top of page

Slaapmutsje nodig? Eet een mango!

Bijgewerkt op: 29 dec. 2023


Hoewel we vaak denken aan een glas warme melk als hulpmiddel om te gaan slapen, is het geen magische remedie. In werkelijkheid zorgt de combinatie van vet plus lactose (een vorm van suiker) in de melk voor stress in de alvleesklier, waardoor insulineresistentie wordt opgewekt, wat op zijn beurt een vals gevoel van slaperigheid veroorzaakt. Het is net als het vermoeide gevoel die je kunt ervaren na zwaar te hebben gegeten. Het echte wondermiddel voor slaap is mango. Wanneer je mango eet voordat je naar bed gaat, reizen fytonutriënten uit de vrucht, samen met aminozuren zoals glycine, glutamine en cysteïne in combinatie met fructose en glucose, naar de hersenen en herstellen ze snel uitgeputte neurotransmitters. Dit geeft de meeste slapelozen de kans om 's nachts eindelijk wat echte rust te krijgen.


Mango's zijn ook gunstig voor een hele reeks andere aspecten van de gezondheid. Geweldig voor stressondersteuning en bescherming tegen virussen, mango's zijn ook rijk aan bètacaroteen om de huid te versterken en te ondersteunen; ze helpen zelfs bij het alle soorten huidkanker te voorkomen. Mango's zijn een krachtig hulpmiddel om hypoglykemie, prediabetes en diabetes type 2 te helpen omkeren. Hun zeer biologisch beschikbare sporenmagnesium in combinatie met de fytonutriënten kalmeert het centrale zenuwstelsel, wat helpt bij het voorkomen van beroertes, toevallen en hartaanvallen. Het vruchtvlees van de vrucht kalmeert de maag- en darmwand om constipatie te verlichten.


En tot slot is mango een geweldig trainingsvoedsel, omdat het je spieren voorziet van sporen van natrium, kostbaar benodigde glucose en magnesium, wat zich vertaalt in langere, zwaardere trainingen terwijl je minder snel verzuurd.

Andere vruchten die kunnen helpen bij slapen zijn bananen en dadels (dadels komen nog aan bod in mijn blogs!


Tips

Voor merkbare resultaten, eet twee mango's per dag. Als je diepere slaap wilt met spiritueel versterkte dromen, eet dan mango voordat je naar bed gaat. Het is de beste manier om jezelf voor te bereiden op een openbaring die morgen komt. Eet je mango's alleen, dan kunnen ze helpen bij het slapen, als je ze eet met een paar stengels bleekselderij of op een salade, verschuift het hun energie om het tegenovergestelde voor je te doen. De combinatie van mango en groenten die later op de dag worden gegeten, kan je een energieboost geven als je laat op moet blijven om aan een project te werken.

Voor een langduriger training en beter herstel, eet je mango voor elke vorm van training.

Als je aan het mediteren bent om een ​​probleem op te lossen, probeer dan van tevoren mango te eten. Het helpt je om de inzichten te vinden die je nodig hebt.


Mango smoothie

Deze mango smoothie is de perfecte manier om je smaakpapillen te verwennen. Dit recept gebruikt kokosmelk en mango samen in een zijdezachte, rijke combinatie. De kardemom geeft een authentieke draai aan de klassieke drank, maar gebruik hem spaarzaam als je niet gewend bent aan de complexe smaak van het kruid of laat het weg.

  • 200 - 250 gram mango in blokjes (bevroren mag)

  • ½ kopje kokosmelk

  • 2 muntblaadjes

  • 1 bevroren banaan

  • Snufje kardemom (optioneel) *

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde massa. Serveer en geniet! *

Drink de Mango smoothie in de middag of in de avond voor de TV!

Kardemom heeft een zeer onderscheidende en sterke smaak; spaarzaam gebruiken of indien gewenst weglaten.


Wil je eens vrijblijvend jou gezondheidsklacht(en) bespreken met Aschwin, maak dan nu een telefonische afspraak op een tijdstip dat bij jou past!Aarzel niet en kom achter de oorzaak van jou klachten.

Groet Aschwin!720 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page