top of page

Ziekte van Lyme

Bijgewerkt op: 22 jan. 2023


De diagnose ziekte van Lyme hoor ik steeds meer in mijn praktijk en ook regulier is er steeds meer aandacht voor en gelukkig ook maar. Deze ziekte kan namelijk enorm slopend zijn.

Een persoon die de ziekte van Lyme heeft kan er heel gezond uit zien en daardoor is er vaak weinig begrip van de mensen om deze de persoon heen die kampt met deze ziekte. Dit maakt het er niet eenvoudiger op en daarom hoop ik dat door dit soort berichten die ik post en ook van andere dat er meer begrip komt voor deze ziekte. Want dat is echt nodig! Deze mensen hebben hulp nodig, een arm om hun heen, een knuffel, elke vorm van medeleven is erg belangrijk.


Wat ook heel erg nodig is, is het feit dat deze ziekte verkeerd wordt begrepen. Ik zie mensen bij mij in de praktijk die drie jaar aan één stuk antibiotica krijgen, dit in de hoop, dat de bacterie die Lyme zou veroorzaken dood gaat en de klachten verdwenen zijn. Maar dit gebeurt niet. Ziekte van Lyme wordt namelijk niet veroorzaakt door een bacterie, maar door een virus! Zolang dit niet begrepen wordt, zal herstel eigenlijk onmogelijk zijn of het duurt heel erg lang! Wat er wel aan de hand is, is dat je gebeten kunt worden door een teek, die besmet is met de "Lyme bacterie" (Overigens kan deze bacterie ook overgedragen worden door een ander insect, maar omdat een teek lang vast in de huid is kans op besmetting vele malen groter). Ben je gebeten, dan komt de "Lyme bacterie" in de bloedbaan en het immuunsysteem gaat dan direct aan de slag. Hierdoor kan het immuunsysteem flink onder druk komen te staan en hier komt dan ook het probleem. Doordat het immuunsysteem onder druk komt te staan, komt er een bestaand virus naar boven toe. Eentje die al lang slapend aanwezig was, dit is het Epstein Barr virus. Hetzelfde virus die ziekte van Pfeiffer veroorzaakt en een virus die waarschijnlijk bij 98% van de bevolking (slapend) aanwezig is. Eenmaal wakker geschud komen de problemen die bekend zijn bij ziekte van Lyme. Zie onderstaande foto voor de vele klachten die kunnen ontstaan bij deze ziekte.

De vermoeidheid is het sterkst aanwezig en dit is geen vermoeidheid die na een paar nachtjes goed slapen weer weg is. Nee, deze vermoeidheid blijft en wordt eigenlijk alleen maar erger!

Ook Neurologische klachten zijn heel sterk aanwezig bij Lyme, je moet dan denken aan tintelingen, doof gevoel, krachtverlies, branderig gevoel, branderige pijn, soms zo heftig dat mensen het liefst op een koude keukenvloer willen gaan liggen, maar ook dit helpt niet. Stekende pijnen, jeuk en geen oppervlakkige jeuk, nee, een jeuk diep van binnen, waar je niet bij kunt!

Bijna alle klachten tot bijna in het extreme!


Nu is het zo dat bacteriën geen neurologische klachten kunnen geven, dat alleen zou al een reden moeten zijn om te bedenken dat je deze ziekte niet oplost met antibiotica. Virussen zijn namelijk immuun voor antiobiotica en bacteriën niet. Mocht je nu gebeten worden door een teek en je merkt dit op of je ontdekt een vreemde rode kring op de huid, dan is het zinvol om direct, binnen 2 weken na de beet, antibiotica te gebruiken. Waarom, omdat je dan de bacterie kunt doden en je het Epstein Barr virus nog niet hebt wakker geschud. Dit kan ervoor zorgen dat je niet ziek wordt. Ben je deze twee weken voorbij, dan gaat antibiotica niet werken. Totaal zinloos en bovendien enorm belastend voor je lichaam. Je gezondheid zal alleen maar verder achteruit gaan als je op een later moment antibiotica gaat gebruiken. Kies je overigens voor een antibioticakuur, dan is dat nog steeds erg belastend voor het lichaam en het dan ook zinvol dat je ook direct je lichaam ondersteunt met de juiste voeding en bescherming van de darmflora en enzymwerking!


Maar wat moet je dan wel doen?

Een virus, zoals het Epstein Barr virus heeft voeding nodig en ze scheiden stoffen uit. Deze stoffen noemt men neurotoxines, deze toxines zijn afstofstoffen, bijproducten van virussen. Deze neurotoxines geven de klachten, deze veroorzaken de ontstekingen aan bv het zenuwstelsel. Antibiotica haalt deze stoffen ook niet weg en daardoor is de ziekte ook niet opgelost. De bacterie is vaak allang weg en nog steeds hebben mensen dezelfde klachten als voor de antibiotica. Er wordt dan gezegd dat het komt door de nevenschade die de bacterie achter laat. Nee dit is niet zo, het is het virus, die nog steeds actief is en sterker wordt, en nog meer neurotoxines achter laat en nog voor meer ontstekingen zorgt.


Het virus moet daarom uitgehongerd worden en de neurotoxines moeten worden weg gespoeld. Dit kan maar op één manier, de voeding weg laten die virussen lekker vinden. Dat zijn zijn in de basis gluten, ei en zuivel. Daarbij voeden ze zich ook heel sterk met zware metalen, zoals kwik, lood, aluminium, koper en nog zoveel meer.

Andere ziekteverwekkers, zoals schimmels en andere bacteriën moeten worden aangepakt, omdat deze het immuunsysteem bezig houden en daardoor het Epstein Barr virus niet of niet goed bestreden kan worden. Hiervoor heb je glucose nodig en veel ook, dit om de lever en de bijnieren (stressbestendigheid) te voeden. Want ja er is heel veel stress! Stress doordat je niet begrepen wordt en je je afvraagt waarom jij je zo ziek moeten voelen. Hoe komt dit, ligt het dan echt aan mij vragen mensen zich af. Nee het ligt niet aan jou, het ligt aan het virus en het virus is te bestrijden. Fruit heb je dus nodig, ook aardappels heb je nodig. Aardappels zijn super geneeskrachtig, ze bevatten glucose, zink, vitamine C en lysine. Voedingsstoffen waar virussen niet tegen kunnen. Daarbij verstoppen virussen zich in vet, vet wat niet goed verteerd is. Ook de neurotoxines vormen een vettige laag. Dit heet een biofilm en bevindt zich in de darmen, maar ook in de bloedbaan. Hier verstoppen ze zich in en daar ontwikkelen ze zich en vermenigvuldig ze zich. Het immuunsysteem komt er moeilijk bij als er een biofilm aanwezig is en aanwezig is deze zeker! Deze biofilm ruim je op met de juiste voeding en het verlagen van de vet- en eiwitinname. Hierdoor gaat de lever beter functioneren, omdat de glucose dan optimaal wordt opgenomen. De lever wordt dan vervolgens ook sterker in het opruimen van de biofilm. Tegelijkertijd ondersteun je de bijnieren en wordt het immuunsysteem sterker.


Kortom er moet veel gebeuren en alleen met antibiotica komt je er niet. Ik hoop dat dit duidelijk is. Vaak kun je snel merken dat er iets gebeurt in het lichaam, iets positiefs, je voelt je gehoord en het gevoel dat je eindelijk op de goede weg zit. Het gaat wel langzaam, maar je gaat vooruit. Vaak 3 stappen vooruit en weer 2 terug en dan weer 3 stappen vooruit. Het gaat met vallen en opstaan.


Wil je nu meer weten over deze aanpak bel me dan gerust of stuur een Whatsapp of email of kom naar de lezing op dinsdagavond 17 mei. Tijdens deze lezing zal ik stap voor in gaan wat je moet doen voor je herstel. Welke voeding is goed voor je, welke voeding is slecht voor je, welke supplementen zijn goed voor je, welke supplementen zijn slecht voor je. Want ook hier is er veel onwetendheid, veel supplementen bevatten vulstoffen en smaakstoffen waar virussen en andere ziekteverwekkers juist sterker van worden.


Dank jullie voor het lezen en stuur dit bericht aub door aan iemand met Lyme of andere neurologische klachten. Want ze zullen hier zeker iets aan hebben!


Groet Aschwin

Orthomoleculair therapeut

Lyme hersteltherapeut

206 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page