top of page

Genezende voordelen van B12


De vorige keer heb ik het gehad over de heftige migraine van Hedwig en dat vooral vitamine B12 ervoor gezorgd heeft dat ze hiervan herstelde. Vandaar dat ik deze keer dieper in ga op vitamine B12 en dat is ook echt nodig!

Bijna iedereen heeft namelijk een tekort aan vitamine B12. Zelfs als u een bloedtest krijgt waaruit blijkt dat uw vitamine B12-waarden normaal zijn, betekent dat niet dat het bruikbare B12 is die wordt opgenomen waar het nodig is in uw lichaam. Uw centrale zenuwstelsel, lever of andere organen kunnen nog steeds ernstig tekortschieten, en een tekort aan de juiste soort B12 vormt de basis voor allerlei symptomen en aandoeningen om zich te ontwikkelen of verergeren. De juiste B12, is een combinatie van zowel methylcobalamine als adenosylcobalamine.

Gebrek aan B12 is een zeer reëel tekort met zeer reële gevolgen voor de gezondheid. Het lichaam vertrouwt op B12 voor tienduizenden dagelijkse functies.


Ziekte en symptoomherstel

Of u nu acne, SIBO, eczeem, gewichtsproblemen, depressie, allergieën, kanker, seizoensgebonden affectieve stoornis, angst, oorsuizen, schildklierproblemen, pijntjes en kwalen, reumatoïde artritis, geheugenproblemen, hersenmist of een ander symptoom of conditie heeft is de juiste soort B12 belangrijk. Een hoogwaardige B12 met methylcobalamine en adenosylcobalamine in de juiste dosis kan iemand herstellen en op weg helpen om te genezen. Voor voorgestelde doses B12 en andere nuttige supplementen voor veel verschillende symptomen en aandoeningen, kunt u altijd contact met mij opnemen.

Zoals met alle supplementen, zijn sommige niet ok en zelfs schadelijk, en sommige zijn uitstekend. Ik heb verschillende supplementen verzameld van de hoogste kwaliteit op mijn supplementenpagina van mijn website om u te helpen weten wat echt goed is. Ik verkoop zelf geen supplementen, ik heb alleen de producten opgesomd waarvan ik weet dat ze werken. U wordt dan doorgeverwezen naar de webwinkel die het wel verkoopt.


Ondersteuning bij vermoeidheid, angst, depressie, bipolair, rusteloze benen, POTS, Parkinson, MS en andere neurologische aandoeningen

Een hoogwaardige B12 die zowel adenosylcobalamine als methylcobalamine bevat, is een waardevol supplement voor iemand die lijdt aan een neurologisch symptoom of een neurologische aandoening. Ten eerste versterkt en beschermt B12 met adenosylcobalamine en methylcobalamine de hersenen en het centrale zenuwstelsel.

Ten tweede bevat dit specifieke type B12 elektrolyten, die helpen de storm in de hersenen tegen te gaan wanneer iemand een aandoening heeft die de hersenen aantast of onder stress staat. Deze elektrolyten helpen ook hersenweefsel te beschermen en te herstellen. Ten derde geeft de juiste B12 je een mentale en emotionele boost.

B12 met adenosylcobalamine en methylcobalamine kan helpen bij angst, bipolaire stoornissen, depressie, ALS, Parkinson, multiple sclerose, paniekaanvallen, migraine, rustelozebenensyndroom, POTS, vermoeidheid, tremoren en alle andere symptomen of aandoeningen, zelfs die niet neurologisch zijn.

Immuunversterking

Het is van cruciaal belang om je te concentreren op het opbouwen van je immuunsysteem als je een symptoom of ziekte hebt of ziekte in de toekomst wilt voorkomen. Een heel belangrijke manier om dat te doen is door B12 aan te vullen met methylcobalamine en adenosylcobalamine.


Beschermt tegen virale schade

Zoals u kunt lezen in de Medical Medium boeken, zijn virussen de meest voorkomende oorzaak van allerlei chronische ziekten en aandoeningen, meestal in combinatie met een of andere vorm van gifstoffen. Ook meet ik een virusbelasting bij de meeste cliënten van mij.

U kunt meer lezen over 'The Unforgiving Four', wat Medical Medium de vier belangrijkste factoren noemt die bijdragen aan chronische ziekten en symptomen, in het boek Life-Changing Foods. Een van deze vier factoren zijn virussen.

Bij het bestrijden van een door een virus veroorzaakt symptoom of aandoening, zoals chronisch vermoeidheidssyndroom, eczeem, psoriasis, tinnitus, duizeligheid, schildklierproblemen, PCOS, de ziekte van Lyme, lupus, droge huid, broos haar, prostaataandoeningen, en nog veel meer, is het essentieel om een ​​B12-mengsel van zowel adenosylcobalamine als methylcobalamine te gebruiken. Het opnemen van een methylfolaatsupplement (foliumzuur) samen met deze B12-blend is bijzonder nuttig.

Vitamine B12, als adenosylcobalamine met methylcobalamine, beschermt uw hele lichaam tegen schade door neurotoxinen die door de vele gemuteerde stammen van het Epstein-Barr-virus, gordelroos en andere schadelijke virussen worden achter gelaten. Het herstelt en versterkt ook de delen van het zenuwstelsel en andere delen van het lichaam die door virussen zijn beschadigd. Dit type B12 helpt ook de neurotransmitterchemicaliën in de hersenen te versterken, zodat het sterk kan blijven tegen de virussen die achter zoveel neurologische aandoeningen zitten.


B12 en Elevated biotics

Een speciale probiotische film bedekt de bladeren en schillen van groenten en fruit. Medical Medium noemt deze probiotica Elevated biotics, of verhoogde micro-organismen, omdat ze de bovengrondse oppervlakken van rauw, ongewassen (of licht gespoeld) plantaardig voedsel bedekken. In al zijn boeken vertelt hij over deze bijzondere micro-organismen.

In tegenstelling tot in de fabriek geproduceerde probiotica en bodemorganismen, kunnen Elevated biotics uw spijsverteringsproces overleven en uw ileum bereiken, het laatste deel van uw dunne darmkanaal daar waar vitamine B12 wordt aangemaakt die essentieel is voor het functioneren van uw lichaam.


Een reden om B12-tekort aan te pakken (door meer Elevated biotics te krijgen) is dat B12 het homocysteïnegehalte laag houdt, wat zich vertaalt in minder ontstekingen in het lichaam. Bovendien is de B12 die specifiek wordt geproduceerd door Elevated biotics van vitaal belang voor de gezondheid van de hersenen, omdat het onze neurotransmitters versterkt, de mentale functie stimuleert en depressie op afstand houdt. Zonder B12 gaan we dood. Zo kritisch is het.

Kweek waar mogelijk zelf planten die je kunt, of het nu gaat om tomatenplanten, appelbomen en boerenkoolbedden of het zijn gewoon kruiden in potten binnenshuis of kiemgroenten die je op je aanrecht kweekt. Meer info over het zelf maken van kiemgroenten vind je via deze link.

Eet deze planten ongewassen of heel licht afgespoeld om alleen het vuil te verwijderen. Week ze niet en schrob ze niet. Als je een vertrouwde boer hebt waarmee je een relatie hebt en je kent hun teeltpraktijken heel goed, dan kun je hun producten ook ongewassen of met een zeer zachte spoeling eten. Dit is een geweldige manier om deze Elevated biotics te krijgen. Naast het juiste B12-supplement is dit een geweldige manier om te beginnen met het herstellen van uw B12-niveaus in de vormen die het lichaam nodig heeft.


Genmutatie en methyleringsproblemen

Voeding die je eet moet omgezet worden in de lever, zodat de voedingsstoffen die we eten kunnen worden omgezet in bruikbare voedingsstoffen. Dit proces noemt met methyleren.

B12 is van cruciaal belang voor het vermogen van uw lichaam om veel andere voedingsstoffen te methyleren. De lever is afhankelijk van deze B-vitamine en slaat er grote hoeveelheden van op, en duikt er voortdurend in als onderdeel van de normale orgaanfunctie. Het vertrouwt ook op B12 voor een functie die de lever kan uitvoeren als er geen voorraad meer is: het vermogen om zelf sporen van bepaalde voedingsstoffen en chemische verbindingen te produceren. De lever kan dit alleen doen als het zijn belangrijkste ingrediënt, B12, in voldoende voorraad heeft om het naar je hersenen, de rest van je zenuwstelsel, je hart en andere plaatsen in je lichaam te sturen die het hard nodig hebben.

Wanneer de lever niet genoeg B12 bij de hand heeft, er geen B12 komt uit wat in het ileum kan worden geproduceerd, en de lever te aangetast is (van virussen en hun bijproducten) om zelf B12 te produceren, kan er een ernstig methyleringsprobleem ontstaan.

Als je een MTHFR-genmutatiediagnose hebt gekregen, weet dan dat de juiste soort B12 dit na verloop van tijd kan omkeren, omdat het schade in het lichaam herstelt die valse positieven veroorzaakt bij genmutatietests. Verrast? U leest het goed: problemen met genmutaties zijn niet echt genetisch en kunnen worden genezen. Dit is uitgebreid te lezen in het boek Liver Rescue waarom dit het geval is en geeft een volledig begrip van methylering en genmutatiekwesties.


Lever gezondheid

Je lever hoeft geen werk te doen om B12 om te zetten in een bruikbare vorm als het in de vorm van adenosylcobalamine en methylcobalamine is. Dit type B12 helpt bij de communicatie tussen levercellen, waardoor het vermogen van cellen in de lever wordt verbetert om informatie met gemak aan elkaar over te dragen in plaats van weerstand te bieden. Het beschermt ook zenuwweefsel dat de lever binnenkomt en doorloopt.

Vitamine B12 speelt een grote rol bij alle meer dan 2.000 chemische functies van de lever en speelt een grote rol bij het activeren van het vermogen van de lever om alle andere vitamines en mineralen die erin zijn opgeslagen te gebruiken, te verwerken en te verdelen. B12 helpt een lever uit stagnatie te houden, versterkt hepatocyten en alle andere levercellen evenals leverkwabben, en voorkomt dat de bloedvaten van de lever atrofiëren. Raadpleeg Liver Rescue voor meer informatie over hoe u uw lever goed kunt ondersteunen, wat van cruciaal belang is als u een symptoom of aandoening heeft, samen met de onontdekte waarheid over hoe de lever werkt.


Vermijd B12-injecties

Het juiste B12-supplement is een betere keuze dan B12-injecties. Deze injecties bevatten niet de juiste soort B12-mix en kunnen een overreactie veroorzaken in een gevoelig lichaam. Bovendien moet B12 oraal worden ingenomen om effectief te zijn. Wanneer we orale B12 innemen, wordt het opgenomen in het spijsverteringsstelsel, waar het wordt "gelabeld" en actief en biologisch beschikbaar wordt gemaakt, zodat wanneer het in de bloedbaan terechtkomt, het in een vorm is die onze zenuwen en organen accepteren. Het B-12 supplement waar ik de voorkeur aan geef vind je hier.


Groet Aschwin


Orthomoleculair therapeut

Lyme hersteltherapeut


218 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page