top of page

Giftige zware metalen


Blootstelling aan giftige zware metalen gebeurt overal om ons heen. We leren er niet over, dus we leren ook niet de blootstelling ervan te herkennen. Ze zijn veel dichterbij dan we denken. Giftige zware metalen hebben talloze mogelijkheden om ons lichaam binnen te dringen, van giftige zware metalen die we inademen, tot giftige zware metalen die we eten, tot giftige zware metalen die we drinken, tot giftige zware metalen waarin we baden, tot giftige zware metalen die in contact komen met onze huid. Het simpelweg aanraken van aluminiumfolie of een batterij kan voldoende zijn om hun minuscule metaaldeeltjes in onze bloedbaan te laten lekken. En dan hebben we het nog niet eens over de metaaldeeltjes die we kunnen binnenkrijgen uit voedsel dat is bereid in Klik hier voor bijbehorend artikel van foto

bepaald metalen kookgerei, of uit eten

en drinken dat wordt geserveerd in metalen verpakkingen. Vorige week kwam ik deze reel tegen op facebook en heb deze direct gedeeld. Het blijkt wel dat veel meer mensen zich hiermee bezig houden, wat ook moet, want er is te weinig aandacht voor. Sinds dat Hedwig en ik de praktijk zijn begonnen spreek ik al over het nadelige gezondheidseffect van giftige zware metalen en hoe je deze kunt verwijderen uit je lichaam.


Giftige zware metalen kunnen in onze binnen- en buitenlucht aanwezig zijn, vooral als we in de buurt zijn van giftige geuren, geurkaarsen, luchtverfrissers, pesticiden of chemtrails. We stoppen zelfs onbewust giftige zware metalen rechtstreeks in en op ons lichaam met bepaalde cosmetica, farmaceutische producten, dranken en andere producten. Uitgebreide details over deze en nog veel meer bronnen van blootstelling aan giftige zware metalen vindt u in hoofdstuk 20 van Brain Saver, ‘Toxic Heavy Metals’.

We krijgen voortdurend te maken met blootstelling aan giftige zware metalen op een minuscuul niveau. Het is niet zo dat we een liter gelode benzine drinken en dan met loodvergiftiging in het ziekenhuis belanden. In plaats daarvan worden we blootgesteld aan kleine hoeveelheden kleine, meer dan microscopische metaaldeeltjes, en we krijgen deze blootstelling herhaaldelijk in ons dagelijks leven. Een beetje hier, een beetje daar. Je zou naar een enkele blootstelling kunnen kijken en denken: geen probleem, net zoals mensen vaak zullen denken dat een microdosis psychedelische drugs geen probleem is vanwege het trendy advies over ‘alles met mate’. We worden ‘met mate’ vergiftigd met giftige zware metalen, en dat lijkt misschien niet belangrijk totdat je een stap terug doet en naar het grotere geheel kijkt. Herhaalde blootstelling telt op. Op een gegeven moment hopen de giftige zware metalen in onze hersenen en ons lichaam zich op, totdat we op een bepaald moment later in ons leven een grote vergiftiging bereiken – hoewel we nog steeds niet weten dat het om een giftige zware metaalvergiftiging gaat. We zullen ouder worden, een vervaldatum bereiken waarop alles misgaat door het verzamelen van zoveel giftige zware metalen in onze hersenen, en we zullen nooit weten wat dat heeft veroorzaakt.

Juglen Zwaan schreef op 9 juni 2021 al over het gevaar van de kleurstof E-171 of te wel titaandioxide (1). Ook deze kan stapelen, we wisten dit al veel langer. Vanaf 14 januari 2022 werd het gebruik van titaniumdioxide in voedingsmiddelen dan ook eindelijk officieel verboden (2). Er gelde een overgangsperiode tot 7 augustus 2022. Na deze datum mochten producenten geen voedingsmiddelen met titaniumdioxide meer op de Europese markt brengen. Het meest erge is nog, dat ik mensen in mijn praktijk zie, die hun supplementen meenemen, waarvan sommige nog steeds titaandioxide bevatten en deze werden recentelijk nog gekocht. Er is geen controle, daarom ook deze informatie. Men moet op de hoogte zijn van dit soort stoffen en we moeten leren verpakkingen te lezen van onze voedingsmiddelen. Het wordt niet voor niets verboden! En zo zijn er nog veel meer stoffen waarvan we weten dat ze schadelijk zijn, maar nog wel gewoon verkocht mogen worden.

Voor meer informatie over hoe we deze giftige zware metalen die we over de jaren heen verzamelen kunnen verwijderen uit ons lichaam, zie dan het boek Brain Saver.


Dit is niet de enige bron die schrijft over het risico van zware metalen, lees bijvoorbeeld ook deze pagina. Onderaan deze pagina vind je alle referenties. https://www.natuurdietisten.nl/zware-metalen-risico-voor-hart-nieren-botten-en-hersenen/


Waarom zijn deze giftige zware metalen dan zo schadelijk voor de gezondheid?

Giftige zware metalen die we in de jaren opbouwen in ons lichaam kunnen dus bijv. stapelen in het brein, aandoeningen die hieruit voort vloeien, zijn eigenlijk wel alle mentale aandoeningen. Denk aan ADHD, ADD, Autisme, maar ook Parkinson bijvoorbeeld. Ze belemmeren een goede prikkeling van de zenuwen, waardoor breinactiviteit wordt belemmerd. Daarbij is er nog iets aan de hand en dat is dat deze giftige zware metalen als voedingsbron worden gebruikt door alle virussen. Virussen worden hierdoor steeds sterker en dumpen steeds meer toxines (derma- en neurotoxines) in jou lichaam. Dit icm een hoog vet, hoog eiwitrijk dieet, belemmer je de ontgifting en gaan deze toxines klachten veroorzaken. De klachten die je dan ziet zijn de welbekende auto-immuunziekten, zoals eczeem, psoriasis, fibromyalgie, reuma, multiple sclerose, ziekte van Lyme tot zelfs kanker toe!

We worden allemaal steeds zieker en men wordt ook steeds zieker op een jongere leeftijd. Allemaal veroorzaakt doordat de lever de ontgifting niet meer kan bijhouden en al deze 'rotzooi' in het lichaam blijft met alle gevolgen van dien. Medicatie is soms nodig, maar met medicatie help je niet de ontgifting van de lever en daarmee je lichaam. Dit is dan ook direct de reden, dat men nooit helemaal geneest van een auto-immuunziekte, terwijl dat vaak wel kan!


Mochten er vragen zijn, stel ze me dan gerust via email of whatsapp.


Groet Aschwin

Orthomoleculair therapeut

Lyme hersteltherapeut

Colonhydrotherapeut

0651249421
37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page