Werkwijze


Op 19-7-2018: komt er dame op consult die jaren terug al een detox bij ons had gedaan. Door haar goede ervaringen met ons kwam ze weer op consult, omdat het echt niet goed ging met haar. Ze had last van stemmingswisselingen, veel boosheid, kort lontje, vastzittend slijm gepaard met veel hoesten en hierboven op had ze een enorme evenwichtsstoornis. Ze waggelde zo dat ze niet zonder haar man durfde te lopen. Als mensen achter haar liepen, dachten ze dat ze dronken was! Al een paar keer hiervoor bij de neuroloog geweest, maar ze kreeg de indruk dat die het ook niet wist, dat ze toch maar als laatste hoop ons heeft benaderd. Vorig jaar november is ook nog eens gevallen, waarbij ze haar pols had gebroken. Dit was nog steeds niet goed genezen. Was nog flink gezwollen en had hier nog pijn aan. 
Ze wilde weer een detox, omdat dit haar toen zo goed had gedaan, ondanks dat ze toen kwam voor hele andere klachten.

Ik ben hier mee akkoord gegaan, omdat boosheid typisch een lever- en galprobleem is en stemmingswisselingen versterkt worden door een verstoorde darmflora (serotonine wordt opgeslagen in de darm en bij een slechte darmfunctie, werkt dit niet goed). Longen en dikke darm hebben energetisch ook een verbinding, dus de darmen helpen heeft direct een invloed op de longen en daarmee het hoesten en slijmopbouw.

 

3-8-2018: Tijdens de detox al direct resultaat op het vocht in haar pols en had al minder last van stijfheid, maar ze was nog meer boos en ze gaf aan dat het allemaal wat veel werd en ze liever wilde stoppen met programma. De frustratie werd haar teveel door een verstoring van de galblaasmeridiaan. Haar man vond dat ze door moest gaan en ik ook. Door dit goed besproken te hebben, ging ze toch door.

6-8-2018: 3 kilo lichter en haar pols voelt nog beter. Toch blij dat ze door was gegaan met het programma.

10-8-2018: Na de kuur was haar pols nog veel beter, wat ook zeker op werd gemerkt door haar fysiotherapeut. Ook zat ze veel lekkerder in haar vel en had ze minder boosheid en frustratie, maar het waggelen was er nog steeds. Al was het de ene keer wel minder als de andere keer.
De detox had zeker effect gehad, maar ze had nog behandeling nodig. Op het laatste consult van het programma gaf ze nog aan dat haar ogen veel meer troebel waren dan vroeger. Van uit de Chinese geneeskunde zijn ogen en lever aan elkaar verbonden.

10-8-2018: Na het programma verder onderzoek gedaan met Prognos en inderdaad lever nog steeds niet in balans. Oorzaak: nog moeite met verwerken van toxines en een parasietbelasting. Verder ook gevoelig voor Elektrosmog (straling van WiFi e.d.). 
Nabehandeling nodig met gerichte supplementen om dit te ondersteunen.

 

12-9-2018: Controle. "Gaat echt heel goed met me": zegt ze blij! Ze kwam ook naar het consult zonder man. Dit was echt een enorme overwinning voor haar. Het waggelen was bijna weg, al durft ze de trap durft nog niet te nemen. Moet nog wel hoesten en moet nog vaak haar neus snuiten. Is niet verkouden. Duidt nog steeds op het niet goed kunnen weg werken van toxines. 
Supplementen aangepast. Volgende maand zie ik haar opnieuw.

Zo zie je maar dat een detox veel goeds kan aanzetten en ook nog in zo'n korte tijd! Dit heeft vooral te maken met het opruimen van "rommel". Dit proces heet Autofagie. Voor het onderzoek naar Autofagie hebben al meerdere mensen Nobelprijzen gewonnen en is te activeren door o.a. vastenkuren. Autofagie is in het kort, het zorgen dat de monteurs in je lichaam weer gaan werken en je vuilniswagens weer gaan rijden.

------------------------------------------------------------------------------

6-6-2018 Man op consult, 36 jaar. Belangrijke baan waar veel concentratie voor geëist is.

Klacht:
- Voedselintoleranties
- Darmkrampen
- Vermoeidheid
- Concentratieklachten

Klachten zijn begonenn na een besmetting met Giardia Lamblia, een vervelende parasiet. 
Is bij verschillende therapeuten geweest, waaronder een orthomoleculair arts. Deze man is gestopt met zijn praktijk en daarom komt hij bij mij. Een cliënt van mij had hem naar mij gestuurd.
Via ontlastingsonderzoek is deze parasieten niet meer terug te vinden in zijn ontlasting, maar hij zit nog met de restverschijnselen. 
Vooral zuivel geeft veel klachten. Brood gaat goed.
Ontlasting wisselt, dan vettig, dan dun en stinkt behoorlijk.
Mijn vermoeden is dat er nog steeds een parasitaire besmetting aanwezig is (ontlastingsonderzoek blijken niet altijd 100% betrouwbaar).
Ik omschrijf een parasitaire besmetting wel eens als een bom die ontploft is, de bom is weg, maar laat wel een enorme puinhoop achter! Hierdoor is er totaal geen weerstand in de darm en staat de deur open voor andere infecties. 
Het meetsysteem prognos heeft mij bij deze gevallen al vaak genoeg geholpen en in de goede richting gezet. De meting laat zien dat er sprake is van schimmels, virussen en bacteriën, welke zeker behandeld moeten worden, wil hij herstellen van de genoemde klachten. 
De therapie bestaat uit de diepe oorzaken opheffen, optimaliseren van het immuunsysteem, darmflora en darmwand permeabiliteit herstellen, suikerspiegel stabiliseren.
We beginnen eerst met probiotica en een middel om het lymfesysteem te ontdoen van virussen. Virussen blijven vaak sluimeren in het lymfesysteem en kunnen bij een verlaagde weerstand weer de kop op steken en zorgen voor flinke klachten. Verder geven we een vitamine C complex met aanvullende voedingsstoffen om het immuunsysteem te sterken.
Bij deze klachten is er altijd sprake van een lekkende darm en hiervoor adviseer ik dagelijks 300 tot 500ml bottenbouillon. Dit is een super product om bindweefsel te repareren en daarmee de darmwand weer gezond en sterk te maken en het is nog eens lekker ook.

4-7-2018 
Het gaat stukken beter. Darm voelt goed aan.
Is nog wel moe, maar slaapt ook slecht door het warme weer.
- Opnieuw Prognosmeting 
Immuunsysteem is nog zwak en de virussen zijn nog niet helemaal geneutraliseerd. Daarbij geeft de meting nu ook parasieten aan. Dit gebeurt vaker na een behandeling, het systeem geeft gefaseerd aan wat belangrijk is om als eerste te behandelen en hierdoor kunnen er bij volgende metingen nieuwe oorzaken naar voren komen.
Behandeling multi voor immuunsysteem, druppels tegen virussen en tegen de parasieten een oregano supplement icm een ander merk probiotica. (ik vind het slim om te wisselen met verschillende probiotica producten om de diversiteit van de darmflora te stimuleren.

15-8-2018
Voelt zich goed, hij houdt zich aan zijn dieet. 
Ontlasting kan nog wel wisselend zijn.
Energie gaat vooruit, maar kan nog beter.
Soms gaat het met sporten heel goed, maar soms gaat het sporten ook erg zwaar en heeft hij stukken minder kracht. 
Geeft ook aan dat er wat meer kramp in buik aanwezig is. 
- Prognosmeting
virussen en parasieten zijn nog niet weg.
middel virus pakt niet goed uit.
We gaan door gaan met oregano, immuunsysteem multi en weer andere probiotica en druppels om de toxines weg te werken. Bacteriën e.d. laten toxines achter die vaak meer storing geven dan de bacterie zelf.

Paar dagen later nog even contact gehad via de whatsapp. Buikkramp wordt heftiger en ik stel een darmspoeling voor.

6-9-2018 Darmspoeling gehad daarna buikkrampen weg.

18-9-2018 een paar dagen na de spoeling toch weer last gehad en is hij bij osteopaat geweest en die geeft dat er teveel stress in de darm zit. Morgen moet hij weer terug. 
Osteopathie is een goede therapie die zeker aanvullend kan werken bij verschillende darmklachten. 
- Prognosmeting
Geeft storing op dunne darm. 
Zenuwstelsel uit balans, toxines en hypofyse storing. 
We gaan door met druppels om de toxines weg te werken en nog 2 middelen om de hypofyse en zenuwstelsel terug in balans te krijgen.

27-10-2018 
Gaat wel goed eigenlijk, geeft hij aan. Kan alles weer eten en zijn energie is ook goed. Ook sporten gaat goed. Meting laat ook veel meer balans zien. We gaan verder met een uitgebreide multi met aminozuren en extra vitamine D als een goede basis.
Over 3 maanden opnieuw contact.

Zo zie je dat Prognos stap voor stap de stoorzenders naar voren haalt en laat zien welke middelen hierbij passen om dit vervolgens te behandelen. Tussendoor gebeurt er altijd wel iets als reactie op de behandeling, die je dan direct bij de volgende behandeling weer mee neemt. Na 5 tot 6 consulten zie je een flinke verbetering op energie, pijnklachten en de vitaliteit en zijn de klachten vaak dan ook weg.

Zou je nou ook graag meer info willen ontvangen, laat het ons dan weten. We willen je graag te woord staan om te kijken of onze behandelingen ook iets voor jou zijn.

Dank u voor het lezen, het is een heel verhaal, maar ik wilde het toch even kwijt. Veel klachten zijn namelijk gewoon op te lossen, ook al bent u uitbehandeld in het ziekenhuis.

Blijf altijd hoop houden en zoeken naar een oplossing!

Detox
Prognos

Bottenbouillon
Lezingen