top of page
Brein

GOOD FOOD, GOOD MOOD

Voeding heeft een grote impact hoe je voelt, denkt en doet. Als je weet hoe je voeding in de juiste combinatie kunt toepassen, zul je merken dat je veel meer aan kunt. Vaak al met één week!

Over voeding zijn net als over zoveel andere onderwerpen heel veel meningen. Vaak zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Des te belangrijker dat de gegeven informatie op zo'n eenvoudige manier gebracht dient te worden, dat je ook direct begrijpt waarom het zo voor je kan werken. 

Je krijgt inzicht in wat je zelf kan doen om de gezondheid en daarmee de vitaliteit kunt stimuleren. Vooral stress zal hier een aandachtspunt zijn. Stress kan verschillende oorzaken hebben, maar het is vaak een samenkomst van meerdere aspecten waardoor stress de gezondheid kan schaden en hierdoor de kans vergroot wordt dat je kan uitvallen. Stress is er namelijk altijd, er is altijd wel iets wat tegen zit of dit op de werkvloer plaats vindt of bij de je thuis. Dit beïnvloedt elkaar op beide.

Belangrijk is daarom om ervoor te zorgen dat je stressbestendiger wordt. Hierdoor zal de stress niet de gezondheid kunnen schaden (of in ieder geval minder) en behoudt je voldoende energie, motivatie en meer. Dit kan met een paar simpele oefeningen, korte meditatie, af en toe een persoonlijk gesprek van interesse, afleiding zoeken door bijv. hobby’s en natuurlijk ook door de juiste manier van eten. Dit laatste wordt voornamelijk besproken.

Tijdens deze training leer je het volgende:

  • Wat is stress nu eigenlijk, wat gebeurt er in het lichaam en wat voor effect dit precies heeft op de weerstand, energie en motivatie. Hiermee vergroot je het inzicht of je lichaam stress ervaart. Je voelt het zeg maar aankomen, later in de lezing leer je dan wat je op dat moment kunt doen om je lekker te blijven te voelen;

  • Welke voeding is belangrijk en wanneer en hoe zet je dit in;

  • Tijdens deze training is voldoende ruimte voor directe vragen uit de groep.

Deze training geeft je meer bewustzijn van wat je wel of niet kunt of moet doen om je lichaam meer stressbestendig te maken en te houden. Verspreid door de presentatie worden praktische tips gegeven wat je direct in de praktijk kunt brengen. Deze tips hebben betrekking op voeding, sport, ademhaling en meer. 
 

bottom of page