top of page

Hoog cholesterol


We denken dat we goed voor ons zelf zorgen, maar onze levers krijgen continue flinke klappen voor hun kiezen. Een gevolg hiervan kan zijn dat de cholesterolregulatie uit balans raakt. De buitengewone chemische functie van de lever om het zogenaamde goede (HDL) cholesterol te produceren, begint af te nemen. "Alles wat met cholesterol te maken heeft, heeft ook alles met de lever te maken. Elk soort cholesterolprobleem dat zich ontwikkelt, is een teken van een vroege ontwikkeling van een leveraandoening. De lever produceert, controleert, organiseert en slaat cholesterol op. Dus wanneer de lever traag wordt, stagneert en door de jaren heen giftig wordt (die overigens te vaak onopgemerkt blijven bij de dokterspraktijk) en hierdoor zijn functies begint te verliezen, kunnen cholesterolwaarden beginnen te veranderen. Dit kan gebeuren lang voordat bloedtests afwijkende waarden laten zien, dus niemand zal beseffen dat dit iets heeft met de lever te maken hebben.


Heb je je ooit afgevraagd hoe iemand die het slechtste dieet eet, nergens last van kan hebben? Dat is een persoon wiens lever nog niet zijn maximale limiet heeft bereikt. Dan zou je iemand kunnen hebben met een schijnbaar gezond dieet bij wie de diagnose cholesterol is gesteld omdat de metingen in een richting gaan die de arts niet leuk vindt. Dat is een persoon wiens lever begint te signaleren dat hij te lang overbelast is. De lever van iedereen heeft een andere staat van zijn. Sommige zitten vol met ziekteverwekkers zoals het Epstein-Barr-virus en streptokokken. Sommige zijn gevuld met zowel ziekteverwekkers als toxines, zoals giftige zware metalen, pesticiden, herbiciden, fungiciden, farmaceutische producten, kunststoffen en andere aardolieproducten. Wanneer de opslagcapaciteit van de lever vol is, begint het vermogen om cholesterol te verwerken, om te zetten, te creëren, op te slaan en te ontwikkelen af ​​te nemen.


Wanneer we voeding eten die ingrediënten bevatten voor het maken van goed cholesterol, slaat de lever deze ingrediënten op, voor tijden dat we slechte en vetrijke voedingsmiddelen eten die de lever belasten en daardoor de belangrijkste chemische functies van het goede cholesterol afbreken en het slechte cholesterol kan stijgen.

Wanneer we het slechte cholesterol consumeren, proberen onze levers het eerst te neutraliseren en niet direct helemaal te elimineren, omdat dat slechte cholesterol in de bloedbaan in eerste instantie geen schade aanricht zolang het vrij rondzweeft. Dit is ook niet de oorzaak van hartziekten. Maar als er een overvloed is, slaat de lever ook wat slecht cholesterol op in de lever zelf in de hoop dat hij de kans krijgt om het later uit het lichaam te ontgiften.


Als de lever zwaar belast wordt door gifstoffen, virussen en/of bacteriën, kan het het slechte cholesterol niet vrijgeven vanuit de lever. In plaats daarvan slaat de lever deze cholesterolafzettingen samen met andere vetcelafzettingen op in en rond de lever. Dit zijn vetophopingen die afkomstig zijn van een vetrijk dieet (wat hetzelfde is als een eiwitrijk dieet), of het nu goede of slechte vetten zijn. Als iemand een pre-vette lever heeft met veel gifstoffen en ziekteverwekkers die zich in de loop van de tijd hebben opgebouwd, ongeacht het gewicht van die persoon, zal de lever een punt bereiken waarop hij geen cholesterol en ander vet meer kan opslaan en op dat punt kan de lever het goede cholesterol niet meer produceren. Dit zorgt ervoor dat het overtollige slechte cholesterol door de bloedbaan blijft drijven, niet-geneutraliseerd en ongeorganiseerd. Uiteindelijk zal het plaatsen zoals het hart en de slagaders bereiken, wat de problemen veroorzaakt die we associëren met een hoog cholesterolgehalte.


De oplossing is niet eens zo moeilijk, de inname van eiwitten en vetten moeten flink naar beneden en dat geldt zowel voor de slechte vetten, als ook de goede vetten! Vooral in de ochtend dienen de vetten volledig worden weg gelaten. Alleen fruit, groenten en kruiden zijn toegestaan, denk aan smoothies of soepen. Tot 12 uur is de lever bezig het uitzetten van afvalstoffen, worden er wel vetten gegeten, slaat de lever de afvalstoffen op in de lever, waardoor er geen ruimte meer is voor het slechte cholesterol. Dit komt omdat vet de opname blokkeert van glucose in de lever, de lever krijgt dan geen energie binnen om alle afvalstoffen af te kunnen voeren. Uiteindelijk stagneert de lever en meestal begint dit na je 40e, maar helaas zie ik dit al steeds vroeger optreden.


Wil je nou ook echt een goed advies, neem dan contact met me op via 0651249421 of plan een gratis en vrijblijvend telefonische afspraak via deze link.


Groet Aschwin

Orthomoleculair therapeut

Lymehersteltherapeut


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page