Darmtherapie | Uddiyana Bandha & Nauli Kriya | Innerfresh

Yoga darmtraining - Uddiyana bandha & Nauli Kriya

Innerfresh - Refresh yourself!
 

Yoga darmtraining voor een gezond metabolisme
 

Uddiyana Bandha & Nauli Kriya, zoals de oefeningen heten. Bij Innerfresh werken we samen aan de gezonde levensstijl. 
De techniek uit de yoga die volgens de yogi's spijsverteringsklachten kan verhelpen, denk hierbij aan opgeblazen buik, moeilijke stoelgang, obstipatie en alles wat er aan gerelateerd is. Dit heet ook PDS of te wel prikkelbaar darmsyndroom. Met de huidige technieken in de zorg weten ze deze toch vrijwel ernstige klacht niet te verhelpen.
Ondanks dat deze 'yoga darmtherapie' nog niet wetenschappelijk onderbouwd is, geloven wij enorm in de werking ervan en hebben we deze geïntegreerd in onze behandelingen. Zo blijven we altijd vooruitstrevend en bent u altijd verzekerd van de beste manier om uw gezondheid te verbeteren!

Deze 'yoga darmtherapie' is een techniek van buikbewegingen, je masseert je de darmen en traint de peristaltiek van de darm. De darm is ook een spier, die je net als je biceps ook kunt trainen! Als eerste trek je de buik helemaal naar binnen en omhoog. Dit creëer je door een vacuüm te trekken van de buik, vervolgens span je de verticaal lopende buikspier aan. De transversus abdominus genaamd. Vervolgens laat je de transversus abdominus van links naar rechts rollen en weer de andere kant op.

 

Sinds juli 2016 verdiept Aschwin zich in de yoga en vindt hij het vooral interessant wat yoga kan doen voor de gezondheid.Aschwin heeft deze techniek geleerd van een ervaren yogadocente en nu biedt hij deze techniek aan vanuit onze praktijk. Tijdens deze cursus zal deze yogadocente ook aanwezig zijn.  

Cursusduur
De cursus wordt aangeboden in de vorm van een workshop en bestaat uit 4 sessies van ongeveer één uur. Tussen deze sessies zit 2 weken. Deze tijd is nodig om zelf thuis te oefenen. Er is geen yoga ervaring voor nodig en iedereen kan het leren. Contra indicatie is er voor mensen met een recente buikoperaties of zwangerschap.
De les gebeurt in alle discretie, de kleding kan gewoon aangehouden en het is daarom ook niet nodig om het bovenlichaam te ontbloten.  

 
Doelgroep: 

- mensen met obstipatie
- mensen met spijsverteringsklachten
- mensen die preventief aan hun gezondheid willen werken
- ondersteuning bij afvallen

Data: Zaterdag 3 maart, 17 maart, 31 maart en 14 april.

Tijd: 09:00 uur-10.00 uur

Locatie: Innerfresh - Wethouder van Caldenborghlaan 43 d, Maastricht

Prijs: 100 euro per persoon (25 euro per sessie)*

Wil je dit liever alleen leren, dan kan dit ook. Dan betaal je €100,- per sessie. *
 

Aanmelden en info kan via onze contactpagina of bel 0651249421!

* wordt niet vergoed door uw zorgverzekering

 

Hieronder een demonstratie van Aschwin

Innerfresh
www.innerfresh.nl
Location in Maastricht and in the middle of the Netherlands in Bunschoten Spakenburg
MBOG license number: 635 TL - AGB code is: 90-034938 - Practice AGB code is: 900-13889
IBAN code: NL10ABNA0608896152 - Chamber of Commerce number: 14084394
General conditions MBOG