top of page

Granaatappel en ik word er zelf helemaal enthousiast van!


Granaatappels zijn populair, vooral omdat ze rijk zijn aan antioxidanten. Wat niet genoeg aandacht krijgt, is wat een uitkomst deze vrucht is voor het oplossen van galstenen en nierstenen, knobbeltjes, verkalking van spieren en bloedvaten en kleine cysten, zoals ganglia-cysten. Het heeft ook antitumorale eigenschappen. Elk van de vele juweelachtige, sappige capsules van de vrucht (technisch arils genoemd, hoewel beter bekend als zaden) in een granaatappel bevat een universum. Granaatappelpitjes die pas opengebroken zijn - of het nu tussen je tanden is of in een sapcentrifuge - laat de volledige kracht van elk van die kleine universums vrij om je te hulp te komen. Wanneer u verse granaatappel consumeert, treedt er een chemische reactie op wanneer de zuren van het fruit (die gevuld zijn met fytonutriënten zoals anthocyanen) in contact komen met de soorten ongezonde verhardingen die worden gevormd door gal, oude eiwitresten en giftige vormen van calcium. Ze beginnen onmiddellijk met het afbreken van deze ongezonde verhardingen. Regelmatig granaatappel in je leven brengen is vooral gunstig als je last hebt van PCOS. Granaatappel is een geweldige bloedopbouwer, omdat het zowel het aantal rode als witte bloedcellen versterkt. Het speelt ook een belangrijke rol bij de bloedsuikerspiegel door kostbare glucosereserves in de lever te herstellen, zodat de lever deze glucose naar behoefte in de bloedbaan kan afgeven. Dit proces beschermt op zijn beurt de bijnieren - want als je een aantal uren niet eet en je lever geen glucosereserves heeft, worden de bijnieren gedwongen je te helpen om de dag door te komen, wat leidt tot overactieve bijnieren en uiteindelijke kun je met een burn-out komen te zitten! Dus als u op zoek bent naar bijnierbalans en bloedsuikerstabilisatie, grijp dan regelmatig naar de granaatappels. De hoogwaardige glucose van granaatappels maakt ze ook tot voedsel voor de hersenen, wat helpt bij focus en concentratie. Verder bevatten granaatappels sporenelementen zoals ijzer, mangaan, kalium en chroom die zeer biologisch beschikbaar en gemakkelijk op te nemen zijn. Bovendien helpt het consumeren van granaatappels de poriën en haarzakjes te ontstoppen, de haargroei te stimuleren waar dat nodig is en de huid en hoofdhuid in het algemeen te helpen. Granaatappels zijn geweldig voor het reguleren van hormonen, omdat ze giftige stoffen wegspoelen, zoals onproductieve oestrogenen die bijdragen aan kanker. Deze vrucht helpt ook om DDT en andere pesticiden te ontgiften, onproductieve melkzuuropbouw in de spieren te elimineren, oorsmeer op te ruimen en de nieuwe productie ervan te minimaliseren.


Eet de hoeveelheid pitjes van één granaatappel dagelijks voor een optimaal effect. Je kunt ze toevoegen aan salades, smoothies, met humus en je kunt ze zelf wokken!

Bij de Lidl liggen de pitjes vaak in het vriesvak.


Nou, ik word er zelf helemaal enthousiast van! Ik koop ze wel eens, maar ik ga ze toch maar eens standaard op m'n boodschappenlijst zetten!


Groet Aschwin

Orthomoleculair therapeut121 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page