top of page

Goldenseal, nog zo'n topper!


In mijn vorige blog heb ik het gehad over Cats Claw gehad, echt een geweldig supplement voor veel klachten. Maar er zijn natuurlijk veel meer geweldige supplementen, welke allemaal terug zijn te vinden in mijn shop en elke maand komt er wel één bij. Echter wanneer zet je wat in? In de komende blogs wil ik elke keer een supplement bespreken. Supplementen die ik inzet bij virussen, bacteriën, schimmels, parasieten, maar bijv ook welke supplementen ik gebruik om mijn cliënten te laten ontgiften. Ook zal ik aandoeningen bespreken waar het besproken supplement bij kan werken.


Nou laten we dan maar snel beginnen en dan bespreken we deze keer Goldenseal. Dit is een kruid dat je eigenlijk in je Eerste hulp kit moet hebben. Dit neem je mee op vakantie en kun bijna bij alles in zetten. Echt top dit!


Goldenseal

Goldenseal-wortel is een populair kruid uit Noord-Amerika dat werkt als een krachtig kruidenantibioticum en een versterker van het immuunsysteem. Goldenseal is een goede bron van vitamine A, C, E, & B-complex en mineralen zoals calcium, ijzer en mangaan. Het bevat krachtige antibacteriële, antimicrobiële, schimmeldodende en ontstekingsremmende eigenschappen, evenals alkaloïden waarvan bekend is dat ze een effectieve behandeling zijn voor diarree en maagproblemen die worden veroorzaakt door griep of voedselvergiftiging.

Het is ook zeer nuttig voor andere spijsverteringsproblemen zoals maagzweren, gastritis, dyspepsie en colitis. Goldenseal helpt de spijsverteringsenzymen te verhogen en verbetert de lever- en miltfuncties aanzienlijk. Het is een geweldige infectiebestrijder en het is bekend dat het bijzonder nuttig is bij de behandeling van sinus-, ademhalings-, mond-, keel-, blaas-, gist- en urineweginfecties. Vooral hier merk je mooie resultaten!


Het is ook een effectieve remedie voor aambeien, voetschimmel, aften en om hevige menstruatiebloedingen te helpen stoppen. Goldenseal is een essentieel kruid tijdens het koude- en griepseizoen, omdat het de symptomen van verkoudheid, griep, koorts, bronchitis, zware congestie en zelfs longontsteking kan helpen voorkomen en verlichten. Het is ook nuttig tegen hooikoorts, laryngitis, blaasontsteking, hepatitis en leverziekte. Goldenseal werkt ook erg goed bij acne!

Ook kun je Goldenseal uitwendig gebruiken om conjunctivitis en ontstoken oogleden te helpen behandelen. Een mondspoeling kan ook worden gemaakt en gebruikt als gorgeldrank voor keelpijn en tandvleesontstekingen en goldenseal-crèmes/-zalven zijn zeer effectief voor de behandeling van eczeem, ringworm, steenpuisten, snijwonden en huiduitslag. Goldenseal wordt vaak gecombineerd met andere kruiden, waaronder Echinacea, die synergetisch werken en beide helende eigenschappen samen versterken.

Goldenseal is te verkrijgen in capsule-, tinctuur-, extract-, thee-, mondwater- en crèmevorm. In mijn shop vind je de tinctuur. Ik heb hier voor gekozen, vanwege de zuiverheid van het product. Deze tinctuur kun je gebruiken als basis voor een eigen te maken zalf. Al gebruik ik het vaak zelf door de tinctuur gewoon op de aangedane plek te druppelen. Werkt super!

Als je Goldenseal oraal in neemt, dan gebruik het in een cyclus van twee weken, dan weer 2 weken niet, om dit proces vervolgens weer te herhalen. Hiermee vergroot je de effectiviteit in het lichaam. Dosering is verschillend per klacht, maar je kunt gerust 2 x dgs 2 pipets nemen. Soms zelfs 3 x dgs 2 pipets.


Vind Goldenseal in de Innerfresh shop via deze link.


Zijn er vragen over Goldenseal, laat het me dan gerust weten.


Groet Aschwin


Orthomoleculair therapeut

Lyme hersteltherapeut218 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page