top of page

Iets over mijn huidige aanpak van Chronische ziekte.

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021


Beste lezers, sinds 2005 help ik mensen met gezondheidsklachten via de Orthomoleculaire geneeswijze. We hebben al heel veel mensen gezien en mogen begeleiden sinds die tijd. We hebben veel darmspoelingen gedaan wel en niet icm detoxprogramma's. Hiernaast hebben we ook veel Sportvastenprogramma mogen begeleiden. Allemaal goede programma's, alleen bij allen miste ik toch nog iets. Ik had zelf nog veel vragen die ik niet beantwoord kreeg, niet uit opleidingen, bij collega-therapeuten en of bijscholingen. Op een gegeven moment kwam ik het boek "Medical Medium" tegen. Het boek niet gekocht, maar ik ben altijd geïnteresseerd in Mediums en zijn boek is toch blijven hangen en even later kwam ik Medical Medium opnieuw tegen via Instagram. Deze man post veel succesverhalen op zijn account en daardoor ben ik hem blijven volgen. Nog steeds worden er dagelijks successtory's gedeeld.

Op een gegeven moment kreeg ik zelf 2 grote psoriasisplekken op mijn scheenbeen, het zag er niet goed uit. Droog, rood en tot bijna bloeden toe. Was even schrikken, maar ik dacht, dat gaan we gewoon even fixen. Ik zie regelmatig psoriasisklachten, dus dat moest goed komen. Echter door mijn aanpak, die wel altijd werkt bij mijn cliënten, deed het echter voor mij niet zoveel. Ik at al heel gezond, paar keer groenten per dag, fruit, niet teveel vlees. Waarschijnlijk is er meer voor nodig dacht ik toen. Inmiddels was ik al weer 2 maanden verder en zonder resultaat. Toen moest ik weer denken aan Medical Medium. Zijn basisadvies is om op nuchtere maag te starten met het drinken van pure bleekselderijsap. Ik ben dit dan ook maar direct gaan doen en echt wonderlijk, met een week waren de psoriasisplekken helemaal weg. Na een week of drie stopte ik met de bleekselderijsap, maar de plekken kwamen toen weer terug. Niet zo heftig, maar toch terug. Direct weer begonnen met de bleekselderijsap en echt binnen een paar dagen weer helemaal weg. Heb dit toen een paar maanden gedronken en weer gestopt om te kijken of de plekken weer terug kwamen. Eigenlijk wilde ik niet stoppen want het heeft me zoveel meer gebracht, maar gewoon als test om te kijken of de plekken terug kwamen. Ik heb ze nooit meer gezien!


Toen mij dit zoveel resultaten bracht ben ik me ook meer gaan verdiepen in al zijn adviezen, ik heb al zijn boeken gelezen en een cursus gevolgd op zijn website. Alle vragen die ik had over voeding zijn eigenlijk beantwoord, uiteraard kwamen er ook weer veel nieuwe vragen bij, maar dit waren dan meer vragen van hoe kan dat nou, ik heb totaal iets anders geleerd! Toch ben ik gewoon blijven adviseren wat ik van Medical Medium geleerd heb. Het meest bijzondere vind ik, dat er snel resultaat gemerkt wordt. Men voelt zich vaak met één week al energieker!


Ik zie nu in dat er verkeerd gedacht wordt bij Chronische ziekte, je kunt je beter gaan voelen, maar je blijft vaak met klachten zitten. Dit kan echt veel beter!


Dankzij deze nieuwe inzichten kan ik een veel beter advies geven. Het geeft veel meer inzicht in de klacht van iemand; waar zit de 'echte' oorzaak en vooral, hoe los je het op. Want ja, ik geloof dat alles op te lossen is. Ik zeg niet dat ik zover ben, maar ik adviseer nu volgens Medical Medium sinds een jaar of 3 tot 4 en heb veel meer complexere klachten gezien dan de 12 jaar ervoor dat ik de praktijk heb. Veel auto-immuunziekten waarvan gedacht wordt, daar is geen oplossing voor en je zult ermee moeten leren om te gaan, zijn juist wel te genezen. Je moet de klachten anders bekijken en anders behandelen. Het is allemaal veel duidelijker nu.


Ik ben hierdoor zo enthousiast geraakt over zijn adviezen, dat ik bleekselderijsap en de overige adviezen ook ben gaan adviseren aan mijn cliënten. Eigenlijk al direct na 3 weken dat ik zelf de bleekselderijsap dronk ben ik er mee begonnen en echt bij iedereen gaf dit ook geweldige resultaten. Bij eczeem, obstipatie, reuma, hoofdpijn/migraine, neurologische klachten etc.


Over supplementen is ook veel te vertellen. Er zijn heel veel supplementen en heel veel aanbieders. Veel supplementen bevatten toevoegingen die schadelijk kunnen zijn, niet altijd direct. Ze kunnen zich opstapelen in je lichaam en gaan dan op den duur toch klachten geven. Dit komt omdat ze een voedingsbron vormen voor ziekteverwekkers. De ene persoon merkt dit niet direct, maar je ziet ook mensen die direct reageren bij inname van deze stof en dan bijv. direct hoofdpijn, een opgeblazen buik of buikkramp krijgen. Zelf leg je dan niet altijd direct de link, omdat je denkt, het is een supplement, dan moet goed zijn en de fabrikant zal er echt niets in stoppen wat slecht is. Nou, dat doen ze wel! Vaak uit kostenbesparing, maar vaak ook omdat ze dit gewoon niet weten. Denk bijv. aan titaandioxide, dit is een kleurstof die het supplement mooi wit maakt of aroma's. Deze aroma's geven een smaakje aan een zuigtablet of een vloeibaar supplement. Aroma's zijn denk ik wel het slechtste wat je binnen kunt krijgen bij Chronische ziekte. Je voedt het probleem direct! Aroma's zijn MSG of te wel het E-nummer E621. Een naar stofje is dit. Op mijn website heb ik hier wat meer informatie over geplaatst, lees dit eens door via -> https://www.innerfresh.nl/supplementen


Inmiddels zie ik veel mensen in de praktijk die al gehoord hebben van de adviezen van Medical Medium, fantastisch dat deze kennis zo snel rond reist. Helaas is de informatie die hij verstrekt ook vaak overweldigend en weet men niet altijd resultaat te behalen met deze kennis. Ik zie dan dat het voor veel mensen een soort van puzzel blijft en men niet precies weet waar men moet beginnen. Een auto-immuunziekte, zoals psoriasis, MS of Reuma is ook best ingewikkeld en je moet de klacht via verschillende manieren behandelen. Ik zie vaak mensen in de praktijk en dit zeggen dan: "Aschwin ik heb al van alles geprobeerd, het ene na het andere dieet en of het ene na het andere supplement, wel 6 verschillende therapeuten, dokters, neurologen, noem het maar op, maar het heeft allemaal niet geholpen." Ik zeg dan vaak, het zal allemaal wel iets gedaan hebben, maar vaak moet je verschillende therapieën en of verschillende supplementen combineren. Ook voeding is nogal wat, als je beseft dat de meeste ziekten veroorzaakt worden door een ziekteverwekker (virussen, bacteriën, schimmels, parasieten). Deze ziekteverwekkers voeden zich met bijv. gluten, zuivel en eieren, het is niet altijd makkelijk om dit weg te laten en dit toe te passen in je dagelijks leven. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel gezonde vervangers, die ook nog eens heel lekker zijn. Combineer je dit met de juiste de supplementen, dan zie je wel resultaat! Kleine stapjes zijn ook stapjes en deze geven ook direct een merkbaar resultaat.


Eindelijk heeft de Chronische zieke een houvast! De weet dat er een oplossing is voor zijn of haar klachten en dat men zich veel beter kan voelen dan al die jaren van pijn, zwak voelen, moe, slecht slapen, verschrikkelijke jeuk, je echt continue ziek voelen en veel meer. Soms komen mensen heel snel van hun klachten af, dat ik zelf ook denk, het is echt wonderlijk wat hier gebeurt en bij anderen duurt het langer. Het tijdspad is helaas niet te voorspellen, maar allemaal voelen ze zich beter en is er weer hoop dat volledig herstel mogelijk is.


Groet Aschwin

Orthomoleculair therapeut & Medical Medium adviseur


243 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page