top of page

Wanneer at jij voor het laatst een sinaasappel of mandarijn?


Historisch gezien kregen mensen die in noordelijke klimaten leefden tijdens de winter een extreem tekort aan vitamine C, magnesium en kalium. Dat komt omdat alles wat ze na een bepaald punt in het jaar hoefden te eten, alleen neer kwam op zuivelproducten, eieren, granen en wat vlees - met een schamele hoeveelheid groenten en zelfs nog minder fruit. Voordat transport van producten een steunpilaar van het moderne leven werd, verdrongen stadsmensen zich rond treinen die volgens geruchten de zeldzame kist sinaasappelen uit een zuidelijk land zouden vervoeren - hoewel het meeste naar rijke families en stadsmensen zou gaan. Als een verdwaalde sinaasappel in handen zou komen van een minder fortuinlijke iemand, zou hij zijn gewicht in goud waard zijn. Dat komt omdat mensen uit die tijd sinaasappels waardeerden voor wat ze waren, namelijk een wonderfruit. Tegenwoordig hebben sinaasappels hun glans bij het publiek verloren. Nu maken mensen zich zorgen over Citrus allergieën en tandartsen waarschuwen dat het zuur slecht is voor tandglazuur. Raak niet verstrikt in de oranje verontwaardiging. De waarheid is dat sinaasappels (en hun neven, mandarijnen) vol zitten met het co-enzym glutathion, dat wordt geactiveerd vanwege hun hoge gehalte aan flavonoïden en limonoïden. Dit is een relatie waar medisch onderzoek nog niet op is ingespeeld, en een relatie die sinaasappels en mandarijnen tot een sleutel maakt tot genezing van de 21e-eeuwse epidemie van chronische ziekten. Samen bestrijden glutathion, flavonoïden en limonoïden virussen, beschermen ze het lichaam tegen stralingsschade en deactiveren ze giftige zware metalen in het systeem. Sinaasappelen en mandarijnen bevatten ook veel bioactief calcium, wat nergens anders te krijgen is. Het lichaam neemt dit calcium onmiddellijk op, wat betekent dat citrusfruit direct helpt bij het maken en sterk houden van tanden en niet bij het vernietigen ervan! Hun zuurgehalte is niet destructief; het werkt eerder voor u door nierstenen en galstenen op te lossen. Het is tijd om opnieuw verbinding te maken met die periode waarin we de echte waarde van sinaasappels en mandarijnen op prijs stelden. Citrusvruchten geven leven en zouden een basis in ons voedingspatroon moeten krijgen. De volgende keer dat je langs een navelsinaasappel loopt, bloedsinaasappel, valencia, mandarijn, honing murcott, clementine of minneola tangelo, denk dan eens na over wat het in het begin van de 20e eeuw voor onze voorouders heeft betekend en verheug je erop dat citrusvruchten je de kans geven om een heerlijke smaak te beleven en tegelijk je gezondheid een boost geven!


Citrusfruit helpt bij elk ziektebeeld vanwege hun hoge vitamine C gehalte en daardoor het immuunssysteem versterkt. Probeer ze daarom dagelijks te eten.


Tips

Om de voordelen van sinaasappels en mandarijnen optimaal te benutten, probeer er dan vier per dag te eten. Sprenkel als tussendoortje rauwe honing over schijfjes sinaasappel of mandarijn. De honing zal de kracht van de citruspectine om schimmels, gisten, virussen en onproductieve bacteriën in de darmen te doden en vergroten. Om de spijsvertering te helpen kun je een scheutje verse sinaasappel- of mandarijnsap toevoegen aan je favoriete salades en gerechten. Het zal ervoor zorgen dat u uw maaltijd veel beter zal verteren.

76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page