top of page

Testimonie


Op 10 september van vorig jaar had ik een online consult met Amanda. Zij komt uit Ede en ze was eigenlijk veel te ziek om naar Maastricht te komen.

De dag ervoor had ze met de arts gesproken, bloed en ontlasting niet goed, zat vol met ontstekingen. Ze had ook niet anders verwacht, omdat ze zo ontzettend veel pijn had. Tijdens dit consult hebben we alles besproken en een voedingsadvies opgesteld. Ze reageerde slecht op heel veel voedingsmiddelen en daarom was het even zoeken. Hierbij de nodige supplementen ingezet om de ontstekingen aan de pakken, het lichaam te reinigen van afvalstoffen en het virus aan te pakken. Want ja, Colitis Ulcerosa wordt net als ziekte van Crohn veroorzaakt door virussen. Dit zal voor veel mensen moeilijk te geloven zijn, maar als je dit accepteert en dit gaat bestrijden, zul je snel resultaat merken.


Amanda vertelt hoe het is gegaan!

Jarenlang ben ik ziek geweest, en wat het was wist ik niet...

In het verleden is Colitis Ulcerosa bij me geconstateerd maar nu hing ik ook nog eens continu boven de wc pot om weer een avond lang over te geven, zonder dat ik wist wat ik mankeerde.

En omdat ik deze klachten bleef houden ben ik ziekenhuis in en uit geweest om me te laten onderzoeken of omdat ik weer eens opgenomen moest worden, omdat ik totaal uitgeput was en/of mijn kaliumniveau in mijn lichaam te laag was. Ik kreeg een waslijst aan medicatie mee zonder dat de doctoren wisten wat ik precies mankeerde. Men was er wel over uit dat ik naast Colitis Ulcerosa ook een middenrifbreuk had, maar gaven tegelijkertijd aan dat het tussen mijn oren zat en me te behandelde me als een nummer. (Achteraf gezien vermoed ik dat de ontsteking in haar keel mogelijk niet door de middenrifbreuk kwam, maar eerder dat ze ziekte van Crohn had en niet Colitis Ulcerosa. Dit verklaart veel eerder het overgeven, door de spasmes die de ontstekingen kunnen veroorzaken. Aschwin)

Uiteindelijk kom ik via een bioresonantie therapeute erachter dat ik allergieën heb, te weten gluten en koemelk. Iets wat het ziekenhuis dus niet kon constateren. Doordat ik jarenlang de verkeerde medicatie voorgeschreven kreeg in combinatie met verkeerd eten was ik totaal uitgeput, lusteloos en had als klap op de vuurpijl nog even een voedselvergiftiging opgelopen. Ik was een dood vogeltje, totdat een vriendin van me aangaf om eens te kijken of Innerfresh wat voor me zou kunnen zijn.

Zij had al wat successen geboekt met deze vorm van behandeling. Op advies van Aschwin van Innerfresh heb ik mijn voedingspatroon omgegooid en ook ei hieruit gehaald. Van watermeloen, verschillende theesoorten, lekkere fruitsmoothies, verse bladgroenten, tot spruitjes, bloemkool en komkommer. Mijn hele voedingspatroon ging op de schop in combinatie met een gerichte aanvulling van supplementen. Ook kun je bij hem op elk moment terecht voor adviezen en vragen door bijvoorbeeld een whatsappje te sturen.

Mede door de adviezen van Aschwin ben ik er weer helemaal bovenop gekomen en heb ik weer energie voor tien!

Nogmaals bedankt en ik blijf je adviezen volgen!

Groetjes Amanda


Het herstel ging echt met sprongen op en neer, een week na onze eerste afspraak lag ze alweer in het ziekenhuis, doordat de pijn onhoudbaar was en continue moest overgeven. Na een paar dagen weer thuis, had ze een maagbeschermer gekregen. Ze had nog niet met alle adviezen kunnen beginnen, omdat ze haar nog zo ziek voelde. Vier oktober werd ze helaas weer opgenomen, met dezelfde klachten. Haar vriendin had mij ingelicht. Het ging dus echt niet goed met haar. Ik kon geen contact met haar krijgen en wist ook even niet wat te doen. Ik maakte me echt zorgen. Een paar dagen later kreeg ik gelukkig een berichtje van haar. De adviezen heeft ze toen weer kunnen oppakken, echter kon ze bijna niets van voeding binnen houden. Vooral warm eten ging eigenlijk niet. Ik heb toen een supplement ingezet tegen de spasmes en haar op een mono-dieet gezet van een paar dagen, in de ochtend citroenwater en bleekselderijsap en verder alleen bananen en papaja's. Dit geeft veel rust in de darmen, bananen zijn super voor de leverenergie en zorgt voor voeding voor de goede darmbacteriën en afbraak van de ziekmakende bacteriën. Papaja's zijn ook wonderlijk, ze bevatten veel enzymen die wondgenezing enorm stimuleren en helpen bij de vertering en het opruimen van onverteerde voeding. Dit heeft haar goed gedaan, want vanaf 10 oktober ging het elke dag iets beter, energie bleef nog wel achter.

Op 1 november stuurt ze me een appje dat het eigenlijk wel goed gaat. Het gaat langzaam, maar geen terugval. Is zelfs weer een paar uurtjes gaan werken.

Op 12 november bij huisarts, geen bloed meer bij de ontlasting.

30 november gaat het eigenlijk heel erg goed met haar, ze voelt haar een ander mens. Na 2 trappen lopen is ze nog wel moe.


Haar gister nog een app gestuurd en gaat nog steeds heel erg goed, niet meer overgegeven. Energie is zo goed als weer terug en is weer langzaam het sporten aan het opbouwen.


Al kan het soms lijken dat herstel er eigenlijk niet meer inzit en alle hoop weg is, wil ik je toch mee geven dat je moet blijven zoeken. Ik geloof namelijk dat herstel altijd mogelijk is, hoe uitzichtloos het ook mag lijken. Ik zeg niet dat ik alles kan oplossen, ik leer elke dag nog bij en ik heb veel mensen kunnen helpen, andere weer niet en weer andere heb ik op weg kunnen helpen. Blijf hopen en zoeken naar de oplossing!


Gr Aschwin

107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page