top of page

Koortslip en aften


Ontstaat door het herpes virus en veroorzaakt deze mond- en keelzweren. Een koortslip is vooral vervelend omdat het er niet fris uitziet en het de blaar kan inschuren, waardoor je altijd een spanning voelt. Verder kunnen ze jeuken en pijn doen. Aften zijn venijniger, omdat ze een scherpe pijn kunnen geven. De één is nog niet weg en je er weer één bij. Hierdoor wordt het een hele hinderlijke klacht.


Gelukkig is er wat aan te doen met Propolis. Van de arts krijg je medicijnen, waarbij er begonnen wordt met een crème. Bij aanhoudende klachten kun je iets oraals krijgen. Medicijnen wil je eigenlijk niet nemen, maar je wilt ook niet te lang met een koortslip rondlopen. Meestal is het binnen een paar dagen tot een week verdwenen, maar eigenlijk is Propolis het aanbevolen product! Het werkt veel sneller! Echt Propolis is het aangewezen product!


Hoe gebruik je het?

Als de koortslip nat is, maak deze dan eerst droog met een tissues en breng dan 1 of 2 druppels Propolis op met een een wattenstaafje of je vinger. Wel goed je handen wassen daarna. Ik zou ook 2 x daags 2 pipets Propolis innemen. Bij aften, spuit je de 2 pipets Propolis op de aangedane plek en probeer het dan zo lang mogelijk op aangedane plek te houden en slik vervolgens door. Dit doe je dan 2 x daags.

De smaak van Propolis moet je een aan wennen, maar geloof het werkt super goed!


Heb je vaker koortslippen of aften, gebruik dan Propolis langdurig. Zeker 2 maanden, maar ook dan kan het nog terug komen. Je zult dan een behandelplan moeten maken en voeding eten die virussen niet fijn vinden en de voeding weg laten waar virussen juist sterker door worden, zoals ei, gluten en zuivel. Vaak zijn er meer supplementen nodig, zoals zink, vitamine C, lysine. Mocht het met dit advies niet lukken, neem dan zeker contact met me op voor een behandelplan. Vaak ben je er dan snel vanaf.


De juiste supplementen zonder onnodige toevoegingen vind je via onderstaande link:

  • Propolis https://morgenisnu.nl/products/propolispure/?wpam_id=21

  • Zink https://nova-vitae.com/zinc-liquid-drops-115-ml-dr-mercola/?code=20774

  • Vitamine C (Ester-C) https://nova-vitae.com/ester-c-1000-mg-bio-plus-90-tabletten-proviform/?code=20774

  • Lysine https://nova-vitae.com/l-lysine-poeder-200-gram-proviform/?code=20774


Groet Aschwin


Orthomoleculair therapeut

Lyme hersteltherapeut

Colonhydrotherapeut

0651249421


55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page