Groepsfoto Detoxweek Innerfresh Deluxe

Testimonies

 

Van mensen die Innerfresh hebben mogen ervaren. 

Dorien:  

Deze week was een hemelse ervaring, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Ik ben totaal tot rust gekomen en kan er weer fris en fruitig tegenaan! Fantastisch team, perfecte locatie en een uitstekende detox! Ik kom weer terug.  

John:

Ik heb een geweldige week bij  jullie doorgebracht, een unieke ervaring die ik niet had willen missen, kortom een absolute aanrader. Nogmaals bedankt voor de fantastische week!

Werner:

Voor de derde keer mee gegaan. Locatie = TOP, Therapeuten = Top, jullie zijn Top! Ik ben helemaal tot rust gekomen en heerlijk kunnen detoxen.

 

Viola:

De week was boven verwachting, onovertreffelijk en de groep was helemaal in balans, als een grote familie die samen lachten, elkaar voelden, troostte en dankbaar waren. En jullie hebben hier een groot aandeel in gehad! Dank je wel.   

 

Donate:

Drie jaar geleden ben ik via een vriend in aanraking gekomen met Innerfresh. Een hele week op Detoxweek. De afweging om mee te gaan ging om mijn dochter, (toen 2 1/2 jaar). Voor mijn gezondheid zou het juist goed zijn, dus ik besloot om mee te gaan.

Ik kan zeggen, een toppie week!

Samen met andere mensen, die ik overigens niet kende, zaten we in een prachtige opgeknapte boerderij in Henri Chapelle, in een mooie omgeving met alle luxe van dien. Een week voor vertrek volg je een aangepast voedingspatroon en daarbij neem je supplementen. Het is letterlijk het knopje om zetten, maar dat lukte wel. Tijdens de Detoxweekeet en drink je soepen en sappen, allemaal biologisch en vers gemaakt. Natuurlijk had je weleens honger, maar de dag brengt je zoveel, dat je daar amper bij stil kunt staan. Het is zo verrassend dat je toch de energie hebt om te gaan wandelen, joggen, fietsen en zelfs in de ochtend nuchter sporten. Het zit toch eigenlijk grotendeels tussen je oren, je kunt juist heel veel!

Elke dag een medidatie, verzorgd door Hedwig, gaf je de rust en bewustwording van hoe je dagelijks in het leven staat, ‘’hoe is het nou echt met je? ‘’  Diverse workshops kun je volgen, of je kiest ervoor omtoch gewoon een boekje te gaan lezen. Overal ben je vrij in, maar toch is het heel fijn om het programma mee te doen. Tijdens de detoxweek krijg je ook darmspoelingen, waar ik zelf absoluut geen moeite mee had. Heerlijk voelt dat, een platte buik, alle rommel uit je lijf. De leverflush was wel even wennen. In de ochtend erna was ik wat ellendig, maar ik voelde me snel weer beter. Inmiddels heb ik dit ook een 2e keer gedaan, ondanks dat ik zei, ‘’nooit meer’’! Al met al ga je herboren naar huis. Je lichaam en geest zijn werkelijk gereinigd.  Je krijgt van Aschwin handvatten mee om in het dagelijks leven je leef- en eetpatroon aan te passen.

Vorig jaar, in 2015,  ben ik weer mee geweest met Innerfresh. Deze keer in een prachtig huis te Stoumont. Ik zat tegen een burnout aan, een week voor vertrek.  Ook toen vond ik het moeilijk om mijn dochter een week te missen, maar met het besef dat ik na die week er weer volledig kon zijn voor haar. 

Nu, 20 mei 2016, gaan we naar een prachtig modern ingericht kasteel met alle luxe op en top.  Ik verheug me daar nu al op! Hopelijk met een warm zonnetje erbij! Wat wil een mens nog meer. Durf te kiezen voor jezelf en je gezondheid!

 

Beste lezer,

Ik wil graag anoniem blijven maar wel mijn ervaring delen. Ik ben in 2013 en 2015  mee gegaan op detoxreis. In 2013 werd het me, myself and I genoemd en zaten we in een warm huis in Charneux. In 2013 zat ik niet goed in mijn vel, was vaak moe, wist niet welke richting in mijn leven uit wilde en mijn gezondheid was ook niet optimaal. Via de praktijk Leny Mathiz ben ik geadviseerd om het eens te ondergaan. Eerste instantie vond ik het veel geld, maar ik kan je verzekeren het is de moeite waard, je wil erna niet meer anders. De warmte waarin je ontvangen wordt, het programma gebaseerd op het dagelijks leven was zo herkenbaar en zo mooi. De manier op; hoe zij je in je gevoelens terugbrengen, onbeschrijfelijk.

Ook de groep waarin je verkeerd, iedereen komt met hetzelfde doel en je komt oordelend binnen en zoals Hedwig al aangaf, na een week heb je een mooie vriendschap opgebouwd. Wat mij aansprak was de darmreinigingen en het het voedingsadvies. Zoveel geleerd betreffende de voeding en ik wist niet dat dit apparaat zo relaxed was, beter dan klysma's.

In 2015 ben ik mee gegaan aangezien ik een heftige tijd met het overlijden van een dierbare had meegemaakt. In nog een mooier huis, daar zorgen ze wel voor! en weer een ander programma, workshops. Tenen lezen, nooit gedaan maar wat kunnen tenen veel over je zeggen. Een minpuntje in dit huis vond ik de slaapkamers, waren erg klein wanneer je met twee mensen op een kamer ligt, maar daar hebben ze in dit kasteel allemaal aan gedacht, heb ik gehoord. Tja, de sappen en soep viel voor mij reuze mee, aan het einde van de week kreeg ik het niet meer op. De supplementen vullen enorm. Het is dat ik een andere baan heb aangenomen, anders was ik weer mee gegaan. Op naar 2017.

"Zonnetje"

Ik noem mezelf even zonnetje omdat ik ook anoniem wil blijven. Ik heb aan Innerfresh mee gedaan omdat ik van kennissen mooie verhalen hoorde die dit ook gedaan hadden. Mentaal en lichamelijk reinigen. Dit sprak mij beide aan want mentaal gaat altijd gepaard met het lichamelijke. Zelf zat ik in een bepaalde crisis met mezelf, ik was vrijgezel en op zoek naar liefde, had mijn baan verloren en ik had angst in grote menigte. Innerfresh doet hun naam eer aan, want je Refreshe Yourself gebeurd daadwerkelijk.

Ik ben voorheen naar de Schouw geweest en ook naar Ibiza, maar deze week had meer invloed op innerlijk gevoel en het dagelijks leven. De Schouw vond ikzelf, persoonlijk wat strenger. Zelf vond ik Innerfresh veel huiselijker en de zon van Ibiza was niet nodig. Ik herkende mezelf in zoveel dingen en ik huilde wel iedere dag. Ik hoefde mij niet te schamen want iedereen had wel wat en mijn kamergenote was een schat, we hadden veel raakvlakken. Het moodbord dat ik had gemaakt in deze week heb ik nog steeds ophangen en alles komt langzaam uit. Je leert zo je angsten overwinnen in deze week en momenteel doe ik datgene waar ik altijd bang voor was, heb ik mijn vrijgezellenleven toegejuigt en zie wel wanneer en waar ik mijn liefde tegenkom, het is geen must meer.

De meditatie-mindfulness lessen van Hedwig waren iedere keer weer raak en kwam ook echt bij mij binnen. Wat heeft deze vrouw "power" na alles wat zij heeft meegemaakt in haar leven. Zij vult niets in, maar laat je zijn! voelen en ervaren! De massage bij Wies was ook een openbaring, zij zei dingen die ik niet eens wist. Yoga heb ik zelf niet veel mee maar misschien omdat ik niet graag beweeg. Ik heb ook niet aan het sporten mee gedaan want dat is niet mijn ding. De klankschalen was een trilling in mijn lijf die emoties ophaalde, maar het was alsof ik aan de zee lag. Het eten moet ik zeggen heb ik niet gemist, je mist een "bite" maar honger had ik niet. De leverreiniging waar ik zo tegenop zag was een peulenschilletje, zo zie je dat je hersenen je willen programmeren voor het onbekende maar juist dit moet aangaan en ervaren. De dag erna heb ik lekker met mijn dekentje en boekje op de bank gelegen en de rust om je heen is HEERLIJK.

Ik noem mezelf zonnetje omdat ik na deze geweldige ervaring ook weer schijn. Als laatste wil ik toevoegen dat je te maken hebt met een professioneel team, dat hun vol liefde en kennis je laat thuiskomen in jezelf. MOOI! en ga zo door.

Anneke van der Ent

Maart 2016, was een bijzondere, inspirerende en leerzame week. Prachtig huis in een nog mooiere omgeving. Maar het allermooist was de begeleiding van alle therapeuten. Met een enorm enthousiasme en toewijding hebben jullie het voor ons dragelijk (want het blijft een week bijna niet eten:-) en vooral leuk gemaakt. Dikke duim en dank daarvoor. Tot volgend jaar.

Anoniempje

Ik ben net terug van mijn detoxweek 11 t/m 18 maart 2016. Acht kilo lichter en voel mij ontzettend fit en gezond. Ontzettend blij natuurlijk!!!! Wilde graag 15 kilo afvallen.  Ben nu bezig met mijn opbouwfase en kan niet anders zeggen dat ik alles beter ruik en proef, daarbij eet ik nu ook "mindfull".

Hoe was mijn beleving: Ik had mij voorgenomen met een "open mind" aan deze week te beginnen omdat ik in het verleden een detoxweek in Bali ben aangegaan met een beeld hoe het ging worden en wat ik eruit zou halen. Dit was toen het tegenovergestelde want de mooie palmbomen, witte stranden en met een sapje op een ligbed was niet eens te zien en heb ik niet eens ondervonden. Daarbij was alles in het Engels en kwam ik niet naar mijn gevoel wat ik in deze week wel erg had. De Nederlandse taal is en blijft toch je moedertaal. Wil je zo'n week ondergaan zou ik het niet adviseren om dit in een ander land te doen en dat vanwege de zon.

Ach ja, ik kwam aan bij het kasteel en dacht: "mijn hemel wat mooi". Had wel anderhalf uur langer erover gedaan om de weg naar dit kasteel te vinden. Eenmaal aangekomen werd ik hartelijk ontvangen door Hedwig en zij bracht mij naar mijn kamer. Mijn mond viel zowat open want de badkamer en slaapgelegenheid was zo ruim opgezet en dat niet alleen, de gezelligheid, de sfeer door het hele kasteel, de kleuren die ze gebruikt hebben. Geen woorden voor.

 De groep was een leuke groep van jong en oud en allemaal mensen met hetzelfde doel. Er was zelfs een heel gezin aanwezig met hun dochter van 18. Wat ik niet wist was dat ik mijn mobiele en laptop niet mocht gebruiken dan alleen onder het eten. Wow, daar had ik wel even moeite mee maar kon het snel loslaten, dit heeft mij nu (thuis) wel doen beseffen hoe vaak ik zat te turen erop. Gedurende de week was er iedere dag een programma waar ik aan mee heb gedaan, alleen de stiltedag, woensdag,  heb ik mij terug getrokken omdat dit erg moeilijk voor mij was. Ik ben toen in de sauna gaan zitten en gaan wandelen, even voor mijn eigen gevoel dat ik niet stil hoef te zijn maar toch heb gedaan. De creatieve workshops vond ik geweldig, alleen jammer dat er twee mensen waren die zeer aanwezig waren en vooral naar elkaar toe. Luisteren en voelen was de één beter in dan de ander en de ander sprak namens de groep en dit terwijl dit een eigen proces was van diegene.  Ik herkende het wel, maar het heeft mij niet meer gestoord. Het team speelde er mooi op in, ze zijn er eenmaal op getraind. Je merkt ook zo de steun die ze willen van het team en dat terwijl zij soms even terugtrekken en het jezelf laten ervaren.

Deze week heeft mij zo laten groeien naar een proces waar ik wilde zijn, door het moodbord ben ik ook zo bewust geworden waar ik naar toe wil en de uitleg over mijn schilderij was "amazing" waar. In ieder geval, ik kom volgende jaar maart weer terug.                               
 

"S"                     

Nooit eerder zo'n week gedaan, maar wat heb ik mijzelf leren kennen in deze week. Voor mij was het een weekje rust en ontspanning, maar wist niet dat ik zo emotioneel werd door een darmspoeling. Ik liet niets merken maar in de meditatie kwam dit toch weer naar boven. Loslaten van je aangekoekte darm is loslaten van emoties, zei Aschwin. Altijd heerste een angst in mij om te falen en ging ik mensen uit de weg omdat ik mij de mindere voelde. Zelf dacht ik, wat heeft het reinigen van het lichaam nu eigenlijk met de workshops te maken, maar al snel merk je door het reinigen dat je meer voelt. Raar maar waar, ik weet nu waarom ik bepaalde gevoelens voel en waarom ik ze onderdruk. Het schilderen vond ik in eerste instantie maar niets, maar Hedwig verzekerde mij dat niemand een schilder hoeft te zijn. De uitleg van het schilderij was zeer interessant, zij wist precies waarom ik koos voor bepaalde kleuren, waarom deze tekening en wat dit zei over mij. Stond ik wel even van te kijken.

De sappen vond ik heerlijk, had geen honger en was zo fit als een hoentje. Ik heb zoveel geleerd van Aschwin. Wat heeft deze man kennis van zijn vak, hij verteld het ook met passie en je snapt het ook nog!  De yoga was heerlijk in de ochtend, nooit gedaan maar mijn rug voelt wel beter aan. De groep was ontzettend leuk en je kijkt de kat uit de boom als je binnen komt, maar ik garandeer je, je bent één als je weg gaat. Ik zelf heb geen nadelig punt kunnen ontdekken, we werden werkelijk in de watten gelegd. De verzorging was top en zo ook het programma. Dank jullie wel voor alles!

Ilse

Ik ben op detoxweek geweest en ik kan alleen maar zeggen, oud en jong komt bij elkaar, je leert van elkaar, maar niets is gek wat je doet. Je huilt , je lacht en je kan eindelijk je vrij voelen. Ik voelde mij ook vrij en er werd ook echt naar mij geluisterd. Mentaal ben ik zo tot rust gekomen en tjonge, wat komt er uit een darm, volgens mijn hele leven aan "vreetbuien". Ik voel me nu zo schoon van binnen, zo fris van buiten en een ander mens met een andere levensdoel dan voorheen. Team van Innerfresh; jullie waren top en volgend jaar ben ik er weer bij. Dikke kus van mij.    

                                                                                                                                                                                                                    

Fabiola mei 2017

Ik leerde deze twee bijzondere mensen kennen eind 2016. Ik bevond mij toen in een zware periode. Een periode waarin mijn lichaam constipeerde en mijn gevoel zo diep zat, dat ik er zelf niet meer bij kwam. Hedwig wist mij zowel als in het weekend in Wijlre als in de week in Ardennen zo dicht bij mijn gevoel te brengen. Alles kwam los. Emoties, angst, veel tranen, maar vooral verlichting. Een weekje waarin je niks moet, alles mag. Je leert grenzen stellen, je leert je eigen kracht kennen, je leert je lijf kennen, je leert je openstellen,...

Soms twijfel je en denk je wat moet ik in een groep, mensen die mij niet kennen. Juist dat gevoel weten zij om te zetten in iets heel positiefs. Verbindingen, gesprekken en ervaringen ga je aan. Ook de angst van een gekke slang tussen je benen is lang niets vergeleken met het herboren gevoel daarna. 

Kortom deze twee fantastische mensen brengen je korter bij jezelf en een duwtje vooruit. Een dikke dank je wel dat jullie mij geholpen hebben op mijn pad!


Dorien V. uit Gemert, mei 2016 en mei 2017

Let it go! Let it go! ofwel: mijn detox bij Innerfresh in de Ardennen:Vanaf het moment dat ik weer bij Hedwig en Aschwin naar binnenstapte voelde het vertrouwd. De ontvangst was warm, de open haard was aan, de thee stond klaar. Groot was mijn verbazing dat ik 3 mensen van de vorige detox ontmoette. We hadden alle vier besloten om nog een keertje een week Innerfresh detox te boeken. Dat is op zich een goed teken en een grote pluim richting de organisatie. Mijn vriendin en ik kregen een mooie ruime kamer (in rustige aarde tinten) met prachtige badkamer aangewezen. De bedden zijn fantastisch en er heerst zowel binnen als buiten een soort serene rust. De omgeving is werkelijk prachtig!

De groep was gevarieerd en dat maakte de groepsdynamiek erg gezellig; er werd heel wat afgelachen, dat doet de mens ook goed! Na de eerste dag liepen de meesten gewoon relaxed en make-uploos rond in badjas en door het mooie weer konden we heerlijk relaxen bij het zwembad.

Het enige wat je "moet"doen is je op tijd melden voor de maaltijden, yoga, workshops en behandelingen, voor de rest ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt.Dat kwam mooie uit want ik kon een beetje rust en relaxatie gebruiken. Lekker luieren, lezen, loungen...en lozen.....Let it go! let it go! het is tenslotte detox!

De kennis en vakmanschap van Aschwin, Hedwig en hun team is fantastisch, daarbij zijn het ook nog eens hele spontane en vriendelijke mensen met een groot gevoel voor humor, Dat helpt, zeker als je er een beetje doorheen zit. De sapjes en lichte maaltijden zijn met liefde en vakmanschap bereid en mede door supplementen heb je nooit echt een hongergevoel. Je smaakbeleving wordt ook al snel anders.

Tel daarbij op de ontspannende effecten van een four hands massage met warme olie (OMG, heaven!), een sauna, een gezichtsbehandeling, een modderpakking etc. en je begrijpt: Je komt er herboren vandaan. Zo'n weekje even helmaal focussen op jezelf en op je lichaam is iets dat iedereen zich zou moeten gunnen. Ik zie het als een investering in mijn lichamelijk en geestelijke gezondheid. Er komt letterlijk EN figuurlijk heel veel los in zo'n moment van rust en bezinning, mede door de Yoga en meditaties. Dat mag, en dat is goed zo.

Lieve Hedwig en Aschwin, het was heerlijk, ik kwam weer fris en fruitig thuis en kan er weer tegenaan! Tot een volgende keer maar weer! Big Hug!.

Wil jij graag aan deze pagina je beleving doorgeven. Wij horen graag van je.

Hedwig en Aschwin