Ja, ze zijn zo geweldig dat ze zelfs cruciaal zijn voor het genezingsproces wanneer een behandeling niet goed genoeg aanslaat, het resultaat heel goed afhangt van het feit of meloen deel uitmaakt van zijn of haar dieet. Watermeloen, crenshaw, honingdauw, kanarie, Piel de Sapa, galia, charentais, casaba - ze zijn allemaal sleutels tot het paleis van gezondheid. Vraag uzelf af hoeveel meloenen u het afgelopen jaar heeft gegeten. Het is misschien moeilijk om erachter te komen, omdat je waarschijnlijk gewend bent hier een plakje te eten, een hapje daar, vaak naast ander voedsel. Voor de meeste mensen is het antwoord dat ze de afgelopen 12 maanden in totaal maar één meloen hebben gegeten, als dat zo is. Dit is een groot verlies. Waarom? Omdat meloenen speciaal voor ons worden gemaakt door Moeder Aarde. Ze zijn als moedermelk, maar een stap verder, omdat meloenen voor verteerd zijn - wat betekent dat meloenvlees bijna direct kan worden opgenomen en dat ons spijsverteringssysteem het amper hoeft te verwerken wanneer het het lichaam binnenkomt, omdat het nog zo veel enzymen en bepaalde co-enzymen bevat. De fructose in meloen verlaat de maag in minder dan een minuut, waarna de rest van het fruit direct in het darmkanaal valt, waardoor het lichaam onmiddellijk wordt versterkt en aangevuld. Meloen eten is als het krijgen van een intraveneuze voedingstherapie. Op elk niveau, ook biochemisch, is meloen precies wat ons lichaam nodig heeft. Meloenen zijn in wezen balletjes gezuiverd water. Deze zeer actieve vloeistof bindt zich aan alle soorten gifstoffen in het lichaam en spoelt ze weg (waaronder schimmels, mycotoxines, virale neurotoxines, onverteerde eiwittoxines, ammoniakgas en bacteriële gifstoffen), zodat het immuunsysteem zichzelf kan herstellen. Verder helpt het hoge elektrolytgehalte van de vrucht de hersenen en de rest van het zenuwstelsel te beschermen tegen stress gerelateerde beroertes, aneurysma's en embolieën. Meloen verdunt het bloed en vermindert het risico op hartaanvallen, helpt hart- en vaatziekten te voorkomen en kan zelfs lever- en nieraandoeningen verminderen. Als iemand lijdt aan een lever- of nierstoornis, kan meloen het verschil betekenen tussen leven en dood. Het water in meloen is bijna identiek aan ons bloed, en het natrium, kalium en glucose zijn ook overvloedig en biologisch beschikbaar, waardoor meloen een van de meest hydraterende voedingsmiddelen is die je kunt eten. Deze hydratatie is van cruciaal belang, omdat het onder andere helpt om de hoge bloeddruk te verlagen. Meloen is een van de meest alkaliserende voedingsmiddelen. Het zeer biologisch beschikbare en bioactieve aantal sporenmineralen van de vrucht is verantwoordelijk voor het verhogen van de elektrolyten dan normaal, waardoor ze gemakkelijk door het lichaam kunnen worden gebruikt. In ruil daarvoor worden de ontgiftingsprocessen van het lichaam versterkt, waardoor sporen van DDT, andere pesticiden, herbiciden en zware metalen diep in de organen worden verdreven. Meloen, rijk aan silica, is een uitstekend voedsel om ligamenten, gewrichten, botten, tanden, bindweefsel en pezen te herstellen. Ondanks dat met het tegengestelde denkt, is een meloen ook een van de krachtigste manieren om je bloedsuiker in balans te krijgen, wat helpt om insulineresistentie te voorkomen en verhoogde HbA1C-waarden te verlagen.
Wil je eens vrijblijvend jou gezondheidsklacht(en) bespreken met Aschwin, maak dan nu een telefonische afspraak op een tijdstip dat bij jou past!
Aarzel niet en kom achter de oorzaak van jou klachten.
Groet Aschwin!
Comentários