top of page

Schimmels


Over het algemeen doen schimmels niet zoveel kwaad, omdat het immuunsysteem schimmels vrij makkelijk kan bestrijden. Echter bij een zwakker immuunsysteem (wat vaker voorkomt dan men denkt) of bij een continue blootstelling aan schimmels kun je er toch behoorlijk ziek van worden. Daarbij houden ze wel het immuunsysteem bezig en kunnen andere ziekteverwekkers, zoals virussen en bacteriën krachtiger worden. Hierdoor kan er toch een flink ziektebeeld optreden. Je kunt dan denken aan klachten, zoals vermoeidheid, duizeligheid, focus en concentratieklachten, misselijkheid, tintelingen in handen en voeten, hoofdpijn en migraine. Dus belangrijk om dit bestrijden. Salie is één van de kruiden die dit geweldig doet. Het is niet een kruid die men veel gebruikt, maar probeer het toch maar eens wat vaker te eten.

De aard van het kruid Salie (Sage) is gericht op het bestrijden van schimmels. Het eten van salie is geweldig voor het genezen van schimmelinfecties, zoals voetschimmel en jeuk van binnenuit, evenals het aanpakken van gemuteerde schimmelstammen in het darmkanaal.

Als je bent blootgesteld aan giftige schimmels, wend je dan tot salie om te helpen ontgiften. Salie helpt ook bij het verwijderen van giftige zware metalen uit het darmkanaal.


Hoe te gebruiken:

Gebruik verse salie op of in uw maaltijden, zoals in salades, soepen, stoofschotels, roerbakgerechten, dipsauzen, sauzen, dressings, over gestoomde groenten, pasta, enzovoort.

Salie, rozemarijn, tijm en oregano hebben complementaire eigenschappen, dus het is handig om deze kruiden af ​​en toe in je dieet te houden of ze samen te consumeren.


Meer van dit soort tips tijdens de lezing: "Maag- en darmklachten" op dinsdagavond 18 oktober a.s. Lees meer hierover via deze link.


Zijn er vragen, aarzel dan niet om deze te stellen. Kan via Whatsapp 0651249421.


Groet Aschwin

Orthomoleculair therapeut

Lyme hersteltherapeut

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page