Veel gestelde vragen over Sportvasten

Hoeveel lichaamsgewicht verlies ik na tien dagen Sportvasten by Fittergy?

Uit een groot wetenschappelijke onderzoek bij duizenden Sportvasters blijkt dat gemiddeld 5,8% van zijn of haar lichaamsgewicht verliest. Bij vrouwen is dat 2 - 4 kg en 3 - 6 kg bij mannen.

Verlies je tijdens de Sportvasten by Fittergy kuur ook spiermassa?
Met een Sportvasten by Fittergy kuur verdwijnt er veel vocht en glycogeen uit de spieren - niet het spiereiwitten. Hierdoor nemen de spieren wel af in volume. Dit komt weer terug als je start met eten. Onderzoek aan de VU in Amsterdam op spierbiopten van Sportvasters toont een toename in spiervezeldoorsnede aan, ook wel hypertrofie genoemd. Hypertrofie ontstaat vooral bij het netjes opvolgen van de voedings- en trainingsrichtlijnen na een Sportvasten by Fittergy kuur.

Mag ik Sportvasten bij het gebruik van medicijnen of kan ik dan beter een (milde) detox doen?
Sportvasten by Fittergy is een zwaar trainingsprogramma waarbij je fit moet zijn zonder medische klachten. Veel mensen hebben ter preventie geneesmiddelen, bijvoorbeeld voor een te hoog cholesterol. De Fittergy Coach bekijkt per persoon of het verantwoord is om te gaan Sportvasten. Een milde detox kan altijd en is zelfs goed bij medische klachten.

Welke sporten kan ik doen tijdens Sportvasten by Fittergy en hoeveel mag ik trainen?
Dagelijks doe je een intensieve duurtraining van 20 - 30 minuten. Je kan fietsen, crosstrainen, hardlopen en roeien. Je Fittergy Coach bepaalt de juiste intensiteit aan de hand van je trainingszones.

SV_campagne_2021_lockdown_Story.jpg