Shop CelXpert | Innerfresh

Koop de nu producten van CelXpert (Dr. Rath) met korting!

Gebruik code - Innerfresh - bij het afrekenen.

www.celxpert.nl

Wil je weten waarom ik ook zelf kies voor CelXpert, lees dan onderstaande.

Unieke gezondheidsproducten

De toenemende hoeveelheid onderzoeksgegevens op het gebied van wetenschappelijk onderbouwde natuurgeneeswijzen, zorgt ervoor dat steeds meer mensen wereldwijd geïnteresseerd zijn in die nieuwe inzichten.

Het Dr. Rath Research Institute in Californië heeft bij deze verandering binnen de geneeskunde en gezondheidszorg een voortrekkersrol gespeeld.

 

Over Dr Rath

Dr Rath heeft belangrijke ontdekkingen gedaan op het gebied van natuurlijke gezondheid.

Tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling zei over dr. Rath’s ontdekkingen,

dat ze op een dag tot de belangrijkste bijdrage in de geneeskunde van de 20ste eeuw zullen behoren. Als voorloper van een op preventie gerichte wereldwijde gezondheidszorg, maken deze ontdekkingen nu al de weg vrij voor de gezondheid van miljoenen mensen.

 

Over dr. Niedzwiecki

Dr. Aleksandra Niedzwiecki is een wereldwijd erkende wetenschapper en toonaangevend expert op het gebied van voedingsleer, moleculaire biologie en celfysiologie. Zij heeft de leiding over het Dr. Rath Research Institute in Santa Clara, Californië, sinds de oprichting, meer dan 10 jaar geleden. Daarvoor werkte dr. Niedzwiecki samen met twee Nobelprijswinnaars, dr. G. Edelman aan de Rockefeller University in New York en dr. Linus Pauling in zijn eigen instituut in Californië.

Zij is auteur en coauteur van meer dan 120 wetenschappelijke publicaties, en een wereldwijd gerenommeerde spreekster op wetenschappelijke en openbare bijeenkomsten.

Dr. Niedzwiecki is lid van de ‘American College of Nutrition’ en andere vooraanstaande wetenschappelijke beroepsverenigingen.

 

Doordat steeds meer mensen in toenemende mate geïnteresseerd zijn in natuurgeneeswijzen, ontstaan nieuwe markten. Steeds meer fabrikanten proberen een plaats in die markt te veroveren. Die fabrikanten zoeken daarbij naar steeds nieuwe wegen om hun producten af te bakenen voor anderen. Helaas is de onderbouwing van diverse producten vaak twijfelachtig.

 

De meeste fabrikanten van voedingssupplementen bezitten geen eigen onderzoeksinstituut om de toegepaste inhoudsstoffen en hun onderlinge samenwerking te testen. In plaats daarvan worden die producten aangeprezen met `geleende` uitspraken, gekopieerd uit boeken, tijdschriften of internet.

 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er bij de keuze van vitamineproducten verwarring optreedt bij vele consumenten, omdat zij geen handvatten meer hebben om producten te onderscheiden. Vooral het verschil tussen „synthetische“ of „natuurlijke“ inhoudsstoffen is soms moeilijk te maken.

 

Waar moet u op letten als u op zoek bent naar kwalitatief hoogwaardige en werkzame voedingssupplementen:
 

1. Lees het etiket, waarop de werkzame bestanddelen en dosering vermeld moeten zijn.

    Lees ook welke toevoegingen (hulpstoffen) zijn gebruikt, ongeacht of het gaat om  
    tabletten, capsules, poeder of andere doseringsvormen.

2. Vraag of zoek naar wetenschappelijke onderzoeksresultaten en bewijzen die de    
    aangeboden supplementen onderbouwen:

    Waarom zijn deze bestanddelen gekozen?

    Werken zij in synergie in onze lichaamscellen, dwz. hebben ze een versterkende  
    wisselwerking?

    Hoe is de werkzaamheid getest? Zoek, indien mogelijk, informatie over de kwalificatie van
    de producent.

3. Vergelijk meerdere producten zodat u de prijs-kwaliteit verhouding beter kunt
    beoordelen.

4. Kies producten van een bedrijf dat vanuit filosofie en ethiek, oprecht een betere
    gezondheid voor de mensen nastreeft en niet alleen het behalen van een hogere omzet
    als doel heeft. Met andere woorden: kies een bedrijf dat u bij de keuze van uw
    persoonlijke voedingssuppletie volledig kunt vertrouwen.

 

Het belang van de herkomst van microvoedingsstoffen
 

Sinds het midden van de 20ste eeuw is de moleculaire structuur van de meeste vitamines bekend. Sindsdien kunnen deze microvoedingsstoffen zodanig worden nagemaakt in het laboratorium, dat de moleculaire structuur identiek is aan de natuurlijke vorm. Veelal worden vitamines en andere biologische stoffen, die worden gebruikt in voedingssupplementen, gewonnen met behulp van verschillende extractiemethoden, meestal uit planten.

 

IN PRINCIPE WORDT ONDERSCHEID GEMAAKT TUSSEN:
 

1. „Synthetische vitamines“

Hierbij gaat het om vitamines, die kunstmatig geproduceerd worden met behulp van speciale technieken. Enkele van deze synthetische vitamines hebben dezelfde moleculaire structuur als natuurlijke vitamines die uit planten worden geïsoleerd. Bij andere vitamines zijn er aanzienlijke verschillen tussen natuurlijke en synthetische vitamines. Deze verschillen zullen we verderop nog beschrijven.

De meeste vitaminepreparaten die momenteel op de markt zijn, zijn gemaakt met synthetische vitamines, die goedkoper en eenvoudiger te produceren zijn dan natuurlijke vitamines.

Synthetische vitamines worden sinds vele decennia niet alleen toegepast in voedingssupplementen, maar ook in levensmiddelen, babyvoeding, cosmetica, diervoeding etc.

 

De meeste wetenschappelijke studies die het ons momenteel mogelijk maken, de functie van vitamines in de celstofwisseling, hun beschikbaarheid en betekenis voor de menselijke gezondheid beter te kunnen begrijpen, worden uitgevoerd met synthetische vitamines.

 

Zoals eerder vermeld, kunnen enkele vitamines synthetisch zo worden gemaakt dat er geen verschil is met natuurlijke vitamines. Daarnaast kunnen bepaalde vitamines uit natuurlijke bronnen niet in voldoende mate worden gewonnen, zodat de enige mogelijkheid is om de vitamines “natuur-identiek” te produceren, bv. diverse B-vitamines.

2. „Op voeding gebaseerde“ suppletie

Dit begrip, dat pas sinds enkele jaren wordt gebruikt, is misleidend. Het gaat vaak om mengsels van synthetisch geproduceerde vitamines, die in kleine hoeveelheden in voedingsmiddelen ( bijv. rode bieten, broccoli, wortelen) worden opgelost.

De samenstelling van de microvoedingsstoffen in deze voedingsmiddelen varieert ten gevolge van een dergelijke procedure sterk en is moeilijk te controleren.

 

In tegenspraak tot beweringen van enkele producenten, zijn er geen uitgebreide onderzoeken die bewijzen dat kleine hoeveelheden fruit- en groentebestanddelen in een formule, de opname van afzonderlijke vitamines of mineralen van een preparaat verbeteren.

Aangezien de meeste mensen hun voedingssupplementen toch al bij de maaltijd innemen, kan het begrip “gebaseerd op voeding” als niet meer dan een twijfelachtig verkoopargument gezien worden.

 

 

3. „Uit voedingsmiddelen gewonnen“ voedingssupplementen

Deze worden uit synthetische vitamines bereid, met behulp van een truc: de synthetische vitamines worden allereerst aan een gistcultuur “gevoerd”, die vaak met een brij van soja, wortelen of probiotica verrijkt wordt. Daarna wordt deze brij gedroogd en in tabletten geperst. Met behulp van deze trucs worden synthetische vitamines aangeboden als zijnde “uit voedingsmiddelen gewonnen”.

 

Opmerkelijk is ook, dat de doseringen van vitamines in “uit voedingsmiddelen gewonnen” voedingssupplementen in het algemeen lager zijn dan in de meeste gangbare voedingssupplementen.

Verder zijn deze natuurlijk niet geschikt voor mensen met een gistallergie (candida-infecties) en bepaalde andere voedingsmiddelenallergieën.

 

4. „Voedingsmiddelen-vitamines”                  

“Voedingsmiddelen-vitamines” vormen een groep andere producten, die eigenlijk

“gedroogde voedingsmiddelen” zouden moeten heten en die met behulp van toevoegingen tot tabletten worden geperst. Wat de hoeveelheid aanwezige vitamines en mineralen betreft, hebben ook deze producten vaak een geringe werkzaamheid. Het gebruik van deze voedingssupplementen kan worden vergeleken met de consumptie van zeer kleine hoeveelheden biologisch geteelde levensmiddelen. De continue werking voor uw gezondheid is daarbij vaak twijfelachtig, omdat de samenstelling van deze voedingsmiddelencomplexen varieert per productiebatch.

 

Rath’s vitale celstoffen formules onderscheiden zich van de meeste andere voedingssupplementen die te koop zijn. Ze overtuigen door de keuze van inhoudsstoffen en reproduceerbaarheid (continue samenstelling en werking) van elke afzonderlijke formule.

 

 

Welke microvoedingsstoffen bevinden zich in de vitale celstoffen formules

 

• In de vitale celstoffen formules zijn diverse belangrijke microvoedingsstoffen toegepast, zoals vitamines, mineralen, spoorelementen, aminozuren en andere actieve biologische substanties uit planten en andere biologische oorsprong.

• Deze microvoedingsstoffen worden voor een veelomvattend synergetische – zich wederzijds versterkende – werking gecombineerd. Daarmee bereiken we enerzijds een verbeterde opname en anderzijds een optimale verwerking in de celstofwisseling.

• Enkele vitamines, aminozuren en andere inhoudsstoffen kunnen in twee of meer verschillende moleculaire structuren voorkomen: een natuurlijke vorm, een synthetische vorm of ook gemengd.

Herkenbaar is deze aan de afkorting „L” of „D” (meer daarover later).

Wij gebruiken uitsluitend de natuurlijke vormen.

• Het gebruik van grondstoffen en de samenstelling van onze producten zijn strikt gedefinieerd en in elke productiebatch gelijk. De werkingen van onze voedingsstoffencombinaties zijn daardoor reproduceerbaar, wat betekent dat ze een constante werking in de celstofwisseling hebben.

• De inhoudsstoffen in onze formules komen van oorsprong uit: soja, papaja, zee-planten, pijnboomschors, sparhout, citroenen, goudsbloem, zeewater, maïs, suikerbieten, groene theebladeren, citrusvruchten, druivenpitten, rundkraakbeen, ananas, zee-algen, cacaobonen, kurkuma, kruisbloemige groenten, Japanse vogelknot, wortelen en veel meer.

• Wij maken eigenlijk uitsluitend gebruik van niet-natuurlijke bronnen, wanneer de inhoudsstof 100% “natuuridentiek” is en niet voldoende natuurlijke bronnen beschikbaar zijn.

 

De betekenis van microvoedingsstoffen-synergie

 

Vitamines, mineralen, aminozuren en andere microvoedingsstoffen komen in de natuur nooit afzonderlijk of geïsoleerd voor. Zoals in een netwerk zijn ze in ons lichaam met elkaar verbonden en hun werking versterkt elkaar wederzijds. Dat betekent, dat de optimale werkzaamheid van een enkele microvoedingsstof in dit netwerk afhankelijk is van de aanwezige andere microvoedingsstoffen en voedingsbestanddelen. Alleen in verbinding kunnen deze substanties hun volle werkzaamheid ontplooien.

Speciale microvoedingsstoffen-“teams” zijn ook nodig om een betere opname via de darmen te garanderen en ze voor de stofwisseling inzetbaar te maken.

 

Voedingssupplementen zijn als mono-preparaten of als combinatiepreparaten te koop. Wanneer u een mono-preparaat koopt, krijgt u normaal gesproken een product dat uitsluitend een enkele inhoudsstof bevat, zoals bijv. vitamine C of calcium. Combinatiepreparaten- zoals bijv. multivitaminepreparaten, vitamine- of mineralencomplexen en vele andere combinaties daarentegen bestaan uit meerdere inhoudsstoffen.

Laten we het verschil tussen mono-preparaten en “synergie-teams” wat nauwkeuriger bekijken:

 

A. Voedingssupplementen, die een enkele microvoedingsstof bevatten:

Het aanbod van mono-preparaten is erg omvangrijk. Er is een onoverzichtelijk groot aantal producten te koop met enkelvoudige werkstoffen, zoals bijv. vitamine D, vitamine B6, calcium en lysine, of met kruidenextracten zoals mariadistel, ginkgo biloba en veel meer. Deze bieden niet alleen een breed spectrum aan microvoedingsstoffen, maar ook de dosering varieert sterk.

 

Voor de consument is het vaak moeilijk overzicht te behouden.

De keuze voor het “goede” product wordt nog extra bemoeilijkt doordat in de preparaten de vorm van de gebruikte microvoedingsstof kan variëren per producent. Calciumpreparaten kunnen bijvoorbeeld als calciumcarbonaat, calciumcitraat, calciumaspartaat of ook als koraalcalcium aangeboden worden. Ook kunnen soort en hoeveelheid  van „inactieve“ inhoudsstoffen, bijv. hulpstoffen, verschillend zijn.

 

Algemeen wordt een toegenomen vraag naar een bepaalde enkelvoudige werkstof waargenomen, wanneer er als gevolg van nieuw wetenschappelijk onderzoek of algemene marketingtrends, deze in het middelpunt van de belangstelling komt te staan.

 

Bij specifieke gezondheidsproblemen is extra aanvulling met een afzonderlijke microvoedingsstof zeker zinvol en gewenst. Bijv. een concreet ijzergebrek laat zich corrigeren door de extra inname van dit spoorelement. Ook zijn er wetenschappelijke bewijzen dat bepaalde microvoedingsstoffen in hoge dosering toegediend, bij enkele genetische gezondheidsproblemen, werkzaam kunnen zijn.

 

In dat geval is er meestal sprake van een aangeboren verminderde functie van een bepaalde stofwisselings-katalysator (enzym), die ter plaatse voor een langzamere stofwisseling zorgt.

Omdat bepaalde vitamines de rol hebben van cofactoren (co-enzymen) in de stofwisseling, kan de hoog gedoseerde inname van een bepaalde vitamine de stofwisselingsreactie versnellen en daarmee de negatieve uitwerking van het aangeboren enzymdefect in ieder geval deels opheffen.

 

Deze insteek heeft bij enkele genetisch bepaalde mentale aandoeningen en andere erfelijke stofwisselingsstoornissen al tot positieve resultaten geleid. Ook hier dient opgemerkt te worden dat deze resultaten geoptimaliseerd zouden kunnen worden als i.p.v. afzonderlijke microvoedingsstoffen, microvoedingsstoffen-synergie wordt toegepast.

 

B. Voedingssupplementen op basis van microvoedingsstoffen-synergie:

De kwaliteit van onze formules is een belangrijk kenmerk van Rath’s vitale celstoffen programma. Dit onderscheidt ons van andere te verkrijgen voedingssupplementen. Terwijl de producten van de meeste andere vitamineproducenten op literatuuronderzoek zijn gebaseerd, wordt de ontwikkeling van onze supplementen door een eigen onafhankelijk vitamine-onderzoekscentrum ondersteund, nl. het Dr. Rath Research Institute for Cellular Medicine in Californië.

 

In dat onderzoekscentrum onderzoeken gekwalificeerde wetenschappers uit verschillende vakgebieden de rol van microvoedingsstoffen bij het voorkomen en behandelen van chronische ziekten, zoals hart en vaatziekten, diabetes, kanker of osteoporose. Dr. Rath’s ontdekking, dat de hoofdoorzaak van deze ziekten te vinden is in een chronisch tekort aan microvoedingsstoffen, met fouten in miljoenen lichaamscellen tot gevolg, is de basis voor de ontwikkeling van onze voedingssupplementen.

 

Daarnaast wordt bijzondere nadruk gelegd op de wederzijdse positieve onderlinge werking van microvoedingsstoffen. Deze biologische wet van de synergie berust op het wetenschappelijke feit, dat microvoedingsstoffen in bepaalde verhoudingen ten opzichte van elkaar gecombineerd moeten worden, om hun maximale biologische werking te kunnen ontplooien.

 

Wij hebben deze insteek “microvoedingsstof-synergie” genoemd, omdat de werking van een combinatie van inhoudsstoffen groter is dan de som van alle afzonderlijke effecten.

Het principe van deze microvoedingsstof-synergie wordt van oudsher in Rath’s formules toegepast. Voor zover wij weten, zijn onze producten de eerste voedingssupplementen wereldwijd, die op grond van dit principe ontwikkeld zijn.

 

Suppletie op basis van microvoedingsstof-synergie biedt vele voordelen. Daarbij dient vooral het hoge aanpassingsvermogen aan de individuele behoefte van het lichaam genoemd te worden:

 

• Door de vele mogelijkheden, microvoedingsstoffen met elkaar te combineren, biedt het vitale celstoffen programma een breed aanbod van microvoedingsstoffen-formules, precies passend bij uw persoonlijke behoefte.

 

• U neemt dus slechts zoveel microvoedingsstoffen in, als uw lichaam nodig heeft- niet meer en niet minder!

 

Ook in dit opzicht onderscheiden wij ons van de meerderheid van de producten die op de markt zijn.

 

Hieronder volgen twee voorbeelden van synergie:

 

• Meestal wordt voor verbeteren van de lichaamseigen collageenaanmaak uitsluitend vitamine C geadviseerd, soms ook samen met bio-flavonoïden.

Volgens het principe van microvoedingsstof-synergie zou er echter een nauwkeurig op elkaar afgestemde combinatie van microvoedingsstoffen toegepast moeten worden. Vitamine C

(plus verschillende vormen van bioflavonoïden), lysine, proline, vitamine B6, koper, mangaan

en andere inhoudsstoffen ondersteunen de aanmaak, structuur en biologische stabiliteit

van collageen.

 

• Evenzeer is een optimale productie van bio-energie met behulp van alleen co-enzym Q10 niet mogelijk, zelfs wanneer het in hoog gedoseerde vorm ingenomen wordt. Ook andere microvoedingsstoffen zijn nodig ter ondersteuning van dit proces: alle B-vitaminen, magnesium,

calcium, vitamine C en andere bestanddelen.

 

C. Voedingssupplementen, die microvoedingsstof-complexen bevatten:

Het succes van onze formules heeft er toe bijgedragen dat steeds meer ondernemers in de voedingssupplementenbranche ons voorbeeld volgen en producten op de markt brengen, waarvan de inhoudsstoffen schijnbaar naar het principe van de synergie met elkaar gecombineerd zijn. Belangrijk te weten is dat bij het merendeel van deze “namaak”-producten de microvoedingsstoffen niet volgens wetenschappelijke criteria geselecteerd zijn en ook niet op hun specifieke synergetische werkingen getest zijn.

 

 

Meestal stellen zulke vitamineproducenten hun producten willekeurig samen op grond van wetenschappelijke onderzoeken van o.a. ons onderzoeksinstituut, door literatuuronderzoek van andere onderzoeksgroepen of door eenvoudige aannamen, zonder ooit de precieze werking van die combinaties te hebben onderzocht.

 

Het selecteren van actieve bestanddelen volgens toevalprincipe, brengt problemen met zich mee: niet alle microvoedingsstoffen-combinaties hebben een “synergetische” werking, dwz. hebben niet allemaal een positief effect op de gezondheid.

 

Bij willekeurig samengestelde vitaminepreparaten, ook bij die “op voedingsmiddelen gebaseerd” of “uit voedingsmiddelen gewonnen preparaten”, kunnen zonder wetenschappelijk onderzoek geen betrouwbare uitspraken worden gedaan over hun invloed op bepaalde storingen in de stofwisseling of op gezondheidsproblemen. Voor preventie of correctie van dergelijke ontsporingen van de stofwisseling, zijn producten met een lage dosering “actieve” inhoudsstoffen meestal niet voldoende.

 

 

Verdere belangrijke aspecten bij de keuze van voedingssupplementen

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat het bij enkele microvoedingsstoffen bijzonder belangrijk is deze in de natuurlijke vorm op te nemen. Het allerbeste is, wanneer zij behoren tot de biologisch actieve microvoedingsstoffen-verbindingen, zoals deze in planten voorkomen.

 

Hieronder worden voorbeelden van zulke natuurlijke microvoedingsstoffen genoemd:

 

Vitamine E:

Natuurlijk vitamine E bestaat uit acht verschillende structuurvormen (isomeren):

vier tocoferolen en vier tocotrienolen.

 

Alfa-tocoferol

Tocotrienol-basisformule

 

Tocoferolen en tocotrienolen in een natuurlijke vorm bevinden zich in D-configuratie.

(„D“ rechtsdraaiend, van lat. „dexter“ = rechts), zoals in d-alfa-tocoferol.

 

Synthetisch vitamine E en zijn bestanddelen verschijnen in een mengsel van D- en L-vormen

(L „linksdraaiend“, van lat. „laevus“ = links) en kunnen op het productetiket als dl-alfa-tocoferol herkend worden. De synthetische vorm heeft een duidelijk lagere biologische beschikbaarheid en kan een negatieve invloed hebben op de celstofwisseling.

 

Andere producenten gebruiken doorgaans synthetisch vitamine E, omdat deze zeer goedkoop kunstmatig kan worden gemaakt.

 

Rath’s formules bevatten uitsluitend natuurlijk d-alfa-tocoferol, naast een mengsel van natuurlijke tocoferolen en tocotrienolen.

Vitamine E is dus niet altijd vitamine E!

 

Aminozuren:

Ook de meeste aminozuren komen in twee vormen voor: de natuurlijke vorm in L-configuratie

(L–„linksdraaiend“), zoals bijv. L-lysine, L-arginine, of de synthetische D-vorm („rechtsdraaiend“)

of als DL-mengsel. Wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat de synthetische vormen minder werkzaam zijn en in bepaalde situaties zelfs schadelijk kunnen zijn.

 

In alle vitale celstoffen formules wordt uitsluitend de natuurlijke L-vorm van aminozuren toegepast.

 

Vitamine A:

De beste vormen, waarin vitamine A in optimale hoeveelheid kan worden aangeleverd, zijn de voorfasen (precursors) van vitamine A, zoals betacaroteen, alfacaroteen en cryptoxanthine.  

Dit zijn natuurlijke bronnen van vitamine A-precursors. Aangezien het lichaam deze stoffen naar behoefte omzet in vitamine A, bestaat er geen enkel risico op overdosering.

 

Andere carotenoïden zoals zeaxantine en luteïne bezitten geen vitamine-A-activiteit, maar werken wel als team samen met de vitamine A-precursors. Daarnaast zijn deze de enige carotenoïden, die te vinden zijn in het netvlies en de lens van het oog.

 

Vitale celstoffen formules bevatten een natuurlijk complex van diverse carotenoïden, als bron van vitamine A.

 

 

Verschillende doseringsvormen voedingssupplementen

 

Vitamines, mineralen, kruiden en andere voedingssupplementen zijn als tabletten, capsules, kauwtabletten, poeder, en andere vormen te verkrijgen.

Elk van deze vormen biedt voordelen, afhankelijk van de behoefte of voorkeur van de gebruiker. Alle vormen bevatten normaal gesproken toevoegingen, die nodig zijn voor de productie van een tablet of capsule.

 

Tabletten

Tabletten zijn de goedkoopste vorm, omdat relatief grote hoeveelheden inhoudsstoffen in een kleine eenheid samengebracht kunnen worden. Op die manier kan zelfs een kleine doseringseenheid rijk aan microvoedingsstoffen zijn. Tabletten hebben een lange houdbaarheidsduur en behouden hun werkzaamheid langer dan poeder of microvoedingsstoffen opgelost in vloeistoffen, zoals vitaminewater of- drank.

 

Capsules

Bij veel aanbieders bestaat de huls van vitaminecapsules uit rund- of varkensgelatine.

De capsules van de vitale celstoffen formules zijn uitsluitend van vegetarische herkomst. Ze bestaan uit hypromellose, een plantenvezelstof. Een uitzondering is de visoliecapsule, die gemaakt is van visgelatine. Een voordeel van capsules is, dat ze gemakkelijk te slikken zijn en snel oplossen in de maag.

 

Poeder

Poeders hebben als voordeel, dat ze flexibel gedoseerd kunnen worden. Wanneer een voedingssupplement in hoge dosering genomen wordt, dan biedt een poeder duidelijk voordelen.

 

 

Belangrijke informatie over toevoegingen en vulstoffen in voedingssupplementen

 

Om afzonderlijke inhoudsstoffen te combineren en tot een tablet of capsule te vormen, zijn aanvullende substanties nodig (ook wel hulpstoffen genoemd). Deze worden als bindmiddel, vulstof, kleur- of smaakstof bij de productie van farmaceutische preparaten en voedingssupplementen gebruikt. Er zijn vele vormen van hulpstoffen in verschillende kwaliteit bekend.

Evenals kant-en-klaar producten uit de supermarkt, zijn ook vele vitaminepreparaten rijk gevuld met kunstmatige toevoegingen en vulstoffen.

Het volgende deel beschrijft enkele van deze twijfelachtige, vaak gevaarlijke toevoegingen.

 

De vitale celstoffen formules bevatten:

 

Geen gluten:

Gluten is een eiwit, dat in tarwe, gerst en rogge aanwezig is. Sommige mensen ontwikkelen een glutenintolerantie, die tot coeliakie leiden kan. Daarbij veroorzaakt de opname van gluten een beschadiging aan de slijmlaag in de dunne darm. Dit resulteert uiteindelijk in een verzwakking van het immuunsysteem, omdat belangrijke microvoedingsstoffen en vitamines niet goed kunnen worden opgenomen.

 

Vitale celstoffen formules bevatten geen gluten.

 

Geen gist:

Gistinfecties worden veroorzaakt door een teveel aan gist in het lichaam. Daardoor kunnen voedingssupplementen, die gist (zelfs in kleine hoeveelheden) bevatten, een gistinfectie bevorderen.

 

Vitale celstoffen formules bevatten geen gist.

 

Geen MSG:

MSG (mono-sodium(natrium)glutamaat) wordt als smaakversterker in vele kant-en-klare gerechten en smaakmakers gebruikt. Het is ook bekend als E621, gistextract of Ve-tsin. Bij bepaalde gebruikers kan MSG neurologische problemen verergeren en levensgevaarlijke allergische reacties veroorzaken.

 

Vitale celstoffen formules bevatten geen MSG.

 

Geen transvetzuren:

Onverzadigde vetzuren (plantaardige oliën) kunnen chemisch veranderd worden om deze bij kamertemperatuur vaster te laten worden. Bij dit “hardings” proces worden kunstmatige transvetzuren gevormd, die veel ongewenste uitwerkingen hebben op onze gezondheid.

 

Vitale celstoffen formules bevatten geen “geharde” oliën en transvetzuren.

Geen melkbestanddelen:

Veel mensen zijn allergisch voor melkbestanddelen of verdragen geen melkproducten.

 

Vitale celstoffen formules bevatten geen melkbestanddelen.

 

Geen tarwe:

Tarwe is een veel voorkomend allergeen.

 

Vitale celstoffen formules bevatten geen tarwe.

 

Geen pinda’s:

Pinda’s zijn een veel voorkomend allergeen.

 

Vitale celstoffen formules bevatten geen pinda’s of pindaproducten.

 

Geen allergenen:
Onze producten zijn nagenoeg vrij van allergenen. Bij individuele allergieën tegen vis en soja, dient u er op te letten dat enkele producten natuurlijke bestanddelen uit vis en soja bevatten. Kijk daarvoor in de lijst met inhoudsstoffen.

 

Vitale celstoffen formules zijn vrij van veel voorkomende allergenen.

 

Geen kunstmatige geur- en kleurstoffen:

In veel landen mogen aan voedingssupplementen meer dan 3000 substanties voor houdbaarheid, kleur, betere consistentie, smaakversterking en andere doeleinden, toegevoegd worden. Veel producenten van vitaminepreparaten gebruiken kunstmatige kleur- en kleurstoffen, om het uiterlijk en de commerciële aantrekkelijkheid van hun producten kunstmatig te verbeteren. De opname van deze geur- en kleurstoffen kan bij bepaalde mensen gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals hoofdpijn en allergieën, en zelfs het risico op kanker verhogen.

 

Vitale celstoffen formules bevatten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Wij gebruiken uitsluitend stoffen van natuurlijke oorsprong, zoals natuurlijke smaakstoffen (citrusextract) en kleurstoffen (bètacaroteen, vitamine B2).

 

Geen BSE:

BSE (Bovine Spongiforme Encefalopathie) is een infectieziekte die als “gekkekoeienziekte” bekend staat. BSE kan door het eten van geïnfecteerd rundvlees op de mens worden overgedragen. Als een persoon BSE-geïnfecteerd rundvlees eet, heeft deze een verhoogd risico, om een menselijke vorm van deze ziekte, de ziekte van Creutzfeldt-Jakob, te krijgen.

 

Vitale celstoffen formules zijn op BSE getest en veilig.

 

Geen contaminatie met micro-organismen:

Een vervuiling van voedingssupplementen door micro-organismen resp. ziekteverwekkers  (contaminatie door micro-organismen) is niet zelden. Vooral veelvoorkomend en gevaarlijk zijn schimmelvergiftigingen zoals aflatoxine.

 

Alle grondstoffen die in de vitale celstoffen formules gebruikt worden, zijn op contaminatie met micro-organismen getest en veilig.

 

Geen zware metalen:

Natuurlijke plantaardige stoffen kunnen zeer kleine sporen van zware metalen bevatten, omdat deze van nature in bodem en water voorkomen. Alle planten, die als grondstof gebruikt worden in de vitale celstoffen formules, worden getest, om zeker te zijn dat de aanwezigheid van sporen van zware metalen de wettelijk voorgeschreven veiligheidsgrenzen niet overschrijdt.

 

Alle vitale celstoffen formules zijn vrij van zware metalen.

 

Geen GMO/GVOs:

Er zijn bekende en onbekende schadelijke uitwerkingen van genetisch veranderde organismen (GVOs), van zowel plantaardige als dierlijke oorsprong. Zo is bijv. het grootste deel van het maïs- en sojabonenbestand wereldwijd, al genetisch veranderd. Daarom hebben wij maatregelen getroffen om u alleen natuurlijke producten aan te bieden, die gecertificeerd GVO-vrij zijn.

 

Alle vitale celstoffen formules bevatten geen genetisch veranderde inhoudsstoffen.

 

Geen bestraling:

Bestraling wordt toegepast voor het doden van bacteriën.

Daarbij worden vele natuurlijke bestanddelen van kruiden en planten veranderd in onnatuurlijke moleculen, wat consequenties kan hebben voor de gezondheid van de gebruiker.

 

Alle vitale celstoffen formules bevatten principieel geen inhoudsstoffen die gesteriliseerd zijn met behulp van bestraling.

 

Geen restanten van pesticiden:

 

Alle vitale celstoffen formules zijn vrij van pesticiden.

 

 

Gevaarlijke toevoegingen in voedingssupplementen

 

Tot de twijfelachtige toevoegingen en vulstoffen, die in vele gangbare formules aanwezig zijn, behoren: geharde oliën, talkpoeder, polyvinylpyrrolidon, butylhydroxytoluol, chroomchloride,

nikkelsulfaat, polysorbaat 80, natriummetavanadaat, natriumsilicaluminaat, sorbinezuur, triëthylcitraat,

polyethyleenglycol en lactose-monohydraat.

 

Veel in de handel aangeboden voedingssupplementen in tabletvorm zijn voorzien van een laagje van een soort oplosmiddel, en bevatten conserveringsmiddelen zoals BHT (butyl-hydroxyl-tolueen).

 

Vitale celstoffen formules bevatten geen van deze twijfelachtige toevoegingen.

 

 

Inactieve ingrediënten in vitale cestoffen formules en hun betekenis

 

Ook vitale celstoffen formules bevatten noodzakelijke toegevoegde stoffen. Deze zijn echter met grootste zorg gekozen. Hiertoe behoren:

 

Microkristallijne cellulose:

Microkristallijne cellulose uit natuurlijke plantenvezels is een inactieve stof die tijdens de spijsvertering niet verteerd en nauwelijks opgenomen wordt. Deze dient dan ook als voedingsvezel en wordt, in duidelijk hogere dosering, ter ondersteuning van een regelmatige stoelgang gebruikt.

 

De betekenis van microkristallijne cellulose:

1. Bindmiddel voor het persen van tabletten en capsules (verhindert het uit elkaar vallen van tabletten)

2. Glijmiddel bij het slikken.

3. Ondersteunt het oplossen van de tabletten tijdens de spijsvertering.

4. Verhoogt de biologische beschikbaarheid van de werkzame stoffen.

 

Crosscarmellose:

Crosscarmellose is een cellulosevorm die op grond van zijn sponsachtige eigenschappen gebruikt wordt om voedingssupplementen naar de darm te transporteren. Crosscarmellose zwelt op door opname van lichaamsvloeistof in het spijsverteringskanaal, waardoor de tabletten goed oplossen en de inhoudsstoffen beter door de darmwand worden opgenomen.

 

Het is belangrijk dat voedingssupplementen die crosscarmelose bevatten niet buiten de verpakking bewaard worden. Dit is belangrijk, omdat die tabletten anders ten gevolge van luchtvochtigheid opzwellen en de microvoedingsstoffen na inname te vroeg vrijgegeven worden, nl. in de maag i.p.v. de darm. Wanneer inhoudsstoffen te vroeg worden vrijgegeven, benadeelt dat natuurlijk de opname in het lichaam en daarmee de werkzaamheid.

 

Stearinezuur en magnesiumstearaat:

Stearinezuur is een verzadigd vetzuur dat vaak in voedingsmiddelen voorkomt, bv. in chocolade (een reep chocolade bevat ca. 5000 mg stearinezuur), vlees, gevogelte, vis, graan, eieren, boter en melkproducten. In vlees bestaat ongeveer een derde van de verzadigde vetzuren uit stearinezuur. Een volwassene in Europa en Amerika krijgt gemiddeld 7000 mg stearinezuur per dag via de voeding tot zich (een gemiddelde capsule van een voedingssupplement bevat slechts ca. 10-20 mg stearinezuur).

 

Stearinezuur wordt bij de vertering snel omgezet in oliezuur (het in olijfolie aanwezige, enkelvoudig onverzadigde vetzuur).

 

Stearinezuur wordt gewonnen uit groenten of dierlijke vetten*. Magnesiumstearaat is een zout, bestaande uit magnesium en stearinezuur.

 

Betekenis van stearinezuur:

1. Verbetert de bindingscapaciteit en voorkomt bij het samenpersen van poeder tot stabiele tabletten, dat er inhoudsstoffen verloren gaan.

2. Verbetert de gladheid van tabletten, zodat deze gemakkelijker geslikt kunnen worden.

3. Gaat oxidatie tegen, waardoor de tabletten langer houdbaar zijn.

 

Vitale celstoffen formules bevatten stearine dat grotendeels uit palmolie en natuurlijke groenten gewonnen wordt, en daardoor geschikt is voor gebruik door vegetariërs.

Het menselijk lichaam heeft stearinezuur nodig, en produceert deze ook zelf indien er te weinig met de voeding wordt opgenomen.

 

Siliciumdioxide:

Siliciumdioxide is een natuurlijk vorm van het meest voorkomende mineraal kiezelaarde (komt ook voor in celwanden van bepaalde algen, en ook in het medicinale kruid heermoes). Niet te verwarren met siliconen, een bekende kunststof.

 

Kiezelaarde is noodzakelijk voor de gezondheid van huid, haren, nagels en botten en wordt daarom veel toegepast in vitamine- en mineralensupplementen. Kiezelaarde helpt ook preventief bij artritis en osteoporose.

 

Siliciumdioxide wordt ook als hulpstof bij de productie van voedingssupplementen gebruikt.

 

Betekenis van kiezelzuur:

1. Voorkomt het samenkleven van de inhoudsstoffen

2. Absorbeert vocht en helpt bij het vormen van tabletten

 

Maltodextrine:

Maltodextrine is een licht verteerbaar koolhydraat, dat gewonnen wordt uit rijst, maïs of ander zetmeel. Daarbij wordt zetmeel gesplitst door enzymen, waardoor kortere koolhydraatketens ontstaan. Maltodextrine vergemakkelijkt het samenpersen tot tabletten of dient als vulstof, bv. bij voedingssupplementen in poedervorm.

 

Vitamin C, een hoofdbestanddeel van vitale celstoffen formules

 

Een belangrijke vorm van vitamine C is de gebufferde vitamine C. Deze vorm ontstaat wanneer ascorbinezuur met een mineraal gecombineerd wordt (meestal calcium, magnesium of kalium). Gebufferde vitamine C is vriendelijker voor de maag dan het ascorbinezuur zelf, dat bij gevoelige mensen maagklachten kan veroorzaken. Gebufferde vitamine C wordt ook beter opgenomen door het lichaam.

 

Een bijzonder werkzame vorm van vitamine C is ascorbylpalmitaat. Vanwege de hoge prijs wordt deze bijzonder waardevolle vorm van vitamine C slechts zelden in voedingssupplementen toegepast. Ascorbylpalmitaat is in vet oplosbaar en kan daardoor ingebouwd worden in de celmembranen en andere vetrijke celstructuren, en deze structuren beschermen tegen oxidatie.

 

 

De wetenschappelijke basis voor onze vitale celstoffen formules

 

Het vitale celstoffen programma is in meerdere opzichten een modern suppletieprogramma.

Belangrijkst kenmerk is het onderliggende nieuwe inzicht over de hoofdoorzaken van ziekten, dat een belangrijke voorwaarde vormt voor bescherming en behoud van onze gezondheid.

Volgens dat nieuwe inzicht is de oorsprong van de meeste gezondheidsproblemen te vinden in functiegebreken van miljoenen cellen, waaruit ons lichaam en onze organen zijn opgebouwd.

 

De hoofdoorzaak van deze cellulaire functiegebreken is een tekort aan vitamines, mineralen en andere microvoedingsstoffen. Bij een langer of voortdurend tekort aan microvoedingsstoffen, kunnen bepaalde orgaanfuncties verslechteren en chronische ziekten ontstaan.

 

Het corrigeren van tekorten door suppletie met voldoende microvoedingsstoffen is daarom de beste manier om diverse ziekten te voorkomen.

Dr Rath gaf de aanzet tot de doorbraak van dit wetenschappelijk inzicht en gaf het de naam “Cellulaire Geneeskunde”. Deze geneeskundige aanpak vormt de basis voor effectieve voedingssuppletie als optimale ondersteuning voor de gezondheid.

 

Op basis van de ontdekkingen van Dr Rath, onderzoeken onze wetenschappers voortdurend de werking en biologische effecten van bepaalde microvoedingsstoffen als toepassing bij diverse gezondheidsproblemen.

 

Tot de belangrijkste gebieden van ons onderzoek behoren:

 

Gezondheid van het hart en vaatstelsel

De conventionele geneeskunde beperkt zich tot het voorschrijven van cholesterolverlagende middelen en andere medicijnen bij verhoogde bloedvetwaarden (cholesterolwaarde in bloed). De daadwerkelijke oorzaak, zwakte in de bloedvatwand ten gevolge van een vitaminetekort, blijft buiten beschouwing.

 

Doel van ons onderzoek op dit gebied, is de optimale functie van de bloedvatwanden als belangrijkste voorwaarde voor een gezond hart en vaatstelsel. De gezondheid van onze slagaderen is noodzakelijk om de cholesterolspiegel in het bloed op natuurlijke wijze te reguleren.

 

Gezondheid van botten

De conventionele geneeskunde beperkt zich in het gunstigste geval tot het voorschrijven van calcium en vitamine D, zonder rekening te houden met de basisstructuur van gezonde botten, die gevormd wordt door collageen.

        

Onze gezondheidsaanpak ondersteunt de natuurlijke functie van het collageen, dat de moleculaire structuur van botten bepaalt. Een optimale collageenstructuur is, naast voldoende aanwezigheid van calcium en andere mineralen in het botweefsel, een belangrijke factor voor stevige botten.

 

Afwijkende celgroei en afwijkende celuitbreiding

De nadruk van ons onderzoek op dit gebied ligt op het remmen van uitbreiding en migratie van afwijkende cellen in het lichaam.

 

Basis hiervoor is de ondersteuning van sterk en intact bindweefsel, dat een natuurlijke barrière rondom deze cellen vormt.

Ons onderzoek toont aan dat synergie van bepaalde microvoedingsstoffen in staat is het binnendringen van kankercellen door collageen en bindweefsel te verhinderen, en afwijkende cellen in het lichaam op natuurlijke wijze op te ruimen.

 

Daarin is onze aanpak uniek.

 

www.dr-rath-research.org

 

Alle onderzoeksresultaten van ons instituut zijn te vinden onder www.dr-rath-research.org (in het Engels).

 

 

Wetenschappelijk onderzoek als basis voor hoogwaardige gezondheidsproducten

 

De meeste aanbieders van voedingssupplementen voeren geen eigen wetenschappelijke of klinische onderzoeken uit. Ze doen meestal een beroep op publicaties van anderen, waaronder ook die van ons, om de vermeende werkzaamheid van hun producten te kunnen bewijzen.

 

Het Dr. Rath Research Institute geldt als voorloper op het gebied van wetenschappelijk gefundeerd natuurgeneeskundig onderzoek. Wij hebben als eerste ons voedingssupplementenprogramma uitvoerig wetenschappelijk onderzocht op het niveau van cellen en ons complete organisme. De resultaten van meer dan 10 jaar onderzoek door het wetenschappelijk team van dr. Rath en dr. Niedzwiecki zijn in vele onafhankelijke wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerd. U kunt dat nalezen op www.dr-rath-research.org.

 

 

0031 – 457 - 111 119

www.drrath.com

Koop de nu producten van CelXpert met korting!

Gebruik code 6226AvD43d_10 bij het afrekenen.

www.celxpert.nl

_____________________
Innerfresh
www.innerfresh.nl 
Locatie in Maastricht en in midden Nederland in Bunschoten Spakenburg
MBOG licentienummer: 635 TL - AGB-code is: 90-034938 - Praktijk AGB-code is: 900-13889
IBAN code: NL10ABNA0608896152 - KVK nummer: 14084394
Algemene voorwaarden MBOG