top of page

Gezondheid van kinderen

Bijgewerkt op: 11 okt. 2022


Elke ouder wil dat zijn kind gezond en welvarend is. We willen niet alleen dat onze kinderen gezond zijn terwijl ze bij ons thuis wonen, maar we willen ze ook van jongs af aan de best mogelijke gezondheid geven, zodat ze als volwassenen chronische ziekten kunnen voorkomen of minimaliseren.


Immuunsystemen en tekortkomingen

Als we aan de gezondheid van kinderen denken, moeten we twee dingen in overweging nemen. Ten eerste is het belangrijk om het immuunsysteem van uw kind te versterken, zodat het klaar is om adequaat te reageren wanneer uw kind wordt blootgesteld aan een ziekteverwekker of een toxine. Ten tweede, begin te werken aan het wegwerken van tekortkomingen in het dieet van uw kind. De gezondheidsproblemen die we als volwassenen hebben, komen deels voort uit tekortkomingen die we in de kindertijd hebben ervaren, dus het is belangrijk om hier onmiddellijk aan te werken om chronische ziekten die zich in de toekomst kunnen voordoen, te voorkomen.


Veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij kinderen

Waarom is het belangrijk om te werken aan het opbouwen van het immuunsysteem en het wegwerken van tekortkomingen? Er zijn zoveel veelvoorkomende gezondheidsproblemen die kinderen ervaren die het leven van het kind en de ouders moeilijker maken. Het is niet alleen eng voor gezinnen om door ziekte te gaan, maar het is ook niet leuk om elke week bij de dokter te zijn vanwege symptomen en ziekten die kunnen worden vermeden. Veel kinderen hebben last van oorontstekingen, die worden veroorzaakt door zowel de streptokokkenbacterie als bepaalde virussen. Kinderen krijgen het hele jaar door verkoudheid, griep en koorts, en ze kunnen bronchitis, longontsteking of sinusitis krijgen. Het komt ook vaak voor dat kinderen op mysterieuze wijze gezwollen klieren en koorts ontwikkelen, wat zeer vroege tekenen zijn van het Epstein Barr-virus (EBV veroorzaakt onder andere ziekte van pfeiffer).


Een andere veel voorkomende aandoening zijn keelontstekingen en problemen met de amandelen. Medisch onderzoek is nog steeds niet op de hoogte van de ware oorzaak van de aandoening. De medische wetenschap is zich er niet van bewust dat de ware oorzaak een vorm van EBV is wanneer het zich in de amandelen bevindt, samen met de cofactor van EBV - de bacterie streptokokken - en dat dit kan worden genezen door eraan te werken om de van de virale- en bacteriële lading te verlagen. Neem voor meer informatie over het genezen hiervan contact met mij op.


Andere veel voorkomende gezondheidsproblemen bij kinderen zijn onder meer problemen als gevolg van leverstagnatie, zoals eczeem, psoriasis, constipatie, voedselallergieën en slaapproblemen. Het is mogelijk om als kind een stagnerende lever te hebben, omdat onze ouders toxines, virussen, bacteriën, straling en meer kunnen doorgeven bij de conceptie en tijdens de zwangerschap (en op elk moment in onze kindertijd of volwassenheid) en daardoor de lever van een kin al hiermee belast voor de geboorte. Deze aandoeningen worden veroorzaakt door een trage lever en vaak bestempeld als auto-immuunziekten, terwijl ze in feite kunnen worden genezen door de juiste voeding die het immuunsysteem van het kind opbouwt.


Hoewel veel van deze gezondheidsproblemen worden bestempeld als auto-immuunziekten, is dit gewoon niet het geval. Het lichaam van uw kind valt zichzelf niet aan. Ons lichaam houdt onvoorwaardelijk van ons en werkt altijd voor ons, niet tegen ons. U kunt erop vertrouwen dat uw lichaam, en dat van uw kind, u altijd zal ondersteunen.


Fundamentele ondersteuning van het immuunsysteem


Supplementen

Onthoud dat niet alle supplementen van dezelfde kwaliteit zijn. Het is van cruciaal belang om vitamines te kopen die echt puur en van hoge kwaliteit zijn, zodat u er zeker van kunt zijn dat ze het immuunsysteem van uw kind daadwerkelijk ondersteunen. Op mijn site heb ik een overzicht gemaakt van supplementen die veilig zijn en waar geen gevaarlijke toevoegingen in verwerkt zijn.


Vloeibaar zinksulfaat is een supplement dat ik aanbeveel voor mensen van alle leeftijden. Zorg ervoor dat uw kind het hele jaar door een paar druppels zink krijgt voor bescherming en ondersteuning van het immuunsysteem. Als samenleving hebben we een verwoestend zinktekort. Het is een van de belangrijkste supplementen om op te focussen, want zonder zink kan onze gezondheid instorten. De kern van zoveel gezondheidsproblemen die kinderen ervaren, is een zinktekort dat vroeg begint. Probiotica kunnen ook worden opgenomen in de routine van uw kinderen. Probiotica zijn veilig, zachtaardig en nuttig voor kinderen.


Vlierbessensiroop is een ongelooflijk supplement dat je de hele wintermaanden en zelfs de hele zomer kunt nemen. In plaats van levertraan, een oud ingrediënt dat niet echt helpt om het immuunsysteem te ondersteunen, kun je een plantaardige algenolie proberen. Spirulina en Barley Grass raw juice powder is nuttig voor het verwijderen van zware metalen in de systemen van onze kinderen. In het boek Medical Medium kun je lezen dat we op deze wereld komen met giftige zware metalen die al vele generaties eerder aan ons zijn doorgegeven en met elke generatie worden ze sterker en gevaarlijker. Wetenschap en onderzoek zijn zich er niet van bewust dat zware metalen aandoeningen zoals autisme, ADHD, obsessief-compulsieve stoornis, depressie, angst, slapeloosheid, migraine, eczeem, psoriasis, leerstoornis veroorzaken of daaraan bijdragen, dus het is van cruciaal belang om te weten hoe u veilig kunt verwijderen. Als je borstvoeding geeft en je je zorgen maakt over het nemen van stappen om zware metalen te elimineren, maak je geen zorgen, de metalen zullen niet in je moedermelk terechtkomen als het de specifieke combinatie is van de vijf voedingsmiddelen die ik aanbeveel. Het is nog steeds veilig om wat Spirulina en Barley grass te nemen terwijl je borstvoeding geeft, samen met de andere wilde bosbessen, koriander en/of peterselie en een bepaald soort zeewier kan die zware metalen verwijderen. Deze twee supplementen brengen het immuunsysteem in evenwicht en zijn op veel andere manieren nuttig.


Voedselallergie

U kunt ook het immuunsysteem van uw kind versterken door bepaalde voedingsmiddelen uit zijn of haar dieet te schrappen. Wanneer u klachten van buikpijn of spijsverteringsproblemen hoort, overweeg dan om gluten en zuivelproducten te elimineren. Ik ben me ervan bewust dat ons ons hele leven is verteld dat koemelk essentieel is voor de gezondheid van onze kinderen en dat zuivel sterke botten bouwt. Dit is echter onjuist. Kinderen hebben geen zuivel nodig om sterke botten te hebben. In feite zijn het calcium en silicium in plantaardige voeding die botten sterker maken. Als u zich zorgen maakt over het schrappen van zuivel, weet dan dat we verkeerd zijn geïnformeerd over dit aspect van gezondheid. Overweeg ook om eieren, maïs en soja te schrappen. Dit zijn veel voorkomende allergenen die het immuunsysteem van kinderen niet ondersteunen. U kunt hier ook meer over lezen in het boek Thyroid healing.


Onthoud dat je opties hebt als het gaat om het elimineren van voedingsmiddelen. Als het overweldigend voelt om al deze voedingsmiddelen uit het dieet van uw gezin te schrappen, overweeg dan om er een of twee tegelijk uit te laten en kijk hoe dit de gezondheid en immuniteit van uw kind beïnvloedt.


Nog een opmerking: als u geen borstvoeding geeft en toch uw kind melk wilt geven, kunt u thuis uw eigen aanvullende melk maken die erg gezond is en boordevol vitamines en mineralen zit die uw kind nodig heeft. Meng avocado, rijpe banaan en water of kokoswater om een ​​heerlijk drankje te maken ter vervanging of aanvulling van moedermelk.


Wat te doen bij koorts?

Als uw kind verkouden of grieperig wordt, is hydratatie van cruciaal belang. Zodra u voelt dat uw kind koorts krijgt, stop dan onmiddellijk met het eten van vast voedsel en verhoog de vloeistof. Geef je zieke kind voldoende vers citroenwater, groentebouillon, vers komkommersap, kokoswater of zelfs een zelfgemaakt vruchtensap zoals 100% appelsap en je kunt het verdunnen met een klein beetje water of kokoswater. Je kind voeden als de koorts is begonnen, zal de temperatuur alleen maar verhogen en het moeilijker maken om te vechten. Het is van cruciaal belang om de koorts af te wenden met goede hydratatie.


De medicinale kit

Naast de reguliere supplementen die ik hierboven heb aanbevolen, is het handig om wat kruiden en supplementen bij de hand te hebben om je voor te bereiden op tijden van crisis. Als jij of je kind iets voelt opkomen, zorg dan dat je in ieder geval vlierbessensiroop in de kast hebt staan. Er is niets erger dan dat je kind laat op een vrijdag- of weekendnacht ziek wordt en zou willen dat je wat vlierbessensiroop bij de hand had!


Een ander belangrijk kruid om bij de hand te hebben is Mullein flower Ear oil, dat zeer effectief kan zijn bij oorinfecties. U kunt een paar druppels hiervan in het oor van uw kind doen om oorinfecties te voorkomen en om de infectie te helpen als deze al is begonnen. De doseringen van supplementen kunnen per persoon wisselen, vraag bij mij advies over hoe u deze supplementen het beste voor uw gezin kunt gebruiken.


Nuttige voedingsmiddelen voor tekortkomingen

Wanneer u tekortkomingen bij uw kinderen overweegt, is het erg nuttig om ze vroeg te corrigeren, zodat uw kinderen klaar zijn voor een beter leven voor de komende jaren. Decennia in de toekomst zullen tekortkomingen de kop opsteken als ze niet op jonge leeftijd worden aangepakt, zelfs als de gezondheid van uw kind goed en stabiel lijkt tijdens zijn jongere jaren. De volgende zijn enkele voedingsmiddelen die zeer nuttig zijn om op te nemen in de voeding van uw kind. Als uw kinderen wat ouder zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken, u kunt nu eenvoudig deze stappen nemen om ze te ondersteunen. Ik begrijp dat kinderen hun eigen individuen zijn met hun eigen unieke meningen en voorkeuren; dus als uw kind op deze leeftijd bepaalde voedingsmiddelen gewoonweg niet eet, kan dat in de toekomst veranderen. Als uw kind bijvoorbeeld geen avocado eet, probeer hem dan nog een van de voedingsmiddelen uit de onderstaande lijst aan te bieden. Als u uw huis gevuld houdt met heerlijk fruit, bladgroenten en groenten, kan uw kind zijn eigen beslissingen nemen en naar het gezonde voedsel grijpen waarin hij geïnteresseerd is. Houdt uw keuken dan gewoon gevuld met hun favorieten uit deze lijst, en misschien zullen hun smaakpapillen binnenkort beginnen met uitbreiden.


Bananen zijn een van de topproducten voor kinderen. Ze zitten boordevol aminozuren, eiwitten en zelfs gezonde vetten. Bananen zijn gevuld met kalium, wat van cruciaal belang is voor de gezondheid van de hersenen en de ontwikkeling van de hersenen. Deze zijn een must om op te nemen in het dieet van uw kind. En wees niet bang voor de suiker in fruit. Voel je vrij om je kinderen aan te moedigen zoveel bananen te eten als ze willen, want deze geweldige vrucht is zo essentieel voor hun gezondheid. Ben je bang voor fruit, lees dan mijn blog over angst voor fruit https://www.innerfresh.nl/post/de-angst-voor-fruit


Bessen zijn ook geweldig basisvoedsel om aan kinderen te geven. Ze zitten absoluut boordevol fytonutriënten, antioxidanten en anthocyanines. Probeer ook wilde bosbessen, bramen, aardbeien en andere soorten bessen waar uw kinderen dol op zijn.


Appels en peren zijn nog meer vruchten die belangrijk zijn om in het dieet van uw kind op te nemen. En vergeet niet om zoete aardappelen en winterpompoen bij de hand te hebben om in uw maaltijden te verwerken. Probeer ook rapen, verschillende soorten aardappelen, kokos en avocado toe te voegen. Dit zijn allemaal geweldige voedingsmiddelen om uw kinderen te helpen tekortkomingen te voorkomen.


Bleekselderij en komkommer zijn ook belangrijk om op te nemen omdat ze minerale zouten bevatten, die elektrolyten opbouwen. Wanneer elektrolyten sterk zijn, stimuleert het de neurotransmitters in de hersenen. Dit is belangrijk om te overwegen als het gaat om het probleem dat zoveel kinderen hebben om gefocust te blijven.


Een ander geweldig eten om aan kinderen te geven, zijn zelfgemaakte ijslolly's. Neem wat citroenmelissethee, meng het met rauwe honing en vries het in in ijslollyvormen. Je kunt ook ijslolly's maken van gemengd fruit zoals meloen- en watermeloenijsjes. Dit is een geweldige manier om uw kinderen meer van de antioxidanten en vitaminerijke voedingsmiddelen te laten eten om tekortkomingen te voorkomen.


Probeer zoete aardappelsoep te maken voor je kleintjes. Kook zoete aardappelen eenvoudig en meng ze met heet water, nootmuskaat en kaneel. Dit zorgt voor een met voeding gevulde, verwarmende soep die bevredigend is voor iedereen die van snoep houdt.


Je kunt zelfs glutenvrije wafels en pannenkoeken maken met gierst- en havermeel. En je kunt bananenijs maken door rijpe bananen in te vriezen en ze vervolgens in een blender of keukenmachine te blenden. Dit is een heerlijk tussendoortje of ontbijt en een geweldig alternatief voor roomijs op basis van zuivel, gevuld met giftige suikers en zware metalen.


Je vraagt ​​​​je misschien af ​​​​of je weg moet blijven van gebottelde sappen. Flessensappen zijn geweldig als je ze biologisch kunt vinden zonder natuurlijke smaken of toevoegingen. Ze zijn tegenwoordig verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en ze bieden een handige bron van anthocyanines, mineralen, vitamines en antioxidanten. Vers sap is altijd het beste, maar sappen uit flessen zijn ook nuttig.


Vooruit gaan

Er is zoveel te zeggen als het gaat om de gezondheid van kinderen. Dit artikel beschrijft eenvoudig enkele nuttige stappen die u kunt nemen om het immuunsysteem van uw kinderen op te bouwen en tekortkomingen te elimineren. Vergeet het niet stap voor stap te doen. Deze informatie kan overweldigend lijken en veel om in één keer te verwerken. Er is zoveel verkeerde informatie en ik wil ervoor zorgen dat uw kind de best mogelijke kans heeft op een gezond leven door deze waarheden met u te delen.


Groeten Aschwin


Orthomoleculair therapeut

Lyme hersteltherapeut


67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page