Afslanken in Maastricht : Wat is sportvasten

Snel afvallen door te switchen van suiker- naar vetverbranding!

Sportvasten is een unieke en krachtige methode, gericht op het beïnvloeden van je stofwisseling, zodat er een duurzame switch van suiker naar vetverbranding tot stand komt. Het resultaat van deze ‘metabole switch’ is verbluffend: je  wordt blijvend fitter, slanker en vitaler en dat al na 10 dagen! Je maakt deze metabole switch door een specifieke combinatie van voeding, vasten en sporten toe te passen. Je spieren gaan hierdoor oeroude genen aanzetten. En het activeren van deze genen zorgt voor de fundamentele veranderingen in je hele lichaam waardoor je vetreserves, bloedvaten, hersenen en andere organen verjongen.

 

Make the switch

De sportvastenkuur stimuleert het maken van de metabole switch door het toepassen van specifieke aanpassingen in je voeding in combinatie met sporten. Dit zorgt voor een gelijktijdige afname van de suikervoorraden in het lichaam en in je spieren, waardoor deze steeds meer moeten overgaan op het verbranden van vet. Dit proces wordt ondersteund met voedingssupplementen en zorgen voor de benodigde extra stimulans om de metabole switch snel en effectief te kunnen maken en leveren brandstof aan de hersenen zodat je intensief kunt sporten tijdens de vastendagen. Ook zorgt de suppletie ervoor dat je de kuur gemakkelijker kunt volhouden doordat het hongergevoel wordt onderdrukt en dat het lichaam wordt beschermt tegen spierafbraak. Om te kunnen meten of je de metabole switch maakt tijdens de vastendagen, wordt tijdens de kuur gebruik gemaakt van urinetesten. Zo’n test bestaat uit een stripje dat door contact met wat urine gaat verkleuren. De mate van verkleuring geeft aan of en hoeveel je bent overgegaan op vetverbranding. Na de sportvastenkuur staat je lichaam, inclusief de spieren, in de vetverbrandingsstand. En het is deze vetverbrandingsstand die zo goed voor je is. Je bent afgeslankt als je te zwaar was, je kunt beter sporten, sneller herstellen en voelt je fitter en vitaler. Je behoefte aan suiker zal ook sterk afgenomen zijn, gewoonweg door het feit dat het lichaam dit niet meer hoofdzakelijk als brandstof gebruikt.

SV_campagne_2021_instagram_facebook2.jpg

dieet

Maastricht

Voor wie?

 

Sportvasten is goed voor mensen:

  • die moeten afvallen

  • weinig energie hebben

  • sportprestaties willen verbeteren

Keep the switch

Tijdens de sportvastenkuur heeft je lichaam de metabole switch gemaakt van suiker-

naar vetverbranding. Na de sportvastenkuur is het belangrijk om de metabole switch te beschermen en te voorkomen dat je terugvalt.  

 

Zodra je klaar bent met de kuur plannen we nog een afspraak in om u uit te leggen wat u kunt doen om u gezondheid verder te ondersteunen met voeding en levensstijl, hierbij maken we gebruik van ons meetsysteem Prognos. Met dit systeem kun je eenvoudig disbalansen opsporen en hierbij een gepast advies geven. Beide zit in de prijs inbegrepen. 

Meer info:

Wetenschappelijke publicatie in International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism

Het gedachtengoed achter Sportvasten

Veel gestelde vragen over Sportvasten

Maak nu een afspraak door te bellen met Aschwin via 0651249421 of laat een bericht achter op onze contactpagina.