top of page

Multiple Sclerose (MS)

Bijgewerkt op: 12 mrt. 2022


MS - een label vol verwarring en mysterie - kan een wereldschokkende diagnose zijn. MS-patiënten ervaren een reeks pijnlijke symptomen die hun leven volledig kunnen veranderen. Gelukkig is deze aandoening geen ongeneeslijke ziekte waarbij je immuunsysteem delen van de zenuwschede (myelineschede) aanvalt, zoals veel goedbedoelende experts denken. De waarheid is dat agressieve virussen en hun cofactoren aan de basis liggen van veel MS-symptomen. Als u eenmaal begrijpt wat er werkelijk achter MS zit, kunt u stappen ondernemen om te genezen.


Ware geboorte van de MS-diagnose

In het verleden werden neurologische aandoeningen vaak alleen serieus genomen door medische professionals als de aandoening met eigen ogen te zien was. Een arts zou bijvoorbeeld gemakkelijk kunnen zien of iemand aan tremoren of onwillekeurige autonome spasmen leed en deze neurologische problemen in overweging nemen. Wanneer de neurologische problemen van een vrouw, zoals ernstige vermoeidheid of toegenomen blindheid, echter niet duidelijk waren, werden de gemelde symptomen vaak niet geloofd of serieus genomen. De beschrijvingen van vrouwen werden ten onrechte met minachting en ongeloof ontvangen.


Hoewel vrouwen hun gezondheidsproblemen hadden geuit, duurde het tot mannen begonnen te klagen over soortgelijke neurologische problemen dat medische professionals deze symptomen serieus begonnen te nemen. Toen mannen (die in de patriarchale samenleving als eerlijk en betrouwbaar werden beschouwd) klaagden over soortgelijke symptomen, begonnen artsen deze gezondheidsproblemen serieus te nemen.


Het is viraal

Toen de eerste echte MS-diagnoses werden gesteld, waren de voorgestelde behandelingsopties beperkt, ongepast en leidden ze er zelfs toe dat veel mensen nodeloos leden. De waarheid, onbekend voor de medische wetenschap en onderzoek, is dat bijna elk neurologisch symptoom voortkomt uit één groep virussen: de herpesfamilie. Er zijn bepaalde soorten bacteriën die onmiddellijke zwelling en ontsteking in de hersenen kunnen veroorzaken, maar het probleem dat zich voordoet verschilt opvallend van de neurologische symptomen die mensen met MS, ALS, de ziekte van Lyme en meer moeten doorstaan.


Het Epstein-Barr-virus valt binnen de herpesfamilie en is de boosdoener die vaak verantwoordelijk is voor MS. Er zijn echter meestal ook andere co-factoren bij betrokken, waaronder giftige zware metalen, zoals kwik, koper, aluminium, lood, nikkel, arseen, cadmium, chroom, legeringen en staal, of gevaarlijke chemicaliën, zoals pesticiden, herbiciden, fungiciden , rodenticiden en DDT. Deze toxines kunnen de vele stammen van Epstein-Barr en andere herpesvirussen die neurologische symptomen veroorzaken, voeden en ondersteunen. De medische wetenschap is zich er nog onvoldoende van bewust dat deze giftige stoffen daarbij een grote rol spelen.


Hersenmarkeringen

Vaak wordt een hersenlaesie gezien op de MRI- of CAT-scan van iemand bij wie de diagnose MS is gesteld. Het is belangrijk op te merken dat miljoenen mensen bij wie geen MS-diagnose is gesteld, hun leven leiden met ongevaarlijke markeringen in hun hersenen waarvan ze zich totaal niet bewust zijn. Deze laesies kunnen worden veroorzaakt door een aantal dingen die geen problemen zijn en zullen veroorzaken, waaronder kristallisatie, verkalking of littekenweefsel van een klap op het hoofd vele jaren geleden.


Als u echter worstelt met stijfheid, zwakte, gevoelloosheid, wazig zien of enig ander symptoom dat verband houdt met MS, kan het zijn dat u een onjuiste MS-diagnose krijgt. Het is normaal om ongevaarlijke markeringen op je hersenen te hebben.


Als je ooit een MRI- of CT-scan met contrastmiddel hebt gehad, zorg er dan voor dat je gehydrateerd blijft en voeg een beetje meer citroen- of limoenwater toe aan je routine voor een bepaalde tijd. Het contrastmiddel bevat zware metalen en het is belangrijk om deze gifstoffen uit je bloedbaan en organen te spoelen.


Zelfs als u geen symptomen vertoont, kan u ten onrechte worden verteld dat u MS heeft als een scan merkbare markeringen op de hersenen onthult. Deze markeringen (die u mogelijk vanaf uw geboorte of kinderjaren heeft en die afzettingen van zware metalen of MSG kunnen zijn) worden zelden geassocieerd met MS. Er zijn unieke gevallen waarin virale ontsteking leidt tot de ontwikkeling van ernstige pockets en laesies in de hersenen, samen met beschadigde zenuwomhulsels en zenuwuiteinden, die allemaal MS-gerelateerde symptomen kunnen veroorzaken. Maar deze gevallen zijn zeldzaam.


Als u last heeft van MS-symptomen, is het waarschijnlijk dat verschillende Epstein-Barr-virussen een overvloed aan neurotoxines afgeven. Neurotoxinen zijn een schadelijk bijproduct dat ontstaat wanneer een virus zich voedt met een toxine, zoals een zwaar metaal. Dit schadelijke bijproduct kan de werking van uw neurologische systeem verstoren en MS-symptomen veroorzaken. Dit kan gebeuren ongeacht of u laesies heeft of markeringen op uw hersenen.


Sommige mensen ervaren MS-symptomen als gevolg van een combinatie van virussen, zoals een stam van Epstein-Barr, gordelroos en HHV-6. Andere bijdragende factoren zijn B12-tekorten en omzettingsproblemen (methylering). Ongeacht de specifieke mix van virussen en problemen waarmee je te maken hebt, is het waarschijnlijk dat er een overvloed aan neurotoxines door je systeem drijft en grote schade aanricht.


De Lyme-trend

Minder mensen krijgen tegenwoordig een MS-diagnose, of hebben een MS-diagnose in het verleden, wordt nu veranderd in een andere diagnose. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat een breed scala aan symptomen nu ten onrechte worden doorgesluisd naar een diagnose van de ziekte van Lyme. Het aantal nieuwe MS-diagnoses neemt af naarmate het aantal diagnoses van de ziekte van Lyme blijft stijgen, en deze trend zal waarschijnlijk nog enige tijd aanhouden totdat de oorzaak echt bekend is.


Omdat veel mensen met MS-symptomen mogelijk ook de diagnose Lyme hebben gekregen - of die diagnose in de toekomst kunnen krijgen - is het belangrijk dat u de waarheid over de ziekte van Lyme weet. Er is zoveel verkeerde informatie over deze ziekte.


Rond de geboorte van de diagnose van de ziekte van Lyme erkenden enkele ongelooflijke artsen unaniem en nauwkeurig dat het viraal was. In het begin van de jaren zeventig waren er echter nog geen antivirale middelen die virussen konden behandelen. Er waren echter steroïden en antibiotica beschikbaar, dus zodra professionals het verkeerde idee kregen dat Lyme bacterieel was, begonnen patiënten recepten te krijgen die niet echt de ware oorzaak van deze ziekte aanpakten: virussen.


De briljante artsen die hun patiënten de waarheid vertelden - dat Lyme viraal was - hadden geen medicijn te bieden. Als een patiënt had gesuggereerd dat een van deze artsen zijn op virussen gebaseerde ziekte met antibiotica zou behandelen, zou de arts waarschijnlijk bezwaar hebben gemaakt door te beweren dat het behandelen van een virale infectie met een antibioticum de patiënt erger zou maken.


Dit stukje informatie is vandaag de dag nog steeds waar en is een van de redenen waarom bijna 85% van de mensen met de ziekte van Lyme erger wordt als ze hun virale aandoening met antibiotica behandelen. De overige 15% van degenen die lijden, kunnen verbeteren, maar het is waarschijnlijk te wijten aan alternatieve behandelingen die ze in hun protocol opnemen, zoals IV-vitamine C-therapie en bepaalde heilzame supplementen zoals Cats Claw.


Je ziet Lyme-patiënten herstellen bij het stoppen met antibiotica en het starten van een echt antiviraal protocol. Omdat MS, net als de ziekte van Lyme, wordt veroorzaakt door virussen die schade aan het lichaam veroorzaken, moeten antibiotica worden vermeden en in plaats daarvan een antiviraal protocol worden geïmplementeerd.


Te nemen stappen

Een enorme hoeveelheid neurotoxines in het lichaam kan leiden tot zo'n ernstige zenuwontsteking dat de zenuwen kunnen uitdrogen en barsten. Als het zenuwstelsel van een persoon in een staat van volledige wanorde is en als ze hun lichaam niet voorzien van het voedsel en de supplementen die hen kunnen helpen de indringers en gifstoffen te bestrijden die de problemen veroorzaken, kunnen ze het moeilijk hebben en worden ze voorgeschreven immunosuppressiva.


Immunosuppressiva breken het immuunsysteem af, dus als iemand sommige van deze medicijnen gebruikt, is het van cruciaal belang dat ze bepaalde voedingsmiddelen en supplementen gaan gebruiken die het immuunsysteem versterken.


Als bij u de diagnose MS is gesteld, kan uw arts en/of fysiotherapeut een overvloed aan eiwitten aanbevelen, omdat zij denken dat dit de spierkracht ondersteunt. Maar het is van cruciaal belang om te begrijpen dat het eten van veel van de juiste koolhydraten, en niet van eiwitten, belangrijker is en je daadwerkelijk zal helpen spieren op te bouwen. Terwijl je aan het herstellen bent van MS, moet je een overvloed aan koolhydraatrijke groenten en fruit eten, evenals veel bladgroenten, om kracht te behouden en te genezen. Houd tegelijkertijd uw dierlijke eiwitten tot één keer per dag of minder indien mogelijk. Terwijl u werkt aan het genezen van ernstige neurologische symptomen, is het ideaal om dierlijke eiwitten te verlagen en meer geneeskrachtig fruit, bladgroenten en groenten te krijgen.


Vooruit gaan

Als je lijdt, zelfs al is het al vele, vele jaren, is het van vitaal belang dat je blijft geloven in het vermogen van je lichaam om te genezen. U kunt voorbij de chronische pijn, tremoren, zwakte, vermoeidheid en welke symptomen dan ook komen.


Terwijl je één dag tegelijk neemt en een protocol van genezing, antivirale supplementen en voedende sappen en maaltijden aanneemt, doe je best om je hart licht te houden. Vier het terwijl elk symptoom verlicht en geneest en weet dat deze informatie er altijd is om naar terug te keren en bemoediging in te vinden. Genezing is niet altijd een echt pad - het zijn drie stappen vooruit en twee stappen terug. Ook al is genezing niet lineair, je zult vooruit gaan en uiteindelijk de ware overwinning vinden.


Bent u geïnteresseerd in welke voedingsmiddelen wel en niet van belang zijn bij de behandeling van MS en of de specifieke supplementen en theeën die ik aanbeveel, neem dan contact op met (0651249421 / info@innerfresh.nl) of maak een gratis en vrijblijvende telefonische afspraak. Dat kan via deze link.


Groet Aschwin

Orthomoleculair therapeut

Lyme hersteltherapeut82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page