top of page

Op zoek naar levenskracht, probeer dan eens een asperge!


Door de geschiedenis heen hebben mensen gezocht naar de fontein van de jeugd. Ze hebben ver en wijd gereisd, op zoek naar die magische bron die uit de grond stroomt en die een goede gezondheid zal behouden. Deze bron van jeugd is geen mythe en komt wel van de aarde. . . het is toevallig ook gemakkelijk verkrijgbaar in de supermarkt. Dat anti-aging wonder is de asperge! Wanneer was je op je sterkst? Wanneer zou je moeiteloos kunnen rennen, zwemmen in de oceaan zonder moe te worden? Was het 10, 20, 30 jaar geleden of meer? Misschien was het gisteren, of vanmorgen. Maak contact met je beste moment, wanneer het ook was, dat moment waarop je je volledige levenskracht door je heen voelde stromen. Dat is dezelfde kracht die een speer van asperges in de eerste weken bovengronds bevat. Als je erover nadenkt, was elk stuk asperge dat we eten ooit op weg om een ​​kleine boom te worden. Hoewel elke groente zijn waarde heeft, kunnen de meeste van hen datzelfde verborgen potentieel niet claimen. Als we jonge aspergescheuten eten, wordt hun voortstuwende energie echter op ons overgedragen. Die energie houdt ons niet alleen jong, het helpt ook bij herstel en preventie van neurologische aandoeningen en symptomen. Asperges bevatten fytochemische verbindingen zoals chlorofyl en luteïne die fungeren als essentiële orgaanreinigers. Ze dringen diep door in organen zoals de lever, milt, pancreas en nieren en verwijderen de gifstoffen die ze daar vinden. Chlorofyl gebonden aan aminozuren zoals glutamine, threonine en serine biedt een weg voor ontgifting van zware metalen. Bovendien zijn sommige van de fytochemicaliën die in asperges worden aangetroffen toxineremmers (een feit dat de wetenschap nog niet kent). Dit betekent dat zodra toxines zoals DDT, andere pesticiden en zware metalen uit de organen zijn verdreven, deze gespecialiseerde fytochemicaliën achterblijven en nieuwe toxines afstoten om zich daar te vestigen. Deze toxineremming maakt asperges een geweldig hulpmiddel om vrijwel elke vorm van kanker te bestrijden.


Als we onder enorme stress staan, hebben we de neiging om heel snel B-vitamines te verliezen. Asperges, die rijk zijn aan zeer gemakkelijk opneembare B-vitamines, helpen ons om onze juiste niveaus van deze belangrijke voedingsstoffen te herstellen. Ook rijk aan silica en sporenelementen zoals ijzer, zink, molybdeen, chroom, fosfor, magnesium en selenium, is asperges een van de meest bijnierondersteunende voedingsmiddelen die er bestaan ​​en uitstekend om u weer tot leven te brengen wanneer uw bijnieren zijn tot het uiterste geduwd. En we kunnen niet over asperges praten zonder te vermelden hoe waardevol het is om het lichaam te alkaliseren door onproductieve zuren weg te spoelen. We leven in een zeer zure omgeving en als we ziektevrij willen blijven, moeten we constant werken om onszelf alkalisch te houden met hulp van vertrouwde vrienden zoals asperges.


Zelf ben ik niet heel erg dol op asperges, ik krijg je nooit lekker klaar gemaakt. Wat ik wel regelmatig doe, is de rauwe asperges in flitterdunne stukjes snijden en door een salade mengen. Ik proef ze dan niet, ook doe ik ze vaak in de smoothie. Ook rauw. Wellicht heb je er iets aan!

Groetjes Aschwin


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page