top of page

Genezende voordelen van vitamine C


Veel mensen weten dat vitamine C hen kan helpen herstellen van een verkoudheid of griep, maar er valt nog veel meer te begrijpen over hoe vitamine C onze gezondheid ondersteunt. Vitamine C is het hele jaar door essentieel voor een goede gezondheid, niet alleen als we ziek zijn. In feite is het van cruciaal belang voor onze algehele gezondheid en overleving. Helaas zijn vitamine C-tekorten tegenwoordig wijdverbreid en een tekort aan deze belangrijke vitamine kan bijdragen aan bijna elke ziekte.


Waarom is vitamine C zo belangrijk?

Vitamine C is ontstekingsremmend, helpt het aantal witte bloedcellen in ons bloed te verhogen door onze neutrofielen, eosinofielen, basofielen en macrofagen te versterken; en stimuleert over het algemeen het immuunsysteem tegen virussen, bacteriën, gisten, schimmels en andere ongewenste schimmels. Dit maakt het krijgen van een voldoende hoeveelheid vitamine C essentieel als u vecht tegen een chronische ziekte of symptoom.

De juiste soort vitamine C helpt ook om de lever, het bloed en de lymfe te reinigen, de bijnieren te versterken, beschadigde neurotransmitters te herstellen en het centrale zenuwstelsel te herstellen. Het helpt het lichaam ook effectief te ontgiften, wat een uitdaging is waar veel chronisch zieke mensen mee te maken hebben totdat ze de juiste detox-ondersteunende voedingsstoffen binnenkrijgen.

Vitamine C versterkt ook alle niveaus van het gepersonaliseerde immuunsysteem van de lever. De lever gebruikt vitamine C in al zijn meer dan 2.000 chemische functies. Het ontgift en reinigt niet alleen de lever; het kan ook een trage lever stoppen, vetcellen die in de lever zijn opgeslagen losmaken en verspreiden, en de lever helpen herstellen na periodes van stressgerelateerde adrenalinestoten. Vitamine C kan ook helpen littekenweefsel diep in de leverkern te stoppen en te herstellen. Het kan ook helpen bij knobbeltjes, tumoren en cysten.


De beste bronnen van vitamine C

Verschillende vormen van vitamine C ondersteunen onze gezondheid op verschillende manieren, dus het is belangrijk om te weten welke hoogwaardige bronnen van vitamine C u kunt gebruiken. Enkele van de beste voedselbronnen van vitamine C zijn rozenbottels, kiwi's, sinaasappels, mandarijnen en tomaten. Je kunt lezen over de helende eigenschappen van deze voedingsmiddelen en hun specifieke vitamine C-profiel in het boek Life-Changing Foods. Een andere geweldige bron van een essentiële vorm van vitamine C (er zijn er veel) is van vers geperste venkel. Het dagelijks drinken van 500ml puur venkelsap op een lege maag kan in de loop van de tijd veel geweldige gezondheidsvoordelen opleveren. Alle groenten en fruit bevatten wat vitamine C, dus als u uw dieet grotendeels op verse producten richt, zal dit natuurlijk helpen om uw vitamine C-inname te verhogen.

Micro-C is een vitamine C supplement die zeer nuttig kan zijn voor een breed scala aan mensen. Micro-C bevat belangrijke complementaire bioflavonoïden die onze gezondheid ondersteunen, samen met de vitamine C zelf. Het bevat ook rozenbottels en de vitamine C in rozenbottels heeft de kracht om de andere vormen van vitamine C in het supplement te transformeren en te activeren, samen met vitamine C uit voedselbronnen die je consumeert, waardoor ze sterker worden. Bovendien is de vitamine C in rozenbottels de meest bio-identieke, biologisch beschikbare vorm van vitamine C die er bestaat, dat wil zeggen de meest bruikbare vorm voor ons lichaam. Micro-C is ook erg zacht voor het systeem, dus als iemand spijsverteringsproblemen heeft of erg gevoelig is, is het een goede keuze.


Uw voedingsstofversterkende vriend

Een manier waarop u of een geliefde de vitamine C die u absorbeert, kunt versterken, is door indien mogelijk direct zonlicht op uw huid te krijgen. De zon versterkt en verbetert de opname en functie van elke afzonderlijke voedingsstof, inclusief vitamine C. Zie de zon als een middel om multivitamine- en multiminerale ondersteuning te krijgen voor al uw lichaamssystemen! U hoeft niet lang in de zon te blijven en zonnebrand moet altijd zorgvuldig worden vermeden. Zelfs vijf minuten in de zon vroeg of laat op de dag wanneer de zon niet op volle sterkte is, kan erg nuttig zijn. Zoals u kunt zien, is vitamine C een cruciale vitamine voor onze gezondheid en verdient het aandacht als onderdeel van een gezondheidsprotocol.


Koop vitamine C via mijn favoriete supplementenpagina Je vindt hier de juiste vitamine C onder Ester-C en Micro-C.


Groet,


Aschwin van Diermen

Orthomoleculair therapeut

Lyme hersteltherapeut


139 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page