top of page
Marion

Marion Christianen

Dit is een speciale testimonie, omdat Marion haar eigen verhaal verteld over haar buikklachten in haar eigen podcast en Aschwin direct door wordt geinterviewd. Luister via Spotify!

Jenneke

Jenneke van Genechten

Amanda

Amanda Beijer

Lieve Aschwin,

Voor het eerst in jaren een positief bericht van mij. Geen vragen, geen issues. Ik voel me na de detox mega goed, ik voel me als een raket en ik laat ontzettend veel afvalstoffen los en gewicht.  Ik voel me alive, creatief en liefdevol naar mezelf en anderen.

 

Ik wil je echt bedanken voor je adviezen en geduld met mij en dat je blijft zoeken naar oplossingen met me. Ik kan ALTIJD bij je terecht en je adviezen en uitleg stapje voor stapje hebben me enorm geholpen. Ik ben er nog niet! Maar ik ben officieel lyme vrij en ben 10 kilo kwijt sinds de zomer en ik voel me beter dan ooit. DANK.

 

Liefs, Jennke

Op 10 september van vorig jaar had ik een online consult met Amanda. Zij komt uit Ede en ze was eigenlijk veel te ziek om naar Maastricht te komen.

De dag ervoor had ze met de arts gesproken, bloed en ontlasting niet goed, zat vol met ontstekingen. Ze had ook niet anders verwacht, omdat ze zo ontzettend veel pijn had. Tijdens dit consult hebben we alles besproken en een voedingsadvies opgesteld. Ze reageerde slecht op heel veel voedingsmiddelen en daarom was het even zoeken. Hierbij de nodige supplementen ingezet om de ontstekingen aan de pakken, het lichaam te reinigen van afvalstoffen en het virus aan te pakken. Want ja, Colitis Ulcerosa wordt net als ziekte van Crohn veroorzaakt door virussen. Dit zal voor veel mensen moeilijk te geloven zijn, maar als je dit accepteert en dit gaat bestrijden, zul je snel resultaat merken.

 

Amanda vertelt hoe het is gegaan!

Jarenlang ben ik ziek geweest, en wat het was wist ik niet...

 

In het verleden is Colitis Ulcerosa bij me geconstateerd maar nu hing ik ook nog eens continu boven de wc pot om weer een avond lang over te geven, zonder dat ik wist wat ik mankeerde.

 

En omdat ik deze klachten bleef houden ben ik ziekenhuis in en uit geweest om me te laten onderzoeken of omdat ik weer eens opgenomen moest worden, omdat ik totaal uitgeput was en/of mijn kaliumniveau in mijn lichaam te laag was. Ik kreeg een waslijst aan medicatie mee zonder dat de doctoren wisten wat ik precies mankeerde. Men was er wel over uit dat ik naast Colitis Ulcerosa ook een middenrifbreuk had, maar gaven tegelijkertijd aan dat het tussen mijn oren zat en me te behandelde me als een nummer. (Achteraf gezien vermoed ik dat de ontsteking in haar keel mogelijk niet door de middenrifbreuk kwam, maar eerder dat ze ziekte van Crohn had en niet Colitis Ulcerosa. Dit verklaart veel eerder het overgeven, door de spasmes die de ontstekingen kunnen veroorzaken. Aschwin)

 

Uiteindelijk kom ik via een bioresonantie therapeute erachter dat ik allergieën heb, te weten gluten en koemelk. Iets wat het ziekenhuis dus niet kon constateren. Doordat ik jarenlang de verkeerde medicatie voorgeschreven kreeg in combinatie met verkeerd eten was ik totaal uitgeput, lusteloos en had als klap op de vuurpijl nog even een voedselvergiftiging opgelopen. Ik was een dood vogeltje, totdat een vriendin van me aangaf om eens te kijken of Innerfresh wat voor me zou kunnen zijn.

 

Zij had al wat successen geboekt met deze vorm van behandeling. Op advies van Aschwin van Innerfresh heb ik mijn voedingspatroon omgegooid en ook ei hieruit gehaald. Van watermeloen, verschillende theesoorten, lekkere fruitsmoothies, verse bladgroenten, tot spruitjes, bloemkool en komkommer. Mijn hele voedingspatroon ging op de schop in combinatie met een gerichte aanvulling van supplementen. Ook kun je bij hem op elk moment terecht voor adviezen en vragen door bijvoorbeeld een whatsappje te sturen.

 

Mede door de adviezen van Aschwin ben ik er weer helemaal bovenop gekomen en heb ik weer energie voor tien!

 

Nogmaals bedankt en ik blijf je adviezen volgen!

 

Groetjes Amanda

 

Het herstel ging echt met sprongen op en neer, een week na onze eerste afspraak lag ze alweer in het ziekenhuis, doordat de pijn onhoudbaar was en continue moest overgeven. Na een paar dagen weer thuis, had ze een maagbeschermer gekregen. Ze had nog niet met alle adviezen kunnen beginnen, omdat ze haar nog zo ziek voelde. Vier oktober werd ze helaas weer opgenomen, met dezelfde klachten. Haar vriendin had mij ingelicht. Het ging dus echt niet goed met haar. Ik kon geen contact met haar krijgen en wist ook even niet wat te doen. Ik maakte me echt zorgen. Een paar dagen later kreeg ik gelukkig een berichtje van haar. De adviezen heeft ze toen weer kunnen oppakken, echter kon ze bijna niets van voeding binnen houden. Vooral warm eten ging eigenlijk niet. Ik heb toen een supplement ingezet tegen de spasmes en haar op een mono-dieet gezet van een paar dagen, in de ochtend citroenwater en bleekselderijsap en verder alleen bananen en papaja's. Dit geeft veel rust in de darmen, bananen zijn super voor de leverenergie en zorgt voor voeding voor de goede darmbacteriën en afbraak van de ziekmakende bacteriën. Papaja's zijn ook wonderlijk, ze bevatten veel enzymen die wondgenezing enorm stimuleren en helpen bij de vertering en het opruimen van onverteerde voeding. Dit heeft haar goed gedaan, want vanaf 10 oktober ging het elke dag iets beter, energie bleef nog wel achter.

Op 1 november stuurt ze me een appje dat het eigenlijk wel goed gaat. Het gaat langzaam, maar geen terugval. Is zelfs weer een paar uurtjes gaan werken.

Op 12 november bij huisarts, geen bloed meer bij de ontlasting.

30 november gaat het eigenlijk heel erg goed met haar, ze voelt haar een ander mens. Na 2 trappen lopen is ze nog wel moe.

 

Haar gister nog een app gestuurd en gaat nog steeds heel erg goed, niet meer overgegeven. Energie is zo goed als weer terug en is weer langzaam het sporten aan het opbouwen.

 

Al kan het soms lijken dat herstel er eigenlijk niet meer inzit en alle hoop weg is, wil ik je toch mee geven dat je moet blijven zoeken. Ik geloof namelijk dat herstel altijd mogelijk is, hoe uitzichtloos het ook mag lijken. Ik zeg niet dat ik alles kan oplossen, ik leer elke dag nog bij en ik heb veel mensen kunnen helpen, andere weer niet en weer andere heb ik op weg kunnen helpen. Blijf hopen en zoeken naar de oplossing!

 

Gr Aschwin

Kirsten

Kirsten Thomissen

De eerste keer dat we contact hadden vertelde ze me dat zij niet tegen groenten en fruit kon. Altijd buikpijn en moe moe moe! 

Ik ben 32 jaar oud en heb allergieën voor bomen en grassen en kan daardoor geen verse groenten en fruit eten…tenminste dat vertelde ik iedereen tot 1 maand geleden. Totdat ik met Aschwin in contact kwam en die zei: geloof mij maar binnenkort kun je alles eten…. ik was heel sceptisch, maar na jarenlang en bijna 24 uur per dag buikpijn te hebben dwong mij om te zoeken naar een andere oplossing.

Even wat geschiedenis over mij:

Op mijn 16e kreeg ik de diagnose hooikoorst en kreeg ik medicijnen mee en dat was het… de jaren die hierop volgde werden de klachten steeds erger. Rond mijn 20e kreeg ik steeds meer last van jeuk en irritaties met het eten van verse producten. Mijn toenmalige huisarts zei toen heel simpel: “Waar je last van hebt, dat eet

je maar niet meer”, maar ik wilde toch meer weten van de allergieën en werd doorverwezen naar een immunoloog. Daar kwam ik in aanmerking om immunotherapie te gaan volgen. Simpel gezegd elke week spuiten ze een goedje met allergisch spul in je lichaam en dat bouwen ze op. Na een anderhalf jaar van wekelijks spuiten en opbouwen bleek het nauwelijks resultaat te hebben…. Dus ben ik ermee gestopt. Na een eindgesprek met de immunoloog waarin ik vroeg… mag ik nog eens dingen proberen te eten… of wat gebeurt er als ik op een warme dag met alles in bloei in het bos loop? Op beide kwam het antwoord: doe dit absoluut niet want dan beland je hier op de EHBO met alle gevolgen van dien.  En die zin is me jaren bijgebleven… hoewel ik af en toe echt wel eens iets van fruit geproefd had. Ik had dan wel heel veel jeuk, maar er gebeurde niets ernstigs. Echter met dat de jaren voorbijgingen, gingen ook mijn darmen steeds meer pijn doen. Vaak had ik zo’n opgezette buik alsof ik zwanger was. Inmiddels wel verschillende diëtisten en sportdeskundige geraadpleegd, maar met alle adviezen niet heel ver gekomen. Dus ik ben gaan googelen en daar kwam ik op de site van Innerfresh terecht. Ik werd nieuwsgierig, wellicht kon dit me helpen. Maar wat ik vooral zag was veel verse etenswaar, maar hoe zou ik dat dan moeten gaan doen?

Aschwin vertelde mij doordat ik juist al het verse eten weg liet ik juist daardoor zo’n pijnlijke darmen had en in mijn oren klonk dat ook logisch, maar ik had toch ooit te horen gekregen dat ik dit nooit meer mocht eten. Na een lang eerste gesprek met Aschwin zat ik op de fiets naar huis en dacht ik, wauw durf ik dit echt aan? Onderweg gestopt bij de AH en meteen verse bananen, komkommers en een berg diepvries fruit gekocht. Hoe bizar, voorheen meed ik de supermarkt met al het spul dat verboden was en nu moest en vooral mocht ik er verse producten gaan kopen. De dag erna was het spannende moment. De dag beginnen met warm water met citroensap en honing…de reactie was heftige jeuk in mijn mond, neus en oren…maar er gebeurde niets anders met me! Door naar komkommersap en wederom heftige jeuk, maar er gebeurde niets speciaals…toen de lunch een smoothie met: verse banaan, wilde bosbessen en kokoswater. De eerste slok was echt hemels, hartslag op 200 voor mijn gevoel en enorm zenuwachtig tijdens het drinken ervan. Ik was op dat moment alleen thuis en had mijn telefoon stevig vast voor het geval ik een extreme allergische reactie zou krijgen, maar ik bleef gewoon normaal ademen, er gebeurde op de jeuk na niets speciaals. Wauw, kon ik dit dus echt allemaal na al die jaren gewoon weer gaan eten. Het antwoord was JA. 2 weken hebben we geëxperimenteerd met eten. Er ging weer een wereld voor mij open. Tijdens die 2 weken wel al met supplementen begonnen. Na de twee weken ben ik met het detox programma begonnen, dat was af en toe heftig, maar wel heel hard nodig. Ik merkte dat mijn dagelijkse buikpijn beetje bij beetje minder werd, maar ook de jeuk met het eten van dingen nam af.

Inmiddels ben ik een maand verder en begin ik de dag met warm water met citroensap en honing met nauwelijks jeuk, gevolgd door komkommersap met een beetje jeuk nog. Dan een lekkere verse smoothie, tussendoor een verse banaan. En dan s ’middags een heerlijke verse salade met veel bladspinazie, sla, groenten en fruit…nagenoeg bijna zonder jeuk. Tussendoor eet ik bottenbouillon en weer wat fruit. En het avond eten met aardappeltjes en veel groente met af en toe een stukje vis of vlees.  Ik voel me vergeleken met 1 maand geleden 100% beter. Ik ben er nog niet, maar dat komt vanzelf wel. Ik denk dat mijn buikpijn klachten met 60% zijn afgenomen. Voorheen was ik een echte zoete kauw, snoep en gebak heerlijk! Een frietje ging er vaker in. Elke dag vlees eten en het meeste waar ik mijzelf nu over verbaas is dat ik helemaal niet meer de neiging heb in dit soort eten, hoe kan dat? Omdat ik nu weet hoe slecht dat soort eten voor mijn lichaam is. En daardoor maak ik veel makkelijker een gezonde keuze. Ik zeg ook niet dat ik nooit meer zoiets ga eten, zeker wel hoor, want ik ben er toch nog gek op…maar in ieder geval dan met de rest van de dag mooi in balans.

Ik ben wel eerlijk om het detox programma te volgen en een gezonde levensstijl erop na te houden is wel discipline en planning nodig. Vooral in combinatie met werk is het van belang om dingen goed te plannen. Maar het resultaat dat ik hierdoor heb bereikt is het 100% waard! Da samenwerking met Aschwin is heel fijn. Ik kan alles bij hem kwijt en hij houdt ook echt rekening met je persoonlijke doelen en problemen en vind daar een perfecte oplossing bij.

Laten we het samen doen

Wethouder van Caldenborghlaan 43d 6226BS Maastricht

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Je aanvraag is verstuurd!

bottom of page