top of page

O man, die dadels zijn me toch een partijtje lekker!


Dadel zijn één van mijn favorieten, ik vind ze heerlijk. Vreemd genoeg vond ik ze vroeger echt verschrikkelijk. Toen las ik in een leuk boek over voeding dat ze zo gezond zijn en ben ik weer gaan proberen te eten en dat pakte goed uit, want ik vind ze echt helemaal top! Ik eet ze elke dag en dat zouden er meer moeten doen! Waarom ik ze vooral eet, komt omdat ze super zijn voor de bijnieren. Het voedt de bijnieren op een manier dat je er stressbestendiger van wordt en dat betekent dat je lekkerder in je vel zit en je een enorme boost aan het immuunsysteem geeft!


Wat kunnen ze nog meer:

  • Ze doden parasieten, schimmels, bacteriën, virussen en andere giftige ziekteverwekkers in de darm. Ze werken erg goed bij Candida overgroei.

  • Helpen de peristaltische functie in de darmen te herstellen, het darmkanaal te her-trainen na verlamming of disfunctie om goed te kunnen bewegen en eventuele rottend voedsel.

  • Levert vitale glucose aan de lever, waardoor ze het glucoseverlies aanpakken bij een schommelende bloedsuikerspiegel. Daardoor een ideaal voedingsmiddel voor mensen die te maken hebben met diabetes en hypoglykemie.

  • Ideaal voor sporters, omdat het hoge kalium- en fruitsuikergehalte perfect is voor het bijtanken van de hersenen en spieren, die afhankelijk zijn van glucose om je door inspanning te helpen.

  • Dadels zijn rijk aan bijna 70 bioactieve mineralen (veel hoger dan is gedocumenteerd) die de bijnieren ondersteunen om u te helpen de dagelijkse uitdagingen van het leven aan te gaan.

  • Een van de meest gezonde voedingsmiddelen voor het hart die beschikbaar zijn, dadels bevatten ook een recordbrekende, onontdekte hoeveelheid aminozuren. Net als wat er gebeurt met bananen, helpen de aminozuren in dadels, zoals leucine, het kalium van de vrucht naar zijn hoogste potentieel te brengen voor het ondersteunen en versterken van spieren en zenuwen. Dit proces zorgt er ook voor dat melkzuur het lichaam niet overneemt als het onder stress staat.

  • Dadels zijn een verwarmend voedsel dat vocht uit organen zoals de milt en lever verdrijft, maar niet tot het punt dat het onproductieve droogte veroorzaakt.

  • Dadels zijn ook rijk aan anti-kanker eigenschappen, waardoor ze een must zijn voor iedereen die op zoek is naar ziektepreventie en optimale gezondheid.

Nou dat is weer een hele rits goedheid voor je gezondheid. Eet ze elke dag en zie hoe je gezondheid vooruit gaat. Je kunt er gerust 4 tot 6 eten per dag. Voor het beste effect eet je ze verdeeld over de dag. Bij een maaltijd bijvoorbeeld en of tussendoor.


Succes met de gezondheid en een groet van Aschwin!


Innerfresh - Refresh yourself!


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page