top of page

Maag- en darmklachten? Eet dan papaja's!


Kijk eens naar het formaat van de papaja, echt een super grote vrucht en mensen weten niet dat ze door het vermijden van deze vrucht enorm veel gezondheid mislopen, want veel mensen stoppen hem niet in hun boodschappentas en dat is heel erg jammer!

Als je worstelt met een maag- of darmaandoening, kunnen papaja's wel eens de missende factor zijn! Ze kunnen colitis ulcerosa, ziekte van Crohn, PDS, zweren, diverticulitis, gastritis, maagkrampen, SIBO, leverziekte en pancreatitis omkeren. Ze doden ook Helicobacter pylori, Clostridium difficile en E. coli, en ontdoen de darm van andere onvriendelijke bacteriën en parasieten, waaronder wormen. Papaja is een ideaal hulpmiddel als je te maken hebt met spijsverteringsklachten en is daarmee de nummer één vrucht voor de vertering! Elke papaja bevat enorm veel krachtige spijsverteringsenzymen die de alvleesklier ondersteunen en daarmee de spijsvertering bevorderen. Wat veel mensen niet weten, is dat spijsverteringsenzymen ook helpen bij de genezing, ze helpen dus niet alleen met de spijsvertering, maar kunnen letterlijk wonden sneller genezen! Hierdoor dragen papaja's bij aan het herstellen van de wanden van het darmkanaal, verminderen ontstekingen en helpen de vorming van littekenweefsel voorkomen. Heb je last van een blessure, wond of staat er een operatie, klein of groot, op de planning, eet dan elke dag een flink stuk papaja om het genezingsproces te herstellen! Ook voor sporters is het ideaal om deze na het sporten te eten om spierherstel te bevorderen.


Een papaja bevat enorm veel fytonutriënten die virussen aanpakken en bevat ook krachtige co-enzymen die de zuurtegraad in het darmkanaal in balans houden. Als je hulp nodig hebt bij het verlichten van constipatie, dan is papaja iets voor jou. Heeft u last heeft van buikpijn of een ontstoken darmwand, dan zal papaja uw bondgenoot zijn bij het genezen van de geïrriteerde zenuwuiteinden die bijdragen aan deze aandoeningen. Telkens wanneer iemand een periode heeft doorgemaakt waarin hij niet heeft gegeten, of het nu gaat om vasten, anorexia of een ernstige ziekte, is geblende papaja magisch voor het herstel, omdat het voldoende calorieën, optimale voedingsstoffen bevat en het zo gunstig verteert. Papaja is ook een wondermiddel voor de huid. Deze vrucht kan rimpels helpen voorkomen, deze jeugdige kracht komt vanwege het hoge gehalte aan vitamines, mineralen en vooral carotenoïden. Het kan niet alleen uw huid weer helpen te stralen, het kan ook eczeem, psoriasis en acne opruimen.


TIPS

 • Voor verlichting van constipatie, eet dagelijks een halve papaja.

 • Als je van kruiden houdt, eet dan een paar papajazaden samen met het fruit. Het eten van een kleine portie papajazaden per week kan gunstig zijn voor het elimineren van parasieten.

 • Voor het ultieme herstel van de darmgezondheid, drink een tonicum van papaja vermengd met bleekselderijsap.

 • Helaas liggen ze dus niet altijd bij de supermarkt, de Turkse groentewinkel heeft ze vaak wel liggen en in Maastricht heeft de Bananenboxer ze altijd in de schappen!


Recept inspiratie!


Papaja smoothie bowl - 2 porties

Deze smoothie-kommen met papaja zijn bijna te mooi om op te eten, maar laat dat je niet tegenhouden. Papaja en framboos zijn voor elkaar gemaakt, en de toevoeging van banaan, mango en munt maakt deze traktatie over de top.

Veel plezier met het maken van uw eigen ontwerpen en pas het recept aan zoals u dat wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 • 6 mokken in blokjes gesneden papaja

 • 4 dadels, ontpit

 • 2 mokken frambozen

 • 1 mok in blokjes gesneden mango

 • 1 banaan in plakjes

 • 1 eetlepel geraspte kokos

 • 1 eetlepel gehakte verse munt

 • ½ limoen

Mix de papaja, dadels en 1 mok frambozen in een blender tot een gladde massa. Giet het mengsel in 2 kommetjes. Verdeel de mango, de plakjes banaan en de resterende frambozen erover. Werk af met een snufje geraspte kokos, verse munt en een scheutje limoen.


Heb je vragen, laat me het weten.


Gr Aschwin618 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page