met mijn favoriete supplementen.

Het eten van veel zinkrijk voedsel en het aanvullen met zinksulfaat (op normale niveaus, niet in megadoses) kan zoveel verlichting bieden voor de persoon die aan een chronische ziekte lijdt.


Zink En Koper

In het boek Thyroid Healing wordt beschreven dat er een angst bestaat dat het nemen van extra zink al het koper in je lichaam zal uitputten. Laat deze misvatting je niet tegenhouden. Wanneer u het juiste type zinksupplement neemt, namelijk vloeibaar zinksulfaat, hoeft u zich geen zorgen te maken over koperverlies. Dit zink verwijdert niet het essentiële sporenmineraal koper dat uw gezondheid ten goede komt; het verwijdert alleen giftig koper - en er is een enorm verschil tussen die twee. Sterker nog, zelfs met een minder goed zinksupplement hoef je je geen zorgen te maken over koperverlies, omdat sporenmineraal koper een van de meest opneembare en beschikbare vorm is uit alledaagse voedselbronnen. We zijn dus allemaal rijk aan koper en in staat om het gemakkelijk op te nemen. Ook komt het vaak genoeg voor dat we het giftig koper bevatten (zie je vooral bij huidklachten) en ook de mindere kwalitatieve zinksupplementen helpen je het giftig koper te reinigen, maar het is nog steeds het als je kiest voor een vloeibaar zinksulfaatsupplement.


Wil je meer aan preventie doen, dan is zink het supplement dat bovenaan het lijstje staat. Dit samen met B12, paar keer per dag citroenmelissethee en vitamine C. Over vitamine C gaan we het de volgende keer hebben.


Je vindt het Zink supplement die mijn gezin en ik gebruiken via deze link.


Wil je meer advies, dan weet je het en neem dan gewoon contact met me op.


Groet,


Aschwin van Diermen

Orthomoleculair therapeut

Lyme hersteltherapeut
127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page