top of page

Zijn supplementen echt nodig?

Bijgewerkt op: 24 jan. 2021


Supplementen kun je tegenwoordig bijna overal kopen, natuurwinkel, reformwinkel, drogisterijen, supermarkten en zelfs bij de Action kun je supplementen kopen. Allemaal mooi verpakt. Allemaal zouden ze goed zijn voor de gezondheid, je vindt echter van elke stof veel verschillende merken en zie je door de bomen het bos niet meer, het overweldigt je en je raakt er waarschijnlijk van in de war. Je vraagt je misschien af welke supplementen je echt nodig hebt, of puzzelen over vijf verschillende merkopties met elk een ander prijskaartje. Je vraagt je misschien ook wel af of supplementen wel nodig zijn of gewoon een dure verspilling van geld.


Hoogtijd om verheldering te geven om jou te helpen de beste beslissing te nemen over supplementen, zodat je de verwarring achter je kunt laten.


Voeding alleen

Veel mensen willen geen supplementen nemen en geven er de voorkeur aan al hun vitamines, mineralen, fytonutriënten en andere essentiële voedingsstoffen uit het voedsel te halen dat ze eten. Helaas eten de meeste mensen niet bij elke maaltijd voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen en jouw lichaam echt voedt. Vaak brengen mensen twintig, dertig, veertig jaar of langer door met het eten van ongezond voedsel met een tekort aan voedingsstoffen voordat ze overgaan op een gezonder voedingspatroon en een gezondere levensstijl. Een paar jaar gezonde voeding kan de 30.000 ontoereikende maaltijden die ze al hebben gegeten niet goedmaken. Zelfs als baby krijgen veel mensen geen optimale voeding. Zelfs als iemand als baby de meest voedingsrijke moedermelk krijgt en gedurende zijn hele leven een ideaal dieet volgt, creëren obstakels variërend van blootstelling aan giftige chemicaliën en vervuiling tot slechte waterkwaliteit, stress en erfelijke straling of kwik van vorige generaties de behoefte voor suppletie. Onderschat de kracht van genezend voedsel niet om schade te herstellen die is veroorzaakt door voedingstekorten uit het verleden. Fruit, groenten, kruiden, specerijen, wild voedsel en water van hoge kwaliteit, die ik regelmatig bespreek in mijn blogs, kunnen allemaal op verbazingwekkende manieren worden gebruikt om iedereen met een chronische ziekte of symptoom te ondersteunen.


Wat te vermijden bij het kiezen van supplementen


Citroenzuur

Als je naar supplementen zoekt, doe dan je best om capsules, poeders of vloeistoffen te vermijden waarin 'citroenzuur' als een van de ingrediënten wordt vermeld. Citroenzuur kan grote schade aanrichten aan het immuunsysteem, het darmkanaal en de maagwand, en ontkent alle voordelen die het supplement te bieden heeft. Citroenzuur is niet afgeleid van de citrusvrucht; het is een giftige chemische stof die is afgeleid van maïs en is verwerkt tot een conserveermiddel.


Natuurlijke smaken

Blijf net als citroenzuur uit de buurt van supplementen met natuurlijke smaken die als ingrediënt worden vermeld. "Natuurlijke smaken", "natuurlijke smaak" en "natuurlijke smaakstof" zijn allemaal labels voor dezelfde mysterieuze chemische samenstelling die MSG bevat en als een antagonist voor het lichaam werkt. Talrijke B-12-sprays, sublinguale formules en zuigtabletten bevatten natuurlijke smaken. Let dus goed op de ingrediënten die vermeld staan op de verpakking van een supplement. Zelfs eiwitpoeders van gerenommeerde bedrijven bevatten MSG in de vorm van ‘vanillearoma’ * of een vergelijkbare omschrijving. Extracten zijn echter prima. Staat er op een verpakking vermeld dat er een vanille-extract in zit, dan is dat geen probleem.


Alcohol

Alcohol in kruidentincturen doet de heilzame elementen van het supplement teniet. Bovendien is de typische alcohol die in tincturen wordt gebruikt, GMO-alcohol van maïskwaliteit. Hoewel sommige tincturen druivenalcohol bevatten, heeft elke hoeveelheid alcohol in een tinctuur de neiging om de effectieve afgifte van het kruid in het lichaam te belemmeren.


Derivaten van runderen

Als je dierlijke producten of dierlijke eiwitten eet, zoek je waarschijnlijk naar gras gevoerd rundvlees van de hoogste kwaliteit of scharrelkip die je kunt vinden. Helaas zijn dierlijke bijproducten in supplementen afkomstig van bronnen van extreem lage kwaliteit die verzadigd zijn met zware metalen, hormonen en andere ongewenste elementen. Zelfs gerespecteerde bedrijven hebben deze problemen met de kwaliteit van dierlijke producten in hun supplementen.


Wei-eiwit

Hoewel wei momenteel een populaire eiwitbron is, zijn maar weinig mensen zich bewust van het feit dat wei-eiwit glutaminezuur bevat, een vorm van MSG. Ongeacht advertenties waarin de reinheid van een specifiek merk wordt vermeld, krijgt alle wei-eiwit glutaminezuur tijdens het ontwikkelingsproces van het product.


Conserveringsmiddelen

Kijk daarom voor aanschaf van supplementen op de lijst met "ingrediënten" op elke verpakking. Sommige bekende merken verkopen supplementen met een lijst met "ingrediënten" van meer dan twintig artikelen, waaronder talrijke conserveermiddelen en giftige componenten. Kijk bij het kopen van supplementen altijd naar de lijst met "ingrediënten" en vermijd producten met lange lijsten met mogelijk schadelijke toevoegingen.Vooruit gaan

Als je met deze kennis naar supplementen kijkt, kan dit nieuwe ondersteuning bieden voor de je gezondheid en dat van jou dierbaren. Mocht je er niet uit komen, neem dan contact op voor advies. Naast gezonde voeding kunnen de juiste supplementen een uitstekende manier zijn om een basis voor gezondheid te leggen.


Waar kun je de juiste supplementen kopen?

Dat is ook lastig, want de eigenlijk alle winkels of webshops verkopen goede en minder goede supplementen. Met bovenstaande informatie kom je een stuk verder. Echter heb ik al veel voorwerk gedaan en op onze website een zoekfunctie gecreëerd waar je kunt zoeken naar jou favoriete supplement, alleen dan rekening houdend met de informatie hierboven. De supplementen die je hier vindt zijn vrij van de 'slechte' stoffen en kun je met een gerust hart nemen. Dit zijn dezelfde supplementen die ik zelf neem en mijn gezin en ik adviseer aan mijn cliënten. Je vindt deze zoekfunctie bovenaan deze pagina of via https://www.innerfresh.nl/online-reform-winkelFundamentele supplementen

Hoewel ik supplementen adviseer op basis van iemand zijn of haar klachten, is er een basis set supplementen die voor iedereen zeer nuttig kunnen zijn om te overwegen.


B-12

Een ideaal B-12-supplement bevat zowel methylcobalamine als adenosylcobalamine. Deze B-12-blend kan helpen bij neurologische aandoeningen en ziekten, angst en paniek, en het immuunsysteem. Het juiste supplement is een betere keuze dan B-12-injecties. Deze shots bevatten niet de juiste soort B-12-blend en kunnen een overreactie veroorzaken bij een gevoelig lichaam. Het B-12-supplement waar ik de voorkeur aan geef, is hier te vinden.


Zink

Zink kan u helpen beschermen tegen vele ziekten. Het handhaven van een gezond zinkgehalte kan u helpen beschermen tegen ziekteverwekkers en toekomstige ziekten tot een minimum beperken. Helaas, hoe meer vervuiling we tegenkomen, hoe meer zink we verliezen, en de groenten en fruit die we verbouwen voor voedsel bevatten niet langer dit essentiële mineraal. Vermijd de vele vloeibare zinksupplementen die boordevol citroenzuur, natuurlijke smaken, alcohol en andere giftige ingrediënten zitten. Zoek in plaats daarvan naar schoon, vloeibaar ionisch zink van hoge kwaliteit, zoals dit.


DHA / EPA (Omega 3)

In plaats van een visoliesupplement te nemen, kies je beter voor een kwalitatief hoogstaand plantaardig omega-3-supplement. Ondanks dat visoliesupplementen steeds beter worden, kunnen ze nooit 100% garanderen dat ze vrij zijn van zware metalen. Klik hier voor een goed supplement.

Probiotica

Een niet-zuivel, time-released probioticum kan een goede keuze zijn voor suppletie. Maak gebruik van elke kans die je krijgt om vers geplukte producten te eten en de nuttige micro-organismen van het voedsel binnen te krijgen, maar als tuingroenten geen optie zijn, is het vertrouwen op een vast probioticum, zoals deze capsule de volgende beste keuze.


Spirulina

Spirulina kan een betere keuze zijn dan een gewone multivitamine, omdat het zo rijk is aan biologisch beschikbare voedingsstoffen. Het is ook een van de vijf belangrijkste ingrediënten voor vergiftiging door zware metalen, zoals hier besproken. Vind hem hier.


Brandnetel blad

Kruiden zitten boordevol voedingsstoffen, mineralen en fytochemicaliën, en brandnetelblad is een bijzonder onmisbaar exemplaar. Dit niet-vermelde adaptogene kruid heeft ongelooflijke ontstekingsremmende eigenschappen en kan een uitstekende ondersteuning zijn voor een vervallen endocrien systeem. Je kunt brandnetel als thee of tinctuur nemen.


De vitamine D-misvatting

Op dit moment beschouwt het grootste deel van de medische gemeenschap en een grote meerderheid van de algemene bevolking vitamine D als een fundamenteel supplement. Verrassend genoeg is vitamine D niet een van de basissupplementen die nodig zijn voor overleving en ziektepreventie. Suppletie met vitamine D kan zeker uw algehele gezondheid ten goede komen, maar de wijdverbreide overtuiging dat het een van de meest cruciale supplementen is, is in de meeste gevallen verkeerd. Heb je een tekort, vul het dan wel aan. Klik hier.


Wil je eens vrijblijvend jou gezondheidsklacht(en) bespreken met Aschwin, maak dan nu een telefonische afspraak op een tijdstip dat bij jou past!Aarzel niet en kom achter de oorzaak van jou klachten.

Groet Aschwin


168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page