Behandeling Reuma

Reuma is ook één van de mysterieuze ziekten waar we niet van weten waardoor het nou eigenlijk komt. Toch weten al heel veel over reuma en hoef je niet continue pijn en ontstekingen te hebben!

Reumatoïde artritis (RA), een chronische inflammatoire auto-immuunziekte, het treft ongeveer 1% van de wereldbevolking. Het ziekteverloop blijft onduidelijk, maar genetische factoren zijn verantwoordelijk voor 50-60% van het risico, terwijl de rest mogelijk verband houdt met aanpasbare factoren, zoals infectieziekten, roken van tabak, darmbacteriën en voeding. Triggers in de voeding kunnen een opruiende rol spelen in het auto-immuunproces en een gecompromitteerde darmbarrière kan ervoor zorgen dat voedselcomponenten of micro-organismen in de bloedbaan terechtkomen en ontstekingen veroorzaken. Bovendien kan overmatig lichaamsgewicht de respons van de farmacotherapie en de waarschijnlijkheid van remissie van de ziekte beïnvloeden, evenals het risico op sterfte door ziekte. Er zijn aanwijzingen dat veranderingen in het dieet een belangrijke rol kunnen spelen bij RA-beheer en remissie. Verschillende onderzoeken hebben verbeteringen aangetoond in de symptomen bij RA met een voedingspatroon zonder dierlijke producten. Studies hebben ook aangetoond dat voedingsvezels in deze plantaardige voedingsmiddelen de samenstelling van darmbacteriën kunnen verbeteren en de bacteriediversiteit bij RA-patiënten kunnen vergroten, waardoor hun ontsteking en gewrichtspijn worden verminderd. Hoewel sommige van de trigger-voedingsmiddelen bij RA-patiënten zijn geïndividualiseerd, helpt een veganistisch dieet de symptomen te verbeteren door veel van deze voedingsmiddelen te elimineren. Verder onderzoek is nodig om de effectiviteit van plantaardige voeding op gewrichtspijn, ontsteking en kwaliteit van leven bij patiënten met RA te testen.
Lees het officiële onderzoek via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31552259

 

Oorzaken

Het gaat echter veel verder. Een veganistisch voedingspatroon werk heel goed om ontstekingen te verlagen en de pijn te verlichten, maar we lossen echter het probleem niet op. Je pakt er de oorzaak niet mee aan en de oorzaak is een belasting met zware metalen. Vooral kwik speelt een grote rol! Verder is er nog een probleem en dat zijn sluimerende virussen. Virussen voeden zich met zware metalen en bij reuma zien we een kwikbelasting, waar het virus zich dan weer mee voedt. Virussen geven zelf ook gifstoffen af en deze gifstoffen veroorzaken de problemen die je ziet bij RA. 

Ik weet dat ik hier iets schrijf waar veel mensen niet in mee zullen gaan en wellicht zeggen wat een onzin. Zeker artsen zullen hier heel veel moeite mee hebben. Maar ik kan je beloven, als je de virussen bestrijdt en de zware metalen ontgift, dan worden de klachten minder en minder en is zelfs genezing mogelijk! Het behandelingstraject duurt echter lang, dit is niet opgelost met een paar maanden, maar moet je minimaal een jaar en soms langer voor uittrekken. Wel zie je al vrij snel resultaten op de pijnklachten en ontstekingen. 

.

De behandeling

Het behandelprotocol is erop gestuurd om de virussen uit te hongeren, door te detoxen met de juiste supplementen en voeding, zodat kwik en andere mogelijke belastende zware metalen uit het lichaam verdwijnen. Verder is het belangrijk dat we de virussen aanpakken, wat we ook met gerichte supplementen en voeding doen. Extra medicatie is niet nodig en is zelfs belastend. Het programma kan per individu verschillen, ieder persoon is anders.

Medicatie
Gebruikt u medicatie dan is dit geen probleem, stoppen met de medicatie is in veel gevallen niet goed, maar met de tijd, merkt men dat men steeds meer zonder kan. Indien er gestopt kan worden met de medicatie, dan doen we dit in overleg met de huisarts en of reumatoloog.

Maak nu een afspraak en neem het heft in eigen handen. Je hoeft niet met deze pijnen rond te blijven lopen!